Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

Ηθική δικαίωση

Είναι κάποιες στιγμές που λες τελικά αξίζει τον κόπο να ασχολείσαι με την τοπική, αληθινή κι όχι κατευθυνόμενη δημοσιογραφία. Όταν από τα ρεπορτάζ τα δικά σου αλλάζουν κάποια πράγματα προς το καλύτερο και το συμφέρον του τόπου, τότε μπορείς να αισθάνεσαι υπερήφανος που έχεις διαλέξει το δρόμο το δύσκολο, της ρήξης και της ανάδειξης των πραγματικών προβλημάτων του τόπου σου.
Ο εύκολος δρόμος; Είναι αυτός που ακολουθούν κάποιοι τσατσοδημοσιογραφίσκοι ανά το Πανελλήνιο,  γλείφοντας πατόκορφα τον εκάστοτε δήμαρχο, με χρηματικά ανταλλάγματα, καταχωρίσεις στα έντυπά τους και ταξιδάκια στο εξωτερικό με τον εκάστοτε δημαρχούκο, που γι΄ αυτούς είναι πάντα ο καλυτερότερος!
Δεν μπορώ λοιπόν να μην ευλογήσω τα γένια μας, όταν μια εβδομάδα μετά το φωτορεπορτάζ των «Ανατροπών» για την παιδική χαρά στην περιοχή της Ιχθυαγοράς, διαπίστωσα ιδίοις όμμασι σήμερα το απόγευμα ότι τουλάχιστον τα περιττώματα που ήταν διάσπαρτα στον περιβάλλοντα χώρο έχουν καθαριστεί. Μένουν να γίνουν πάρα πολλά ακόμη αλλά έγινε  έστω μια αρχή.
Ας καταλάβουν λοιπόν κάποιοι ότι ο ρόλος των εφημερίδων και των δημοσιογράφων δεν είναι να χαϊδεύουν την εκάστοτε εξουσία αλλά να προσφέρουν στο κοινό καλό, αναδεικνύοντας τα στραβά και τα ανάποδα της εξουσίας.
Χ.Θ.
Υ.Γ. Έφυγε και το κλεμμένο μηχανάκι!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου