Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

«Ω, τι κόσμος η Ελλάς» από τη Θεατρική Σκηνή Σαλαμίνας «Δ. Μπόγρης»

Η Θεατρική Σκηνή Σαλαμίνας «Δ. Μπόγρης» προετοιμάζεται για την νέα της παράσταση ''Ω, τί κόσμος η Ελλάς!'' βασισμένη στο θεατρικό έργο του Κώστα Μουρσελά «Ω, τι κόσμος μπαμπά!»
Πρόκειται για μια καυστική σάτιρα με στοιχεία επιθεώρησης. Το έργο πρωτοπαίχθηκε το 1972 και αναφέρεται στην περίοδο της Δικτατορίας 1967-1974. Δυστυχώς είναι ακόμη τόσο επίκαιρο σαν να γράφτηκε σήμερα.
Η παράσταση σατιρίζει τις κωμικοτραγικές καταστάσεις που βιώνει ο μέσος Έλληνας σήμερα, σε όλα και με όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, στην Ελλάδα της κρίσης, όχι τόσο της οικονομικής όσο και, κυρίως, της κρίσης ταυτότητας.

Το σκηνικό
Στην παράσταση δεν υπάρχει συγκεκριμένο σκηνικό, καθώς είναι και σκηνική οδηγία του έργου που έγραψε ο Μουρσελάς. Mονάχα αποκόμματα εφημερίδων και σκουπίδια. Παρόλα αυτά, σκηνικό είναι οι ίδιοι οι ηθοποιοί. Απεικονίζει κατά κάποιο τρόπο τις καταστάσεις που ζει ένας άνθρωπος στην καθημερινότητά του.

Η υπόθεση 
Η υπόθεση δεν είναι συγκεκριμένη. Πρόκειται για στιγμιότυπα καθημερινής ζωής και τρέλας. Οι ηθοποιοί εναλλάσσονται σε διάφορους ρόλους. Κύριοι, αξιοπρεπείς και μη, κυρίες αξιοπρεπείς και μη, χήρες, μια μαμά, ένας γιος, μια κόρη, μια κοκότα, ένας τρελός, ένας εφευρέτης, ένας φανατικός οπαδός της μπάλας, μια αθεράπευτα καχύποπτη γυναίκα, μια ψευτοδιανοούμενη, ένας απελπισμένος πολίτης, παρουσιαστές, εξουσιαστές και εξουσιαζόμενοι, φτωχοί και πλούσιοι, θύτες και θύματα, άνθρωποι αυτής της χώρας παρελαύνουν κι άλλοτε συζητούν, άλλοτε μπουρδολογούν, τραγουδούν, βάζουν χέρι, παρεκτρέπονται, αποκαλύπτουν και αποκαλύπτονται..

Σκηνοθεσία-διασκευή
Μιχάλης Καλιότσος

Μουσική επεξεργασία-φώτα
Παύλος Λάππας

Κοστούμια
Η ομάδα

Παίζουν
Ελευθερία Καραγιάννη
Βάσω Παπασταθοπούλου
Γιώργος Παγώνης
Ρούλα Παπασταθοπούλου
Βασιλική Καθαρού
Αυγουστίνα Κουτσούκου
Μαρία Μπούτση
Παναγιώτης Φουρίκης
Ναταλία Καραγιάννη

**Πρεμιέρα: Παρασκευή 24 Μαΐου στις 20:30 μ.μ
Επίσης: Σάββατο 25 Μαΐου & Σάββατο 8, Παρασκευή 14, Σάββατο 15 Ιουνίου στην Αίθουσα «Δ. Μπόγρη» την ίδια ώρα.
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
Εν συνεχεία η παράσταση θα κάνει περιοδεία με πρώτη στάση το θέατρο «Ρένα Βλαχοπουλου - Λάμπρος Κονσταντάρας» στο Αιγάλεω όπου επιλέχθηκε να παρουσιαστεί στα πλαίσια του Φεστιβάλ Κωμωδίας και Σάτιρας που διοργανώνει το θέατρο τον Ιούνιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου