Κυριακή 7 Απριλίου 2013

Καρναβαλικά ευτράπελα

Έγινε κι αυτό. Παραχωρήθηκε ο χώρος της πλατείας του Φλαμίνγκο σε ιδιωτική εταιρία για να στήσει παιγνίδια και περίπτερα ιδιωτών χωρίς ο δήμος να εισπράξει ούτε δεκάρα και με το δήμο να επιβαρύνεται και το ρεύμα! Τα αντισταθμιστικά κατά το δήμαρχο, όταν ήρθε το θέμα στο Δ.Σ., ήταν κάποια άρματα που παραχωρήθηκαν δωρεάν από την εταιρία για την καρναβαλική παρέλαση των Σεληνίων. Κατά τα άλλα, στον εν λόγω χώρο αγόραζες ποπ κορν με 2€ το μικρό φακελάκι και προϊόντα Λέρου! Και μετά απαιτούμε απ΄ τους άλλους να προβάλουν τουριστικά τη Σαλαμίνα!
Επαγγελματίες δύο ταχυτήτωνΜάλιστα από μικροφώνου την Κυριακή των Αποκρεών στην πλατεία του Φλαμίνγκο ακούγονταν τα ονόματα ντόπιων επαγγελματιών που χορήγησαν τις εκδηλώσεις. Ακούστηκε ακόμη πως οι συγκεκριμένοι επαγγελματίες «αγαπούν τη Σαλαμίνα». Λες κι οι υπόλοιποι δεν την αγαπούν!
Αναρωτήθηκε άραγε ποτέ κανείς πώς καταφέρνουν να τα βγάλουν πέρα οι επαγγελματίες στο νησί και να διατηρούν τις επιχειρήσεις τους κάτω από τέτοιες συνθήκες και χωρίς καμία στήριξη; Όταν οι εκάστοτε ιθύνοντες του Δήμου έχουν την απαίτηση να τους χορηγήσουν εκδηλώσεις για να στήνουν περίπτερα διάφοροι εξ΄ αποδώ ιδιώτες, σκέφτηκαν ποτέ έστω και για μια στιγμή πόσα οφείλει ο Δήμος στις επιχειρήσεις της Σαλαμίνας; Όταν οφείλει ποσά 120 και 130.000; Αυτοί οι επαγγελματίες που έχουν εδώ και μήνες, και χρόνια, προμηθεύσει με υλικά ή έχουν κάνεις εργασίες για τις οποίες περιμένουν καρτερικά να έρθει η ώρα να πάρουν τα οφειλόμενα, να πληρωθούν έστω το ΦΠΑ που έχουν καταβάλει, δεν αγαπούν τη Σαλαμίνα; Ποιος άραγε έχει βάλει πλάτη για να υφίσταται δήμος σήμερα και να κοκορεύονται κάποιοι ότι κάνουν έργο;
Της αφίσας το κάγκελο!
Και δε φτάνει που το Καρναβάλι στη Σαλαμίνα δε σταματά την Καθαρή Δευτέρα αλλά η Καρναβαλοχώρα συνέχισε ακάθεκτη και το πρώτο Σαββατοκύριακο της Σαρακοστής με τους καρνάβαλους στο πεζοδρόμιο, αυτές οι αποκριάτικες αφίσες που κάποιοι φρόντισαν να κρεμάσουν παντού με το πρόγραμμα του Καρναβαλιού και από κάτω την υπογραφή του δημάρχου, τι σου λένε; Που έπιασε ο αέρας και ξεσκίστηκαν οι αφίσες κι ένας Θεός ξέρει πως δεν ήρθε σε κανέναν περαστικό καμιά κατακούτελα!
Στο νησί του ατέλειωτου Καρναβαλιού θα δούμε ακόμη πολλά!
Παράταση προγραμματικής για το σχολείο των Παλουκίων
Απόφαση για παράταση της προγραμματικής σύμβασης για το έργο του Δημοτικού Σχολείου των Παλουκίων  μέχρι 31/12/2013 πήρε το Δ.Σ. της 14. Μαρτίου στα προ ημερησίας θέματα.
ΌΧΙ από Περιφερειακό Συμβούλιο για την επέκταση των ιχθυοτροφείων
Νέο ΟΧΙ από το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής  στη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων αυτή τη φορά του ιχθυοτροφείου της Φώκας.  Παρότι η εισήγηση της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος ήταν θετική (δεδομένου ότι η μελέτη τυπικά ήταν εναρμονισμένη με την Κοινή Υπ. Απόφαση που χωροθετεί περιοχές ανάπτυξης των ιχθυοκαλλιεργειών), το Π.Σ. δέχτηκε την απόρριψη της ΜΠΕ, την οποία ζήτησαν ο αντιπεριφερειάρχης Νήσων Δ. Κατσικάρης και ο περιφ. σύμβουλος Π. Βουδούρης με τις τοποθετήσεις τους.
Να σημειωθεί ότι μία ημέρα πριν, στο Δημοτικό Συμβούλιο και παρουσία των κατοίκων της περιοχής, ο δήμαρχος είχε ζητήσει να αποσυρθεί το θέμα, με το πρόσχημα της καλύτερης ενημέρωσης του Δήμου. Εξάλλου με αυτήν την αφορμή, επιτέθηκε για ακόμη μια φορά στον αντιπεριφερειάρχη, κατηγορώντας τον ότι δεν τον καλούν στα Περιφερειακά Συμβούλια όταν υπάρχει κάποιο θέμα που αφορά τη Σαλαμίνα.
Την απόφαση πάντως του Π. Σ. χαιρέτησε με σχετικό δελτίο Τύπου η ΟΕΕΣΣ, που παραβρέθηκε στη συνεδρίαση, συγχαίροντας μάλιστα τον Περιφερειάρχη Γ. Σγουρό, το Δ. Κατσικάρη και τον Π. Βουδούρη για την ευαισθησία που επιδεικνύουν στα προβλήματα της Σαλαμίνας.
Άνοιξε ακόμη ένας δρόμος
Με την κατεδάφιση  του παλαιού σπιτιού στη Γ. Λουκά (πίσω από την Εθνική Τράπεζα) ανοίγει ένας ακόμη από τους κεντρικότερους δρόμους της Σαλαμίνας. Είναι γεγονός ότι το ίδιο πρέπει να γίνει και με άλλες, παλαιές κυρίως, οικίες σε όλο το νησί που δημιουργούν μεγάλο πρόβλημα στην κίνηση των οχημάτων, καθώς καταλαμβάνουν τμήμα του δρόμου. Το θέμα μάλιστα συζητήθηκε πρόσφατα στο Δημοτικό Συμβούλιο και η δημοτική αρχή δεσμεύτηκε ότι θα προχωρήσει άμεσα στη διαδικασία κατεδάφισης και άλλων προβληματικών κτισμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου