Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΤΟ ΤΖΑΝΕΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Όχι στη υποβάθμιση του Τζανείου.
Τα Νοσοκομεία δεν είναι επιχειρήσεις -  Η Υγεία δεν είναι εμπόρευμα.

Αντιπροσωπεία της Επιτροπής Υγείας της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Ε.Κ.Μ. Πειραιά, με επικεφαλής το Βουλευτή Α΄ Πειραιά & Νησιών Θοδωρή Δρίτσα, επισκέφθηκε σήμερα (29/04), το Τζάνειο Νοσοκομείο Πειραιά, όπου συναντήθηκε ενημερώθηκε και συζήτησε για τα οξυμένα προβλήματα με τον Πρόεδρο του Επιστημονικού Συμβουλίου, με εκπροσώπους ιατρούς  της ΕΙΝΑΠ Τζανείου, με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων, με το Διοικητή του Νοσοκομείου, καθώς και με πολλούς εργαζόμενους, γιατρούς και νοσηλευτές.
Στο στόχαστρο των μνημονιακών πολιτικών, που συνεχίζει να υλοποιεί και αυτή η  κυβέρνηση, είναι και το Τζάνειο Νοσοκομείο Πειραιά. Η συνεχιζόμενη υποχρηματοδότηση, η διαρκής υποστελέχωση, οι επικείμενες απολύσεις εργαζομένων παρά τις τεράστιες ελλείψεις σε νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό, τα νέα οργανογράμματα των νοσοκομείων που βρίσκονται σε εξέλιξη και προβλέπουν συγχωνεύσεις κλινικών, κατάργηση κλινών, και οργανικών θέσεων, οδηγεί και το Τζάνειο, στην αδυναμία κάλυψης βασικών ιατροφαρμακευτικών και ποιοτικών υπηρεσιών υγείας.
Στο Τζάνειο Νοσοκομείο, ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Αττικής, που εξυπηρετεί τόσο κατοίκους της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά όσο και νησιωτικό πληθυσμό, η κατάσταση είναι πλέον οριακή. Στην επιβαρυμένη αυτή κατάσταση  και στα πλαίσια μιας πολιτικής «εξορθολογισμού» των δημόσιων δαπανών για την υγεία, έρχεται να προστεθεί ο νέος οργανισμός του Υπουργείου Υγείας, ο οποίος περικόπτει για το νοσοκομείο τις οργανικές θέσεις γιατρών από 250 σε 169, των νοσηλευτών κατά 200, καταργεί και συγχωνεύει κλινικές (μία παθολογική, μία καρδιολογική και μία χειρουργική, αλλά και τμήματα του νοσοκομείου, όπως του διαβητολογικού τμήματος, στο οποίο παρακολουθούνται περισσότεροι από 20.000 ασθενείς, και μειώνει τον αριθμό των κλινών από 474 σε 430, ενώ οι σε λειτουργία κλίνες είναι περίπου 480!
Ενάντια σε αυτά θα μας βρουν αντιμέτωπους. Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.- Ε.Κ.Μ. θα συνεχίσει να αντιστέκεται στην πολιτική υποχρηματοδότησης και διάλυσης του νοσοκομείου, θα συνεχίζει να υπερασπίζεται το δημόσιο χαρακτήρα του νοσοκομείου και θα διεκδικεί ένα νέο αναβαθμισμένο, επαρκές στελεχωμένο και καθολικό σύστημα υγείας, στο οποίο θα έχει πρόσβαση κάθε άνθρωπος που κατοικεί στη χώρα και το έχει ανάγκη.
Η φροντίδα υγείας αποτελεί κοινωνικό δημόσιο αγαθό και είναι υποχρέωση του κράτους να την παρέχει αδιακρίτως σε όλους εξίσου.


29/04/2013                                               Επιτροπή Υγείας Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Πειραιά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου