Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

ΕΝΩΣΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 Περιήλθε  σε γνώση μας από σχετικά δημοσιεύματα  στον τύπο ότι πρόκειται να μειωθούν  περικοπούν από την Πολιτεία σε ποσοστό 30%-40% οι οικονομικές επιχορηγήσεις προς τις Αθλητικές Ομοσπονδίες της χώρας μας.
Εκφράζουμε  γι’ αυτό την ανησυχία μας, καθόσον υπάρχει ο  προφανής  κίνδυνος να  έχει επιπτώσεις και στις επιχορηγήσεις των ποδοσφαιρικών Ενώσεων  και των Ερασιτεχνικών αθλητικών και ποδοσφαιρικών σωματείων,  που ήδη είναι μειωμένες η δεν  χορηγούνται  (στα σωματεία) χρόνια τώρα από τη Γ.Γ. Αθλητισμού.
Τα Ερασιτεχνικά  ποδοσφαιρικά  σωματεία Α’ Ερασιτεχνικής  Κατηγορίας της Ένωσης  μας  έχουν να επιχορηγηθούν από τη Γ.Γ. Αθλητισμού  πάνω από τρία χρόνια ,  αυτά δε της Β’ και Γ’ Ερασιτεχνικής  Κατηγορίας πάνω από πέντε χρόνια.
Το ίδιο  συμβαίνει και με τα  σωματεία  της Δ’ Εθνικής  Ερασιτεχνικής Κατηγορίας.
Τα Διοικητικά στελέχη  των ανωτέρω σωματείων με θυσίες , από το υστέρημα τους και καταβάλλοντας τεράστια προσπάθεια, προσπαθούν να τα συντηρήσουν και να τα λειτουργήσουν , σε ένα πολύ δύσκολο οικονομικό περιβάλλον, που βιώνει η χώρα μας και οι πολίτες της.
Η οικονομική ανέχεια και η στέρηση του συνταγματικού δικαιώματος οικονομικής στήριξης  του Ερασιτεχνικού Αθλητισμού από την Πολιτεία οδηγεί  τελικά σε μαρασμό τα σωματεία,  με πολύ αρνητικές επιπτώσεις για την νεολαία και την κοινωνία μας.
Απευθυνόμαστε  με το παρόν έγγραφο μας  σε σας , που ηγείσθε του Ελληνικού Αθλητισμού,  και αιτούμεθα  και παρακαλούμε  να μεριμνήσετε και να ενεργήσετε άμεσα για την απόδοση από τη Γ.Γ. Αθλητισμού  των  δικαιούμενων  οικονομικών επιχορηγήσεων στα Ερασιτεχνικά ποδοσφαιρικά σωματεία Α΄,Β’,Γ’ Ερασιτεχνικής Κατηγορίας  και σ’ αυτά  της Δ’ Εθνικής Ερασιτεχνικής.
Θεωρούμε επίσης  αδιανόητη και αντισυνταγματική  την επιβολή από την Πολιτεία ετήσιου τέλους επιτηδεύματος στα Ερασιτεχνικά ποδοσφαιρικά σωματεία και στα αθλητικά στο σύνολο τους, καθόσον αυτά  δεν ασκούν  επιχειρηματική δραστηριότητα και είναι μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα  και ζητάμε την άμεση κατάργηση   του απαράδεκτου αυτού χαρατσιού στα σωματεία.
Κατανοούμε  ασφαλώς την ανάγκη  για ανάπτυξη  και επενδύσεις στη χώρα μας, στη σημερινή οικονομική  δύνη και την μεγάλη ύφεση που έχει περιέλθει και έχουμε την άποψη πως ο αθλητισμός και το ποδόσφαιρο αποτελούν μια πολύ σημαντική επένδυση, με θετικές επιπτώσεις  στην υγεία των νέων  και των Ελλήνων  πολιτών και έχουμε όλοι το χρέος  να τη στηρίξουμε και να την προωθήσουμε.

-/- Αιτούμεθα επίσης  την δική σας παρέμβαση για την άμεση  έναρξη  των έργων ανακατασκευής του πολύ ταλαιπωρημένου γηπέδου ποδοσφαίρου  του  Σ.Ε.Φ  , για το οποίο έχει εγκριθεί σχετικό κονδύλι από τη Γ.Γ. Αθλητισμού  και από την Περιφέρεια Αττικής,  επισημαίνοντας  ότι αυτό  είναι το  μοναδικό αγωνιστικό γήπεδο ποδοσφαίρου στον Δήμο Πειραιά  για τα  24 Ερασιτεχνικά  ποδοσφαιρικά σωματεία του  μέλη  της Ένωσης μας.
Θέλουμε να πιστεύουμε  πως θα εκδηλώσετε  το ενδιαφέρον σας και θα ενεργήσετε έτσι ώστε να αποδοθούν οι  πενιχρές έστω οικονομικές επιχορηγήσεις στα Ερασιτεχνικά  ποδοσφαιρικά σωματεία μας, χωρίς περικοπές,  αποκαθιστώντας   έτσι τα πράγματα και δίνοντας την ελπίδα  και το κουράγιο στους ανθρώπους του Ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου να συνεχίσουν  το επίπονο κοινωνικό-αθλητικό τους έργο.
Οι εκατοντάδες χιλιάδες  Ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές και τα διοικητικά στελέχη των σωματείων δικαιούνται να έχουν ανάλογη αντιμετώπιση από την Πολιτεία.
Με  αυτές τις σκέψεις  και αναμένοντας την επίδειξη  του δικού σας ενδιαφέροντος και της Πολιτείας στα τεθέντα θέματα,  σας  στέλνουμε τους χαιρετισμούς  της Διοίκησης  της Ένωσης μας, του Παμπειραικού –Κοινωνικού –Ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου και των σωματείων του.
 Από το Γραφείο Τύπου & Δημοσίων Σχέσεων



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου