Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

Απόκριες: Χρόνια τους Πολλά!

Η εφημερίδα μας θα ήθελε, ενόψει των Αποκρεών, να στείλει τις ολόθερμες ευχές της σε όλους όσους γιορτάζουν αυτές τις μέρες:
Στον Αντώνη μας, που θα αναβάθμιζε το επίπεδο των Ελλήνων και θα επαναδιαπραγματευόταν το μνημόνιο. Στο Βαγγέλη μας, που οραματίζεται ένα νέο σοσιαλισμό με κοινωνικό χαρακτήρα. Στο λεβέντη το Φώτη, που προβάλει σθεναρά αντίσταση εξ αριστερών στις περικοπές σε μισθούς και συντάξεις.
Σ΄ όλα τα καλόπαιδα της κυβέρνησης που δουλεύουν μέρα – νύχτα για να μας από – σώσουν. Που κοντεύουν να μας εκδημοκρατίσουν, να μας κάνουν πιο υπεύθυνους, πιο συνεπείς, που μας πήραν ζώα και παλεύουν  να μας κάνουν ανθρώπους βρε αδερφέ!
Σ΄ όλους τους απίθανους τύπους της τηλεόρασης που χτυπιούνται μέρα – νύχτα στα παράθυρα και στα τραπέζια για το καλό μας, το Γιαννάκη, το Νικολάκη, το Γιωργάκη, που αγανάκτησαν πια οι χριστιανοί - και μας το λένε- μ΄ αυτά τα αναρχικά στελέχη του Τσίπρα που θέλουν και την εξουσία. «Πείτε μας, κύριέ μου, έχετε να ζήσετε; Δεν έχετε; Ακούτε αγαπητοί τηλεθεατές δεν έχει ο κύριος να ζήσει, γυρίστε να σας δείξει καλύτερα η κάμερα κύριέ μου. Κοιτάτε, ο κύριος δεν έχει να ζήσει!  Και την κυρία δίπλα να δείξετε που κλαίει, κλάψε κυρία μου, θέλω να πω μην κλαίτε κυρία μου, πείτε μας, σας έχουν εξαθλιώσει τα μέτρα; Ναι, αλλά είναι δυνατόν κατά τη γνώμη σας  αυτά τα ρεμάλια της αριστεράς να καταφέρουν να σώσουν τη χώρα; Δεν σας άκουσα, δεν πειράζει, δεν είναι δυνατό, λέει η κυρία, να μας σώσουν αυτοί. Πάμε παρακάτω. Τι κάνουν εκεί; Μοιράζουν τρόφιμα; Από πού κι ως πού οι αγρότες μοιράζουν τρόφιμα; Δε φτάνει που κλείσαν τους δρόμους κι ο κοσμάκης δεν μπορούσε να κάνει τη δουλειά του, μοιράζουν τρόφιμα κι από πάνω και σε κεντρική πλατεία; Με ποιανού την άδεια; Τι χέρια είν΄ αυτά που υψώνονται; Σα δε ντρέπονται που κουρελιάζουν την αξιοπρέπεια των ανθρώπων. Για να δω καλύτερα, πηγαίνετε κοντά να εστιάσει η κάμερα. Τι χέρι είν΄ αυτό; Χρυσό βραχιόλι φορά η κυρία που θέλει να πάρει δωρεάν τρόφιμα; Τι δουλειά έχει το χρυσό βραχιόλι στο χέρι σου μανδάμ; Αυτή είναι η Ελλάδα που πεινάει κυρίες και κύριοι, αυτά βλέπουν η Τρόικα και μας παίρνουν στο ψηλό. Ακούς βραχιόλι; Πώς έχεις βραχιόλι κυρά μου, και μάλιστα χρυσό, μέσα στην κρίση; Γιατί δεν το΄ χεις ακουμπήσει ακόμη σε κάνα στέκι αγοράς χρυσού; Σα δεν ντρέπεσαι που θέλεις να μας πείσεις ότι έχεις κι ανάγκη! Έχει άραγε φορολογηθεί η κυρία γι΄ αυτό το βραχιόλι; 18άρι είναι; Για να πάνε εκεί οι κάμερες, για δαγκώστε να δούμε. Παρακολουθείτε ζωντανά. Ασυνείδητοι αγρότες μοιράζουν τρόφιμα σε πλούσιους Έλληνες με βραχιόλια… Με βραχιόλια…»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου