Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

Πολύ γέλιο με τους Γάλλους και το Κατάρ

Εάν κάποιος θέλει να καταλάβει  τα όρια της απόγνωσης στα οποία έχει φτάσει ένα σύστημα εξουσίας, δεν έχει παρά να δει το πώς διαχειρίζεται μια επίσημη επίσκεψη που επί της ουσίας δεν έχει κάτι σοβαρό να προσφέρει.
Πάρτε για παράδειγμα το ταξίδι προ ημερών του συμπαθέστατου Φρανσουά Ολλάντ.  Όπως σας είχαμε εξηγήσει από μηνών στο «Π» η αντιπαράθεση του Γάλλου προέδρου με τις γερμανικές …στρατιές δεν κράτησε και πολύ. Και τώρα που ο Γάλλος πρόεδρος δεν είναι κάτι περισσότερο από εκπρόσωπος της δεύτερης σε μέγεθος δύναμης στην Ευρώπη, δεν κάνει τίποτε άλλο από μια ευκαιριακή στρατηγική για λογαριασμό της χώρα τους. Μήπως δηλαδή τσιμπήσει κάτι το δικό του σύστημα που δεν μπορούν να αρπάξουν τα γεράκια του Βερολίνου.
Δυστυχώς η χώρα μας δεν δείχνει να διδάσκεται από την κρίση. Κι αν όχι εμείς, ο απλός λαός, σίγουρα, οι ηγέτες μας επιμένουν να μην παίρνουν χαμπάρι. Ή έτσι το παίζουν.
Ας δούμε μερικά παραδείγματα:

Ο Ολλάντ ήρθε να διεκδικήσει τα αυτονόητα, δηλαδή τη συμμετοχή 5-6 εταιριών της χώρας του στις αποκρατικοποιήσεις, κι εμείς (η κυβέρνηση για να εννοούμεθα) κάνουμε σαν να έπεσε το μάννα εξ  ουρανού. Το αστείο βέβαια είναι ενώ ο Ολλάντ υποσχόταν ότι οι Γάλλοι έρχονται για να στηρίξουν την Ελλάδα οι πιο σοβαρές επιχειρήσεις της χώρας του (μεταξύ αυτών και οι δύο μεγαλύτερες τράπεζες) εγκατέλειπαν άρον άρον τη χώρα μας βάζοντας από την τσέπη τους 10 δις. για να μην πάθουν χειρότερα…
Ο Ολλάντ μιλάει για συνεκμετάλλευση υδρογονανθράκων στις ελληνικές ΑΟΖ, αλλά αυτές βρίσκονται πολύ πριν τη διαμόρφωσή τους, κι ενώ ο Γάλλος πρόεδρος θα επισκεφτεί τις επόμενες ημέρες την Άγκυρα όπου οι Τούρκοι θα του κόψουν τη φόρα.  Παρ' όλα αυτά τα «μηχανάκια» του Μαξίμου μιλούν για αμυντική συνεργασία ώστε να καλυφθούν στρατιωτικά οι ελληνικές κινήσεις.
Και ποια είναι η αμυντική συνεργασία; Κατά το Μαξίμου (ή τα παπαγαλάκια του) είναι η μίσθωση δύο φρεγατών και τεσσάρων αεροσκαφών!
Βρε παιδιά καθίστε καλά: Η Ελλάδα έχει 14 φρεγάτες για τις οποίες δεν έχει να αγοράσει ραντάρ πυρομαχικά και καύσιμα. Θα …νοικιάσει κι άλλες δύο; Επίσης αγόρασε 300 αεροσκάφη από Αμερική και Γαλλία τα τελευταία χρόνια που επίσης δεν έχουν καύσιμα και ραντάρ. Γιατί χρειαζόμαστε να νοικιάσουμε… τέσσερα;
Α, ναι. Φανταστείτε και τους Γερμανούς όταν θα τους πούμε πως θα νοικιάσουμε γαλλικά όπλα για να προστατεύσουμε τις έρευνες για υδρογονάνθρακες στο Αιγαίο…
Βέβαια τα αστεία δεν εξαντλήθηκαν στον Ολλάντ, αλλά προχώρησαν με το Κατάρ. Έτσι, τα δημοσιεύματα που έφτασαν συστημένα από το Μαξίμου μας είπαν ότι το Κατάρ επανέρχεται στο Ελληνικό, παίζει δυνατά για τη ΔΕΠΑ, ενώ ο Εμίρης τελικά θα αγοράσει την Οξιά στο Ιόνιο. Ας αφήσουμε τα πρώτα δύο για να διασκεδάσουμε αργότερα. Κι ας πάμε στην Οξιά. Είπαν οι κυβερνητικοί ότι το πρόβλημα ήταν πως το δασαρχείο κινήθηκε βάσει του νόμου για τους όρους δόμησης και πως θα …αλλάξει ο νόμος. Και αυτό προκείμενου να χτίσουν οι Καταριανοί.
Καλά βρε παιδιά αν οι νόμοι αλλάζουν έτσι απλά για να χτίσει κάποιος γιατί δεν το κάνετε και στην υπόλοιπη Ελλάδα μπας και αρπάξει λίγο πάνω της και η οικοδομή.
Μα φυσικά και όχι. Αυτά γίνονται μόνο για τους ξένους. Οι Έλληνες ιθαγενείς είναι μόνο για να πληρώνουν φόρους.
Αυτά για σήμερα. Αρκετά γελάσαμε…
Αλέξανδρος Μερκούριος
Πηγή. το Ποντίκι

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ηττημένος δεν είναι αυτός που χάνει, αλλά αυτός που παραιτείται»

Αρχειοθήκη ιστολογίου