Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013

Σαλαμίνα: Άγνωστος σκοτώνει με περίστροφο αδέσποτα

Αυξάνονται τα περιστατικά κακοποίησης και εξόντωσης αδέσποτων στην Σαλαμίνα, όπως καταγγέλλει η Ζωοφιλική Ομάδα Εθελοντών Σαλαμίνας.
 Μόλις προ ημερών, εντοπίστηκαν νεκρά στα Βασιλικά Σαλαμίνας, χτυπημένα από περίστροφο, δύο αδέσποτα. Μαζί τους βρέθηκε και ένα τρίτο ζώο, πληγωμένο και παράλυτο στο οποίο έγινε ευθανασία.
 Τα δύο αρσενικά ζώα είχαν πυροβοληθεί εξ επαφής στο κεφάλι. Τα βρήκαν μέσα σε μια λίμνη αίματος. Το θέαμα ήταν σοκαριστικό ακόμα και για τους αστυνομικούς που πήγαν επί τόπου μόλις τους ειδοποίησαν.
 Σύμφωνα με την ιστοσελίδα www.zoosos.gr, στην περιοχή της 8η Στάσης ζουν αρκετά αδέσποτα των οποίων η ζωή κινδυνεύει συγκεκριμένο δράστη. Κάτοικοι λένε ότι θύματα πέφτουν συχνά και γάτες.
 Σύμφωνα πάντα με τη Ζ.Ο.Ε.Σ. στις αρχές Φεβρουαρίου εντοπίστηκε μια έγκυος σκυλίτσα στην περιοχή Νταμάρι κοντά στην Αγία Κυριακή να φέρει τραύμα από όπλο(κύρια φωτογραφία).
 Ο δράστης είχε στοχεύσει ακριβώς πάνω στην σπονδυλική στήλη με αποτέλεσμα να παραλύσουν τα πίσω άκρα του ζώου. Το βλήμα αφαιρέθηκε, παραδόθηκε στο Τμήμα Ασφαλείας Σαλαμίνας - ώστε να γίνει βαλλιστική έρευνα - και όπως είπε στο www.zoosos.gr η Νάντια Ζόμπολα, πρόεδρος της Ζ.Ο.Ε.Σ. σύμφωνα με την Αστυνομία το όπλο, που χρησιμοποιήθηκε, ήταν περίστροφο και όχι καραμπίνα.
 Σύμφωνα πάντα με την Ζ.Ο.Ε.Σ. ο κτηνίατρος, που εξέτασε το ζώο, από τις ακτινογραφίες και τις σχετικές εξετάσεις διαπίστωσε ότι η κατάσταση του είναι μη αναστρέψιμη (μόνιμη παράλυση των πίσω άκρων) γι’ αυτό και αποφασίστηκε να προχωρήσουν σε ευθανασία.
 Για τη θανάτωση των δύο ζώων και για τον τραυματισμό της σκυλίτσας που εγκυμονούσε έγινε καταγγελία στο Α.Τ. Σαλαμίνας.
Πηγή. ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ
ΠΡΟΣΟΧΗ: ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΣΚΛΗΡΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ:









1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΤΕ...ΒΡΕ..ΠΑΛΙ ΓΙΝΑΜΕ ΠΤΟΤΩ ΘΕΜΑ ΣΤΑ ΜΜΕ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΛΕΓΑΤΕ ΠΩΣ ΜΟΝΟ Ο ΤΣΑΒΑΡΑΚΟΣ ΜΑΣ ΕΚΘΕΤΗ ΔΙΕΘΝΟΣ.
ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΦΡΟΥΤΑ ΠΟΛΛΑΑΑΑ ΣΤΟ ΝΗΣΗ ΤΗΣ Μ......Σ ΟΧΙ ΠΑΙΖΟΥΜΕ!

Αρχειοθήκη ιστολογίου