Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ ΣΥΡΙΖΑ ΜΕ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ Ε.Π.Σ.ΠΕΙΡΑΙΑ

Μετά από αίτημα του Αθλητικού Τμήματος του ΣΥΡΙΖΑ, πραγματοποιήθηκε συνάντηση αντιπροσωπείας του με το Δ.Σ. της Ε.Π.Σ.ΠΕΙΡΑΙΑ στη προγραμματισμένη συνεδρίαση του Δ.Σ. της Ένωσης της 21.2.2013.Την αντιπροσωπεία αποτελούσαν οι κ.κ. ΤΑΣΟΣ ΠΑΝΤΑΖΙΔΗΣ, ΝΙΚΟΣ ΜΑΛΛΙΑΡΗΣ, ΣΩΤΗΡΗΣ ΜΩΡΑΙΤΗΣ – Κεντρική Αθλητική Γραμματεία ΣΥΡΙΖΑ – και ΤΑΣΟΣ ΜΑΡΘΑΣ, ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΤΡΑΤΗΣ – Γραμματεία Αθλητικού Τμήματος Πειραιά ΣΥΡΙΖΑ.
Ο Πρόεδρος της Ε.Π.Σ.Π. καλωσόρισε την αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ και παρουσίασε συνοπτικά τη λειτουργία της Ένωσης, των διοργανώσεων της, ως και τα βασικά μόνιμα θέματα διεκδικήσεων του παμπειραϊκού ερασιτεχνικού Πειραιά και των σωματείων της, που αφορά στα γηπεδικά προβλήματα, στις επιχορηγήσεις των σωματείων, στα θέματα προληπτικής ιατρικής υγείας και αποκατάστασης των τραυματισθέντων ποδοσφαιριστών.
Ο επικεφαλής της Κεντρικής Αθλητικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ κ. ΤΑΣΟΣ ΠΑΝΤΑΖΙΔΗΣ ευχαρίστησε τον Πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. της Ε.Π.Σ.Π. για την αποδοχή του αιτήματος να παραβρεθούν σε συνεδρίαση του Δ.Σ. της Ένωσης και να ενημερωθούν για τα βασικά θέματα που απασχολούν τον ερασιτεχνικό ποδοσφαιρικό Πειραιά και τις προσπάθειες που καταβάλλονται από την Διοίκηση και τα σωματεία του Πειραιά.
Για τη λύση αυτών των προβλημάτων ο κ. ΤΑΣΟΣ ΠΑΝΤΑΖΙΔΗΣ ενημέρωσε ότι η παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της Ε.Π.Σ.Π. εντάσσεται σε έναν κύκλο συναντήσεων, που έχει ήδη ξεκινήσει, με θεσμικούς φορείς του αθλητισμού, των Ομοσπονδιών, των Ενώσεων, των σωματείων, με στόχο να παρέμβει σε κάθε περίπτωση υπέρ των αιτημάτων τους που θα συντελέσουν στην προώθηση του κοινωνικού χαρακτήρα του αθλητισμού.
Ο κ. ΤΑΣΟΣ ΠΑΝΤΑΖΙΔΗΣ σημείωσε ότι τα βασικά χαρακτηριστικά της αθλητικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ αφορούν την αναγκαιότητα για σύγχρονες αθλητικές εγκαταστάσεις, δημοκρατία σε όλα τα επίπεδα του αθλητισμού, συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων στον αθλητισμό, στα κέντρα λήψης όλων των αποφάσεων του, ως και διαφάνεια σε κάθε τι που αφορά την καθημερινή λειτουργία των αθλητικών δράσεων σε όλα τα επίπεδα.
Σημειώθηκε δε ότι στόχος όλων των ανωτέρω είναι να υπάρξει παραγωγική σχέση όλου του αθλητισμού και κυρίως του ερασιτεχνικού με την κοινωνία και της ανάγκες της.Στη συζήτηση που ακολούθησε πήραν μέρος από τον ΣΥΡΙΖΑ οι κ.κ. ΝΙΚ.ΜΑΛΛΙΑΡΗΣ, ΣΩΤ.ΜΩΡΑΙΤΗΣ, Τ.ΜΑΡΘΑΣ, και από το Δ.Σ. της Ε.Π.Σ.Π. οι κ.κ. ΚΩΝ.ΒΡΑΚΑΣ – Γεν.Γραμματέας, Χ.ΣΤΟΥΚΑΣ – Α΄ Αντιπρόεδρος, ΛΕΛΑ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ – Β΄ Αντιπρόεδρος, ΒΑΣ.ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ Ταμίας και Πρόεδρος της Επιτροπής Υποδομών, ΚΩΝ.ΧΟΛΕΒΑΣ – Αναπλ. Ταμίας και Πρόεδρος Επιτροπής Πρωταθλήματος, ΧΡ.ΜΠΟΥΛΕΣ –μέλος Δ.Σ. και ΒΑΣ.ΒΛΑΧΑΚΟΣ – Οικονομικός Διευθυντής Ε.Π.Σ.Π.
Όλοι οι ανωτέρω, στις τοποθετήσεις τους, αναφέρθηκαν στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ερασιτεχνικός ποδοσφαιρικός Πειραιάς και η μεγάλη, πραγματικά, ηρωική προσπάθεια που καταβάλλεται από όλα τα σωματεία και τους ανιδιοτελείς ερασιτέχνες παράγοντες, που μόνοι τους «τραβούν το κουπί» για να παραμείνει το σωματείο ανοιχτό και να δώσει διέξοδο στα παιδιά και στις περιοχές τους.
Στην εξέλιξη της συζήτησης ο Πρόεδρος της Ε.Π.Σ.Π. κ. ΣΤ.ΜΠΡΑΤΣΟΛΗΣ συμπύκνωσε τα αιτήματα που παλεύει η Ένωση και σημείωσε ότι «τα σωματεία και η Διοίκηση μας έχει μεγάλα παράπονα από το πώς έχει αντιμετωπιστεί ο Πειραιάς από όλες τις κυβερνήσεις, ειδικά της τελευταίας 10ετιας, που έχει ως αποτέλεσμα να αναγκάζεται εδικά ο κεντρικός ποδοσφαιρικός Πειραιάς, που έχει 25 σωματεία μέλη μας, να στριμώχνεται και να τραυματίζεται στο ένα και μοναδικό γήπεδο ποδοσφαίρου του Σ.Ε.Φ, του οποίου έχει εξαγγελθεί η αναγκαία και δικαιωματική ανακατασκευή του έως σήμερα, τέσσερις φορές.
Χαρακτηρίζουμε εμπαιγμό αυτή την πραγματικότητα και θέλουμε να πιστεύουμε, ότι με τη σημερινή σας παρουσία και επίσημη ενημέρωση σας, θα εξαντλήσετε ως αξιωματική αντιπολίτευση της Βουλής, μέσω των κοινοβουλευτικών σας εκπροσώπων, ως και κάθε άλλης δυνατότητας σας, ότι απαιτείται, ώστε να ανακατασκευαστεί επιτέλους το γήπεδο ποδοσφαίρου του Σ.Ε.Φ, αλλά και να δημιουργηθεί τουλάχιστον μια σύγχρονη αθλητική εγκατάσταση ήπιας μορφής στα 300 στρέμματα του παραλιακού μετώπου Πειραιά – Μοσχάτου- Καλλιθέας.
Μας εκπλήσσει που 9 χρόνια σχεδόν μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, η έκταση αυτή παραμένει ανεκμετάλλευτη, και όλες οι κυβερνήσεις από τότε, να έχουν αθετήσει τη δέσμευση τους να επιστρέψουν στις Ακαδημίες των σωματείων μας, τουλάχιστον το ένα εκ των δυο γηπέδων που είχαν κατασκευαστεί και χρησιμοποιούσε ο ποδοσφαιρικός Πειραιάς πριν το 2004».
Κλείνοντας τη συζήτηση ο Πρόεδρος της Ε.Π.Σ.Π. σημείωσε χαρακτηριστικά: «Κάντε κάτι και εσείς! για να δοθούν οι επιχορηγήσεις στα σωματεία μας και να υλοποιηθούν τουλάχιστον αυτά τα δυο γηπεδικά αιτήματα μας.
Θέλουμε να πιστεύουμε ότι αυτή η συνάντηση δεν θα είναι «μια από τα ίδια», αλλά θα αποφέρει καρπούς έργων για την προώθηση και λύση των αιτημάτων του ποδοσφαιρικού Πειραιά, έτσι ώστε να συμβάλλει πρακτικά η αθλητική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ σε αυτό που δηλώθηκε, για παραγωγική σχέση του αθλητισμού με τις ανάγκες της κοινωνίας».
Τελειώνοντας ο Πρόεδρος της Ε.Π.Σ.Π. υπογράμμισε ότι η πόρτα της Ένωσης είναι ανοικτή σε κάθε κοινωνικό, θεσμικό, πολιτικό αυτοδιοικητικό φορέα που θέλει να ενημερωθεί και να παρέμβει υπέρ των διεκδικήσεων του ποδοσφαιρικού Πειραιά.
Η διοικητική αυτή επιλογή της Ε.Π.Σ.Π. να παλεύει τα αιτήματα της, μέσω οποιασδήποτε θεσμικής επικοινωνίας, παρουσίας και προτάσεων, αποδεικνύει ότι η Ε.Π.Σ.Π. αποτελεί ένα «μωσαϊκό» που στοχεύει, με παρανομαστή την παραγωγή του αθλήματος, να κατακτά καθημερινά ότι καλύτερο προκύπτει για τα δικαιώματα του παμπειραϊκού κοινωνικού ποδοσφαίρου.

Από το Γραφείο Τύπου & Δημοσίων Σχέσεων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου