Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

Απαράδεκτο το κλείσιμο της ΔΟΥ Σαλαμίνας. Επιτακτική ανάγκη συνέχισης της λειτουργίας της υπηρεσίας στο νησί


Ερώτηση 
Προς τον Υπουργό Οικονομικών:
  
Θέμα: Απαράδεκτο το κλείσιμο της ΔΟΥ Σαλαμίνας. Επιτακτική ανάγκη συνέχισης της λειτουργίας της υπηρεσίας στο νησί.
Το μνημονιακό σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών που επιβάλλει καταργήσεις-συγχωνεύσεις εφοριών ανά τη χώρα έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στις τοπικές κοινωνίες και στους εργαζόμενους των υπηρεσιών, καθώς εκπονήθηκε με μοναδικό γνώμονα τις «προκρούστειες» επιταγές της τρόϊκα και χωρίς να ληφθεί καμία μέριμνα τόσο για την εξυπηρέτηση των πολιτών όσο και συνολικότερα για το δημόσιο συμφέρον.
Ειδικά για τις νησιωτικές Δ.Ο.Υ οι συνέπειες θα είναι τραγικές, εξαιτίας μάλιστα και του γεγονότος ότι απέχει πολύ από το να ολοκληρωθεί ο εκσυγχρονισμός του μηχανογραφικού συστήματος του Υπουργείου Οικονομικών για τις Δ.Ο.Υ. Στην περίπτωση της Σαλαμίνας –που σύμφωνα με την τελευταία απογραφή είναι το 4ο πληθυσμιακά νησί/δήμος- το προωθούμενο σχέδιο κλεισίματος της Δ.Ο.Υ., η οποία μάλιστα είναι Α’ τάξης, (και θα συγχωνευθεί με την Ε’ ΔΟΥ Πειραιά) θα πλήξει ανεπανόρθωτα την τοπική κοινωνία και οικονομία, που υφίσταται ήδη τις δραματικές επιπτώσεις της ασκούμενης μνημονιακής πολιτικής.
Πιο συγκεκριμένα, το σχεδιαζόμενο «λουκέτο» της εφορίας της Σαλαμίνας θα πλήξει την προστασία της νησιωτικότητας και το δικαίωμα των κατοίκων του νησιού –σημειωτέον πολύ μεγάλο ποσοστό των κατοίκων είναι ηλικιωμένοι και συνεπώς ηλεκτρονικά «αναλφάβητοι»-  να ζουν ισότιμα και να απολαμβάνουν τις ίδιες συνθήκες διαβίωσης και πρόσβασης στις δημόσιες υπηρεσίες, με τους κατοίκους των άλλων περιοχών της χώρας μας. Οι κάτοικοι της Σαλαμίνας θα στερούνται των φορολογικών υπηρεσιών στον τόπο τους και θα αναγκάζονται για το λόγο αυτό είτε να ταξιδεύουν είτε να απευθύνονται σε ιδιωτικά γραφεία, επωμιζόμενοι δυσβάσταχτο κόστος.
Επιπρόσθετα, πλήγμα θα δεχτούν και τα δημόσια έσοδα, καθώς στη Σαλαμίνα, νησί με σημαντική οικονομική δραστηριότητα –υπάρχουν κοινοπραξίες πλοίων, ανώνυμες εταιρείες ναυπηγείων κτλ- θα πάψει να λειτουργεί η τοπική εφορία και συνεπώς οι φορολογικοί έλεγχοι θα διενεργούνται –αν διενεργούνται- σε πολύ αραιά διαστήματα.
Όσο δε για τους εργαζόμενους που υπηρετούν σήμερα στη ΔΟΥ Σαλαμίνας είτε θα επιβαρύνονται καθημερινά με το κόστος της μετακίνησής τους, που θα είναι εξοντωτικό, είτε θα αναγκαστούν να μεταναστεύσουν.
Επειδή η κατάργηση της εφορίας της Σαλαμίνας θα πλήξει ανεπανόρθωτα την τοπική κοινωνία και οικονομία και θα οδηγήσει στην βίαιη ανατροπή των εργασιακών σχέσεων και της οικογενειακής ζωής των υπηρετούντων υπαλλήλων.
Επειδή οι καταργήσεις-συγχωνεύσεις των δημόσιων οικονομικών υπηρεσιών εντάσσονται στο απαράδεκτο, μνημονιακό πλαίσιο της ιδιωτικοποίησης των φορολογικών υπηρεσιών και αντικειμένων.

                                               Ερωτάται ο κύριος Υπουργός
1)      Σκοπεύει να επανεξετάσει και να ακυρώσει, εδώ και τώρα, για τους λόγους που προαναφέρθηκαν, την απόφαση κλεισίματος της Δ.Ο.Υ Σαλαμίνας;
2)      Θα επανεξετάσει – με γνώμονα την εξυπηρέτηση των πολιτών, το δημόσιο συμφέρον και τη διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα των φορολογικών υπηρεσιών- το συνολικότερο σχέδιο καταργήσεων/συγχωνεύσεων των εφοριών ανά τη χώρα; 
                                                    Οι ερωτώντες βουλευτές 
Λαφαζάνης Παναγιώτης
Βαμβακά Τζένη

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Που ειναι ωρε Ελληναραδες ο εγωισμος μας; που ειναι η αξιοπρεπεια μας; που ειναι η λεβεντια μας; που ειναι η μαγκια μας; ΟΛΑ ΠΗΓΑΝ ΠΕΡΙΠΑΤΟ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΑΝ ΠΟΤΕ ΟΤΑΝ ΤΡΕΙΣ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΣΥΜΟΡΙΤΕΣ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΞΕΣΚΙΣΗ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΚΟΙΜΩΜΑΣΤΕ ΓΙΑΤΙ ΜΑΓΚΙΑ ΜΙΛΑΜΕ;
ΟΤΑΝ ΚΑΙ ΑΜΑ ΚΑΠΟΤΕ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΑ ΓΙΑΤΑΓΑΝΙΑ ΚΑΙ ΠΑΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΟΨΟΥΜΕ ΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΡΙΖΑ ΜΟΝΟ ΤΟΤΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΘΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ.
ΜΟΝΟ ΤΟΤΕ ΘΑ ΞΑΝΑΔΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ ΣΤΙΣ ΚΑΡΔΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΨΥΧΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.
ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΩΡΕ ΕΛΛΗΝΑ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΑΚΟΜΑ ΤΟΥΣ ΚΟΙΤΑΖΕΙΣ ΑΔΙΑΦΟΡΑ;
ΞΕΣΙΚΩΘΗΤΕ ΩΡΕ - ΒΡΗΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΗΝ ΧΑΜΕΝΗ ΣΑΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΛΕΒΕΝΤΙΑ. ΔΩΣΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΚΟΜΥΡΟΙ ΚΑΤΙ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ ΟΠΩΣ ΟΙ ΠΡΟΓΩΝΟΙ ΣΑΣ.
ΞΥΠΝΟΙΣΤΕΕΕΕ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕ

Ανώνυμος είπε...

Το Ποντίκι
Κάλλιο αργά παρά ποτέ...
Στο τσακ αποφεύχθηκε χθες στη Βουλή σκάνδαλο εθνικών διαστάσεων. Υπό την πίεση όχι μόνο της αντιπολίτευσης, αλλά και των ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ, που ευτυχώς πήραν επιτέλους χαμπάρι τι γίνεται, αποσύρθηκε η τροπολογία με την οποία οι Διοικήσεις των υπό αποκρατικοποίηση εταιρειών υποχρεώνονταν να δίνουν στο ΤΑΙΠΕΔ το σύνολο των απόρρητων και εμπιστευτικών πληροφοριών που διαθέτουν. Μετά, όταν τους λες δωσίλογους, κλοτσάνε…

Αρχειοθήκη ιστολογίου