Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

Οι αμετανόητοι (εντεταλμένοι)

Γεια σας καλοί μου αναγνώστες, φίλες και φίλοι, γεια σας. Θα ήθελα να σας μιλήσω λίγο για τους εργολάβους και τους υπαλλήλους τους. Εργολάβοι, ξέρετε, υπάρχουν πολλοί: γλυκό εργολάβος, εργολάβοι οικοδομών, εργολάβοι δημοσίων έργων, υπεργολάβοι, γενικά πολλοί εργολάβοι.
Εγώ όμως θα σας μιλήσω για συγκεκριμένους εργολάβους, συγκεκριμένους εντολοδόχους υπηρέτες τν εργολάβων και των πελατών τους. Εκτός λοιπόν από τους εργολάβους κηδειών, τα ‘κοράκια’ κατά τη λαϊκή ρήση, υπάρχουν και οι εργολάβοι αποβλάκωσης (βλέπε ΜΜΕ) και τα κοράκια τους (βλέπε δημοσιογράφοι). Εδώ και πάρα πολλές δεκαετίες κάποιοι εργολάβοι δημοσίων έργων φρόντισαν να έχουν στην κατοχή τους κι από μια εφημερίδα για να μπορούν να επηρεάζουν κατά το δοκούν τους αναγνώστες  τους υπέρ των πελατών τους και κατά των αντιπάλων τους. Πάντα υπήρχαν κι οι εφημερίδες που ήταν πραγματικά ανεξάρτητες, έλα όμως που οι μεγάλες είχαν τα μέσα να μπορούν να έχουν και μεγάλη κυκλοφορία, άρα και μεγαλύτερη επιρροή; Ποιος Έλληνας δε γνωρίζει ότι μεγάλο εκδοτικό συγκρότημα ανέβαζε και κατέβαζε κυβερνήσεις;
Η ζωή όμως εξελίσσεται και κάποια στιγμή εισέβαλαν το ‘ελεύθερο’ ραδιόφωνο και η ‘ελεύθερη’ τηλεόραση. Οι γνωστοί άγνωστοι, έχοντας τα κονέ, εξασφάλισαν εις βάρος του δημοσίου συμφέροντος υποτιθέμενες προσωρινές άδειες λειτουργίας και πανελλαδικής εμβέλειας εκπομπές. Υποτίθεται, πάντα, πως κάποια στιγμή κι αφού θα τηρείτο ο κανόνας του νόμου, θα αξιολογούνταν και θα έπαιρναν νόμιμες και μόνιμες άδειες λειτουργίας.
Κάτι τέτοιο όμως εδώ και 30 χρόνια δεν έχει γίνει, γιατί το σάπιο και διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα των δύο κομμάτων που εναλλάσσονταν στην εξουσία δεν μπορούσε να διανοηθεί ότι δεν θα κράταγε στο χέρι τους καναλάρχες- κι αντίστοιχα οι καναλάρχες αυτό. Αν και στο πρώτο μνημόνιο, που υπέγραψε ο ΓΑΠ και η παρέα του, υπήρχε όρος να δοθούν άδειες στα κανάλια παραπληροφόρησης και αποβλάκωσης, εξοικονομώντας έτσι το ελληνικό δημόσιο 500 εκ. €, τούτο δεν έγινε ποτέ. Αν τολμούσαν να το κάνουν οι εντεταλμένοι συνέταιροι της τότε Τριμερούς, ίσως και να έχαναν το παιγνίδι. Γιατί αλλιώς, πώς θα μπορούσαν οι εργολάβοι της παραπληροφόρησης να δίνουν στα κοράκια διαταγές στήριξης της δολοφονικής κυβέρνησης του Έλληνα συνταξιούχου και μικρομεσαίου, της ελληνικής νεολαίας;
Κι έπιασαν δουλειά τα κοράκια της παραδημοσιογραφίας σαν καλοκουρδισμένη ορχήστρα απ΄ το πρωί μέχρι το βράδυ κάνοντας αυτό που γνωρίζουν καλά: παραπληροφορώντας, δημιουργώντας κλίμα φοβίας και, το βασικότερο, απαξιώνοντας και σπιλώνοντας όλους όσους τάσσονταν ενάντια στην εξαθλίωση του ελληνικού λαού.
Τι μας σερβίρουν λοιπόν οι χορτασμένοι και πλουσιοπάροχα αμειβόμενοι Ευαγγελάτοι, Πρετεντέρηδες και λοιποί των καναλιών; Τι προσπαθούν εναγωνίως να μας φυτέψουν στο όχι και πολύ σκεπτόμενο κεφάλι που διαθέτουμε; Ότι για όλα φταίμε εμείς, φταίει η αντιπολίτευση, φταίνε οι συνδικαλιστές, φταίνε οι δάσκαλοι, οι μαθητές, οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι καθηγητές, το ‘διεφθαρμένο’ δημόσιο, οι ‘απατεώνες’ μικρομεσαίοι επαγγελματίες, ο περιπτεράς, ο φούρναρης, ο μπακάλης, ο μανάβης, ο ταξιτζής, ο αστυφύλακας, ο γιατρός… φταίνε λοιπόν όλοι οι άλλοι εκτός από τους δημοσιογράφους και τις οικογένειες που απαρτίζουν τα κόμματα που από τη μεταπολίτευση και μετά έκαναν κομμάτια τα όνειρα και τις προσδοκίες για ανάπτυξη, σχεδιασμό και εγκαθίδρυση ενός κράτους με νόμους, αρχές, πρόγραμμα, υποδομές και όραμα για το μέλλον των επόμενων γενιών.
Δε φταίνε οι πολιτικοί, δε φταίνε οι εργολάβοι, που ανεβάζουν δεκάδες φορές πάνω το κόστος κατασκευής οποιουδήποτε έργου, δε φταίει η εσκεμμένη και καλυπτόμενη διαφθορά σε όλα τα κλιμάκια, δε φταίει η ενορχηστρωμένη εκστρατεία αποβλάκωσης του λαού και της νεολαίας, δε φταίει η έλλειψη σοβαρής και σωστής άσκησης πολιτικής, δε φταίει η παντελής έλλειψη σχεδιασμού και υποδομών, δε φταίνε τα γραφεία των πολιτικών που έχουν καταντήσει ρουσφετολογικές επιχειρήσεις, δε φταίνε οι μίζες εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ στη μεγάλη πλειοψηφία όσων άσκησαν εξουσία -και όχι μόνο στον Τσοχατζόπουλο που βρήκαν εξιλαστήριο θύμα. Φταίμε κι όλοι εμείς. Αυτό θέλουν να περάσουν. Βλέπετε, για τα κοράκια της ενημέρωσης, αυτοί που σήμερα υποτίθεται πως κυβερνούν, δε φταίνε σε τίποτα. Οι δύστυχοι πατριώτες πολιτικοί μας είναι ταγμένοι να σώσουν την Ελλάδα από τους διεφθαρμένους  Έλληνες.
Χρήστος Θεοχάρης        

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου