Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012

Εργατικό Κέντρο και πολίτες κάνουν όσα δεν κάνει ο δήμος

Με έκπληξη διαβάσαμε το δελτίο Τύπου του Εργατικού Κέντρου Σαλαμίνας, το οποίο μας ενημερώνει για την πρωτοβουλία που υλοποιείται σε συνεργασία με ομάδα πολιτών και άλλους φορείς να διατεθούν ενόψει των Χριστουγέννων στους κατοίκους της Σαλαμίνας τρόφιμα απευθείας από τους παραγωγούς σε πολύ χαμηλότερες τιμές.
Μια κίνηση που θα έπρεπε να είχε κάνει εδώ και περίπου ένα χρόνο ο Δήμος Σαλαμίνας αν αποφάσιζε να ακολουθήσει το παράδειγμα δεκάδων δήμων ανά την Ελλάδα που έκαναν το ίδιο. Παρόλα αυτά  και παρά τις δυσχέρειες που αντιμετωπίζουν χιλιάδες συμπολίτες μας καμία ενέργεια προς την κατεύθυνση της διανομής φθηνών τροφίμων δεν έγινε όλο το διάστημα από τις αρχές του 2011 μέχρι σήμερα, που η κρίση φουντώνει καθημερινά. Η δημοτική αρχή αναμασά συνεχώς τα περί κοινωνικού παντοπωλείου, λες και δεν ήταν αυτονόητο να το δημιουργήσει, λησμονώντας ή μη γνωρίζοντας ίσως πως οι περισσότεροι Έλληνες ζουν πλέον στα όρια της φτώχειας, ακόμη κι αν δεν είναι εγγεγραμμένοι επισήμως στους άπορους του δήμου. Μάλιστα όταν οι «Ανατροπές» ρώτησαν  στα μέσα του χρόνου τον αναπληρωτή δήμαρχο Β. Αστράκο, αν και πότε ο δήμος θα αναλάβει πρωτοβουλία σε σχέση με τη διανομή φθηνών τροφίμων, η απάντηση ήταν πως μια τέτοια κίνηση θα ήταν «φθηνός λαϊκισμός», γι΄ αυτό και δεν θα γίνει.

Μιλώντας με τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Ισίδωρο Μιχαλάκη, ενημερωθήκαμε πως μια ομάδα πολιτών πέρα από χρώματα και παρατάξεις του ζήτησε να συμπράξει στην πρωτοβουλία, αφού η δημοτική αρχή αρνήθηκε. Έτσι, το επόμενο Σαββατοκύριακο 22 & 23 Δεκεμβρίου, στην Πλατεία Ηρώων (στα Αγάλματα), από τις 9π.μ. μέχρι 14μ.μ. παραγωγοί από όλη την Ελλάδα θα διαθέσουν σε χαμηλές τιμές πολλά τρόφιμα πρώτης ανάγκης.
Προσοχή!  Όσοι ενδιαφέρεστε πρέπει να προπαραγγείλετε μέχρι και την Τρίτη 18/12 στο τηλέφωνο του Εργατικού Κέντρου 210 4651 464 (καθημερινά 9.00 – 13.00 και 18.00 -20.00) ή στο τηλ. 6932192421

Το δελτίο Τύπου του Εργατικού Κέντρου αναφέρει αναλυτικά και τα προϊόντα που διατίθενται:



ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ

Με πρωτοβουλία ομάδας πολιτών της Σαλαμίνας και με την συνεργασία και συμπαράσταση του Εργατικού Κέντρου Σαλαμίνας και άλλων φορέων διοργανώνεται ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ  το ΣΑΒΒΑΤΟ 22 / 12  και την ΚΥΡΙΑΚΗ 23 / 12 / 2012 στην Πλατεία Ηρώων (στα Αγάλματα) από τις 9.00 π.μ – 14.00 μ.μ  με την συμμετοχή παραγωγών από όλη την Ελλάδα.
Τα προϊόντα που θα διατεθούν είναι τα ακόλουθα:

ΣΑΒΒΑΤΟ 22 / 12 / 2012
Πατάτες Νευροκοπίου (φούρνου ) 7€ / 20 κιλά
Πατάτες Νευροκοπίου (για τηγάνι) 10€ /18,2 κιλά
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις (Σοφάδες Καρδίτσας ) 5,5 € / 10 κιλά
Μέλι με θυμάρι (Γαλαξίδι) 7 € / 1 κιλό
Καρύδια καθαρισμένα (Γαλαξίδι)  12 € /κιλό
Αμύγδαλα (Γαλαξίδι) 8€ / κιλό
Φασόλια Νευροκοπίου  10€ /2,5 κιλά
Φασόλια Γίγαντες Νευροκοπίου  10 € / 2 κιλά

ΚΥΡΙΑΚΗ  23 / 12 / 2012
Πατάτες Νευροκοπίου (φούρνου) 7 € /20 κιλά
Πατάτες Νευροκοπίου (για τηγάνι) 10€ / 18,2 κιλά
Λάδι Αργολίδος  (έξτρα Παρθένο)
                        Δοχείο πλαστικό 14,5 € / 5 λίτρα
                        Δοχείο μεταλλικό   15 € / 5 λίτρα
Φασόλια Νευροκοπίου 10 € / 2,5 κιλά
Φασόλια Γίγαντες Νευροκοπίου  10 € / 2 κιλά
Φακές Λάρισας 5 € / 3,57 κιλά
Ρύζι Φθιώτιδας 5 € / 5 κιλά

Για προπαραγγελίες μέχρι και την Τρίτη 18/12/2012 οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να απευθύνονται στο Εργατικό Κέντρο στο τηλέφωνο  210 4651464 (καθημερινά 9.00 – 13.00 και 18.00 -20.00)
και στο τηλ. 6932192421.

                                   Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                        Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
                              ΜΙΧΑΛΑΚΗΣ ΙΣΙΔΩΡΟΣ           ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ  ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ       




4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αν ηταν για κανενα πανηγηρακι πρωτος θα ηταν ο τσαβες, αλα τη τον νιαζει αυτον αν ο κοσμος πειναει που να ξερη αυτος απο τετιαπραγματα; Τα ταξιδια να ειναι καλα.

Ανώνυμος είπε...

Για την παραγκα του καραγκιοζη που στησανε οι ασχετοι στην πλατεια ηρωων δεν εχει να πει κανεις σας τιποτα;
Η Σαλαμινα του (πολιτισμου) και της αναπτυξης ειναι αυτη κυρ. Δημαρχε; Μπραβο στο γουστο σας και στο σεβασμο που δυχνετε στους ηρωες μας. Να σας χερωμαστε βλακες να σας χερωμαστε.

Ανώνυμος είπε...

Να προσέξετε πολύ και να είστε προετοιμασμένοι,(για τους διοργανωτές λέω), γιατί αυτοί που νέμονται τον χώρο της διανομής (τα αγάλματα),δεν βλέπουν με καλό μάτι ότι δεν τους ζητήσατε άδεια και τους παρακάμψατε,προτιθεντε δε να σας διώξουν την ημέρα της διανομής και να σας μεταφέρουν σε άλλο μέρος, συγκεκριμένα στη λαϊκή.

φιλικά, ρίξτε μια ματιά, ακόμα φιλικότερα, ας είναι και τα παιδιά κάτω για μια περιφρούρηση να σφίξουν λίγο οι κωλοι.

Ανώνυμος είπε...

ΤΟΣΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΠΗΡΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΟΦΡΑ ΡΕ ΒΙΚΑΚΙ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΓΡΑΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΘΕΣΙΝΗ ΜΕΓΑΛΕΙΟΔΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ!!!! ΤΗ ΑΧΑΡΙΣΤΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΡΕ ΣΠΥΡΟ!! ΠΑΕΙ ΑΥΤΗ ΠΗΓΕ ΜΕ ΤΟΝ ΤΣΑΒΑΡΗ.

Αρχειοθήκη ιστολογίου