Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με τέτοια πολιτική αστάθεια δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη
Σε συνέχεια του Ψηφίσματος του Δ.Σ. του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά προς τον Πρωθυπουργό κατά των φορολογικών μέτρων και κατά του πολυνομοσχεδίου μετά την οριακή ψήφισή του στις 7/11 με την άθλια κι απογοητευτική εικόνα που παρουσίασε η ελληνική Βουλή τόσο στην ελληνική κοινωνία όσο και στην Ευρώπη, ο Πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά Ανδριανός Μιχάλαρος με την παρακάτω δήλωσή του  καλεί τον πολιτικό κόσμο της χώρας να μην γκρεμίζει αυτό που με υπερπροσπάθεια χτίζουν τα Επιμελητήρια και οι ελληνικοί επιχειρηματικοί φορείς: Την εικόνα της Ελλάδας που προσπαθεί και μάχεται, την εικόνα του επιχειρηματία που αιμορραγεί αλλά προσπαθεί να γίνει περισσότερο ανταγωνιστικός, την εικόνα του Έλληνα εργαζόμενου που παλεύει για τη δουλειά και την οικογένειά του.«Το τελειωτικό χτύπημα στην ελληνική επιχειρηματικότητα και την κοινωνία έδωσε το πολυνομοσχέδιο που ψηφίσθηκε προχθές στη Βουλή. Οι πλάτες της μικρομεσαίας επιχείρησης, του ελεύθερου επαγγελματία, του βιοτέχνη, του εμπόρου, του κατασκευαστή, των εργαζομένων και των οικογενειών τους δεν μπορούν να σηκώσουν αυτά τα άδικα και σκληρά μέτρα
ΑΝΔΡΙΑΝΟΣ ΜΙΧΑΛΑΡΟΣ: «Με αυτό το ασταθές πολιτικό κλίμα δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη»
Σε συνέχεια του Ψηφίσματος του Δ.Σ. του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά προς τον Πρωθυπουργό κατά των φορολογικών μέτρων και κατά του πολυνομοσχεδίου μετά την οριακή ψήφισή του στις 7/11 με την άθλια κι απογοητευτική εικόνα που παρουσίασε η ελληνική Βουλή τόσο στην ελληνική κοινωνία όσο και στην Ευρώπη, ο Πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά Ανδριανός Μιχάλαρος με την παρακάτω δήλωσή του  καλεί τον πολιτικό κόσμο της χώρας να μην γκρεμίζει αυτό που με υπερπροσπάθεια χτίζουν τα Επιμελητήρια και οι ελληνικοί επιχειρηματικοί φορείς: Την εικόνα της Ελλάδας που προσπαθεί και μάχεται, την εικόνα του επιχειρηματία που αιμορραγεί αλλά προσπαθεί να γίνει περισσότερο ανταγωνιστικός, την εικόνα του Έλληνα εργαζόμενου που παλεύει για τη δουλειά και την οικογένειά του.
«Το τελειωτικό χτύπημα στην ελληνική επιχειρηματικότητα και την κοινωνία έδωσε το πολυνομοσχέδιο που ψηφίσθηκε προχθές στη Βουλή. Οι πλάτες της μικρομεσαίας επιχείρησης, του ελεύθερου επαγγελματία, του βιοτέχνη, του εμπόρου, του κατασκευαστή, των εργαζομένων και των οικογενειών τους δεν μπορούν να σηκώσουν αυτά τα άδικα και σκληρά μέτρα.
Η πραγματικότητα είναι ότι γίνονται σοβαρές προσπάθειες τόσο από τα 58 Επιμελητήρια της χώρας όσο και από τα 20 διμερή, από Συνδέσμους, Συλλόγους, Φορείς και Οργανισμούς για εξωστρέφεια των ελληνικών επιχειρήσεων, της ελληνικής Οικονομίας κυρίως στον επαναπροσδιορισμό της  εικόνας της χώρας στο εξωτερικό.
Οι εικόνες και οι συμπεριφορές που όλοι οι Ευρωπαίοι συμπολίτες – εταίροι μας και οι Έλληνες πολίτες είδαμε την Τετάρτη το βράδυ να εκτυλίσσονται στη Βουλή, παρά το γεγονός της κατά πλειοψηφίας τελικής ψήφισης του πολυνομοσχεδίου, έδωσαν περίτρανα την εικόνα της πολιτικής εξαθλίωσης και αστάθειας γεγονός, που όχι μόνο δεν βοηθάει αλλά δίνει ακόμα ένα χτύπημα στην ελληνική Οικονομία. Καταστρέφουν δηλαδή αυτό που οι επιχειρηματικοί φορείς της χώρας προσπαθούμε να χτίσουμε με υπερπροσπάθεια.
Η πολιτική και το επιχειρείν δεν είναι αποσυνδεδεμένα. Πρόκειται για απόλυτα διασυνδεδεμένους όρους. Χωρίς πολιτική σταθερότητα δεν μπορεί να υπάρξει οποιαδήποτε επαναδιαπραγμάτευση του χρέους και οποιαδήποτε προσέλκυση ξένων επενδύσεων. Το δε κλίμα της εσωτερικής αγοράς δεν πρόκειται να βελτιωθεί και η καταστροφολογία θα οδηγήσει ακόμη περισσότερες επιχειρήσεις στο λουκέτο ή την αλλαγή έδρας με φυγή στο εξωτερικό.  Η ανεργία, η φτώχεια και η πείνα θα πολλαπλασιαστούν. Η εικόνα της Ελλάδας θα μπορέσει να αλλάξει όταν αλλάξουν οι πολιτικές συμπεριφορές και η εικόνα της Βουλής. Γιατί δεν είναι δυνατόν σε αυτή την κρίση, εκείνοι  που μας εκπροσωπούν να συνθέτουν ένα κακοστημένο παζλ που απεικονίζει μία χώρα σε αποσύνθεση.
Ας το πάρουν χαμπάρι. Δεν θα αφήσουμε τους λίγους να χαλάσουν αυτό, για το οποίο εμείς οι επιχειρηματικοί φορείς, τα Επιμελητήρια και η ιδιωτική πρωτοβουλία της Ελλάδας παλεύουμε: Την ανάπτυξη, την εξωστρέφεια, την ελληνική παραγωγή και την προσέλκυση επενδύσεων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου