Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

Σφοδρή σύγκρουση κυβέρνησης-ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή

Σε υψηλούς τόνους ξεκίνησε η συζήτηση μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ για το πολυνομοσχέδιο στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής.
Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας έκανε λόγο για ψήφιση των μέτρων ώστε να αποφευχθεί η άτακτη χρεοκοπία, με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη να μιλά για «κοινοβουλευτικό πραξικόπημα». Συγκεκριμένα, ο υπουργός ζήτησε από τα μέλη της επιτροπής να εγκρίνουν την διαδικασία του κατεπείγοντος λέγοντας «το νομοσχέδιο περιέχει διατάξεις που αποτελούν απαραίτητη προϋπόθεση για την εκταμίευση της δόσης. Με απλά λόγια η άμεση εκταμίευση δόσης είναι απαραίτητη για την αποφυγή άτακτης χρεοκοπίας. Όλα κινούνται σε ασφυκτικό πλαίσιο. Αυτό δεν σημαίνει παράκαμψη κοινοβουλευτικών διαδικασιών».
Από την άλλη πλευρά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης ανέφερε « Χρειάζεται μεγάλο θράσος για να κάνετε αυτή την κατάπτυστη δήλωση που θυμίζει άλλες σκοτεινές εποχές που θεωρούσαμε ότι τις έχουμε ξεπεράσει. Αποτελεί το πραξικόπημα των πραξικοπημάτων. Κουρελιάζετε το Σύνταγμα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου