Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012

Κορυφώνονται οι εκδηλώσεις για την 39η επέτειο του Πολυτεχνείου

Στις 3 μ.μ. η πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία
Με την κεντρική εκδήλωση, μετά τις 2 το μεσημέρι, και την πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία, περίπου μία ώρα αργότερα, κορυφώνονται το Σάββατο οι εκδηλώσεις για την 39η επέτειο από την Εξέγερση του Πολυτεχνείου.
Δρακόντεια θα είναι και εφέτος τα μέτρα ασφαλείας. Περίπου 7 χιλιάδες αστυνομικοί, σύμφωνα με πληροφορίες, θα διατεθούν στα μέτρα που θα ληφθούν από νωρίς το πρωί του Σαββάτου έως τη λήξη της πορείας.
Εκτός από τη περιοχή γύρω από το Πολυτεχνείο και την πρεσβεία των ΗΠΑ, έντονη αστυνομική παρουσία θα υπάρχει σε υπουργεία, στη Βουλή, κυρίως περιμετρικά της γερμανικής πρεσβείας στο Κολωνάκι, ενώ σε κλοιό αστυνομικών θα βρεθεί και η πρεσβεία του Ισραήλ.
Η κατάθεση στεφάνων στο χώρο του Πολυτεχνείου, από εκπροσώπους πολιτικών κομμάτων, συνδικαλιστικών φορέων, κοινωνικών οργανώσεων και πολιτών, θα συνεχιστούν από το πρωί του Σαββάτου έως τις 2 το μεσημέρι, οπότε οι πύλες του Ιδρύματος θα κλείσουν.

Η πορεία, θα αρχίσει μετά το τέλος της κεντρικής εκδήλωσης.

Σημειώνεται ότι περιφρούρηση υπάρχει από φοιτητές, καθηγητές και εργαζόμενους μέσα και έξω από το Πολυτεχνείο, ενώ όλες οι Σχολές του κέντρου της Αθήνας είναι κλειστές.
Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί το Σάββατο σε προσυγκέντρωση στις 15.00 στην πλατεία Κλαυθμώνος από όπου αναμένεται να ξεκινήσει ο κύριος όγκος των συμμετεχόντων στην πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία.
Επίσης σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση τα μπλοκ του ΚΚΕ και της ΚΝΕ θα κατευθυνθούν μετά την Αμερικανική, στην Ισραηλινή πρεσβεία, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την επίθεση των ισραηλινών δυνάμεων στη περιοχή της Γάζα. Οπως σημειώνεται στην ανακοίνωση «η συγκέντρωση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ θα ξεκινήσει από την Ομόνοια, στις 17.00, με επικεφαλής τη γενική γραμματέα του κόμματος Αλέκα Παπαρήγα».
Λόγω των εκδηλώσεων, θα ισχύσουν έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις έως και το πρωί της Κυριακής. Παράλληλα θα υπάρξουν τροποιήσεις στα δρομολόγια των μέσων μαζικής μεταφοράς.
Από τις 12 το μεσημέρι έχουν κλείσει οι σταθμοί του Μετρό σε Σύνταγμα, Πανεπιστήμιο, Ευαγγελισμός, Μέγαρο Μουσικής, Αμπελόκηποι, Μοναστηράκι και Ακρόπολη και από τις 14.00 οι σταθμοί σε Πανόρμου, Κατεχάκη και Εθνική Αμυνα.
Για την διευκόλυνση της μετεπιβίβασης μεταξύ των γραμμών μετρό 2 και 3 θα δρομολογηθεί από τον ΟΑΣΑ, μόνο το Σάββατο, προσωρινή διαδρομή λεωφορείου μεταξύ των σταθμών Μετρό «Λαρίσης» και «Κεραμεικός» από τις 12:00 μμ έως το τέλος των μέτρων της ΕΛ.ΑΣ.
Η γραμμή θα έχει αφετηρία στο Σταθμό Λαρίσης στην αφετηρία των Α15, Β15 και Ε15 και θα είναι κυκλική ως προς τον Σταθμό Κεραμεικού χωρίς να πραγματοποιεί στάσεις παρά μόνο στην στάση «Παλαιά Αγορά» επί της οδού Πειραιώς, μεταξύ Ερμού και Βουτάδων για επιβίβαση και αποβίβαση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου