Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

«Μάλαμα» ο πρώην διοικητής Σαλαμίνας

Καθεστώς γαλέρας επικρατεί στο αστυνομικό τμήμα Σαλαμίνας καθώς ο πρώην διοικητής, κ. Παναγιώτης Κυριακόγκονας, ο οποίος μετατέθηκε πρόσφατα, είχε φτάσει στο σημείο να «χρωστάει» στους υπηρετούντες του τμήματος από 25 μέχρι και 30 ρεπό!Οι ένστολοι έχουν φτάσει σε απελπιστική κατάσταση, καταγγέλλοντας την καταφανέστατη καταπάτηση των εργασιακών τους δικαιωμάτων αφού με βάση τον νόμο περί εργασίας αστυνομικού προσωπικού δικαιούνται τουλάχιστον μία ημέρα ξεκούρασης την εβδομάδα.
Οι υπάλληλοι έχουν πλέον εξαντληθεί και έχουν ξεπεράσει τα όριά τους αφού, όπως τονίζουν, δεν έχουν χρόνο για καμία προσωπική υποχρέωση ή οικογενειακή ανάγκη.
Στην προσπάθεια τους μάλιστα να βρουν μια λύση στο πρόβλημά τους απέστειλαν εξώδικο στην Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής και έγγραφο στο Σωματείο Ειδικών Φρουρών, ενώ απευθύνθηκαν και στο υπουργείο το οποίο μέχρι στιγμής τηρεί σιγήν ιχθύος.
Ενδεικτικό της απαράδεκτης συμπεριφοράς του διοικητή του τμήματος είναι το γεγονός ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, οι καταγγελίες των συνδικαλιστικών οργάνων που προσπάθησαν να υπερασπιστούν τα δικαιώματα των υπαλλήλων, «γύρισαν» τελικά εναντίον των εργαζομένων καθώς αυτοί απειλήθηκαν με πρόστιμα και αναφορές.

Για να αντιληφθεί κανείς την διάσταση του προβλήματος που δημιούργησε ο κ. Κυριακόγκονας,, φτάνει να αναλογισθεί ότι για να λυθεί το ζήτημα, να ισορροπήσει η κατάσταση και να πάρουν οι υπάλληλοι τα ρεπό που δικαιούνται θα πρέπει το τμήμα να μείνει κλειστό για τουλάχιστον ένα μήνα.

Η zougla.gr επικοινώνησε με τον εκπρόσωπο τύπου της ΕΛ.ΑΣ., κ. Χρήστο Μανούρα, ο οποίος δήλωσε πλήρη άγνοια επί του θέματος, καθώς, όπως ανέφερε, δεν έχει ενημερωθεί από κάποιον επίσημο φορέα.

Από τη μεριά του, το Σωματείο Ειδικών Φρουρών απέστειλε σχετικό έγγραφο τόσο στον διοικητή της Σαλαμίνας όσο και στον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, ωστόσο η κατάσταση παραμένει μέχρι στιγμής ως έχει.

Δείτε το έγγραφο:  
Ρεπορτάζ: Παναγιώτης ΒλαχουτσάκοςΠηγή. Zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου