Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012

ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΛΕΩΦΟΡΟ ΣΧΙΣΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΠΡΕΣΣΟΦ

Παρέμβαση του Επικεφαλής της "ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ" Ζαχαρία Ζούπη μετά τις συγκλονιστηκές καταγγελίες του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 12ου Δημοτικού Σχολείου.

Μετά την επίσκεψη του Ζαχαρία Ζούπη και αντιπροσωπείας της "ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ" για να διαπιστωθούν τα προβλήματα που κατήγγειλαν οι γονείς του 12ου Δημοτικού Σχολείου και να συζητηθούν τρόποι αντιμετώπισής τους, ο επικεφαλής της "ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ" παρεμβαίνει με συγκεκριμένες προτάσεις προς την Διοίκηση του Δήμου.
Το κείμενο της Επιστολής που απευθύνεται στον Αντιδήμαρχο Παιδείας κ. Καψοκόλη, στον εντεταλμένο σύμβουλο Καθαριότητας και Πρασίνου κ. Χρονόπουλου και στον Πρόεδρο της Δημοτικής Επιχείρησης κ. Κυριάκο Θεοδωρακάκο είναι το παρακάτω:
Μετά την Επιστολή Διαμαρτυρίας του Συλλόγου του 12ου Δημοτικού Σχολείου Κερατσινίου-Δραπετσώνας, επισκέφτηκα το Σχολείο για να σχηματίσω προσωπική άποψη. Παρόντες σ' αυτή την συνάντηση ήταν και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Τ. Βαμβακά όπως και οι συνάδελφοι Μ. Μανουσιάδης και Μ. Σενικίδου.
Δυστυχώς θέλω να επαληθεύσω τις καταγγελίες του συλλόγου και να ζητήσω την άμεση παρέμβαση των Υπηρεσιών του Δήμου, ιδιαίτερα σε δυο επίπεδα:

ΠΡΩΤΟ: Στην  αντιμετώπιση της άθλιας, απαράδεκτης κατάστασης που κυριαρχεί στην Λεωφόρο Σχιστού και ιδιαίτερα στο ύψος και από την πλευρά του σχολικού συγκροτήματος. Μιλάμε για ένα αυθεντικό σκουπιδότοπο που αποτελεί εστία μόλυνσης και εικόνα υποβάθμισης της πόλης. Πριν απ' όλα όμως αποτελεί κίνδυνο για την υγεία των μαθητών. Ζητάω να δοθεί εντολή στην Υπηρεσία Καθαριότητας να παρέμβει άμεσα, να κάνει μια γενικευμένη καθαριότητα και απολύμανση του χώρου και από εκεί και πέρα να εντάξει στο πρόγραμμά της την καθαριότητα του χώρου σε σταθερή βάση.
ΔΕΥΤΕΡΟ: Στην αντιμετώπιση της απαράδεκτης και επικίνδυνης για την υγεία και ασφάλεια μαθητών, αλλά και γονέων που επισκέπτονται το Π. Πρεσσόφ και ιδιαίτερα το γήπεδο Χαντμπολ, ο χώρος του οποίου μάλιστα χρησιμοποιόταν ως χώρος κεντρικών εκδηλώσεων του Δήμου. Άμεσα είναι αναγκαίο:
Να βγει ο σημερινός κατεστραμένος τάπητας που είναι πια επικίνδυνος ορατά για την υγιεινή και ασφάλεια των παιδιών που παίζουν εκεί και να αντικατασταθεί με νέο.
Να φροντιστεί το συρματόπλεγμα που κλείνει τον χώρο και στην κατάσταση που είναι σήμερα, κατάσταση που δημιουργεί προβλήματα. Επικεντρώνω σ' αυτά τα δύο, γιατί είναι σοβαρότατα προβλήματα και χρήζουν παρέμβασης εδώ και τώρα, χωρίς καμμία αναβολή ούτε μιας μέρας.

Η αντιμετώπιση δε των προβλημάτων αυτών δεν μπορεί να αναβληθεί στο όνομα οποιονδήποτε επιχειρημάτων, υπηρεσιακών προβλημάτων και επίκλησης οικονομικών λόγων.

Από εκεί και πέρα, τόσο στην Επιστολή του Συλλόγου, όσο και στην συζήτηση που έγινε την ημέρα της επίσκεψης παρουσία και της Διευθύντριας του Σχολείου, έχουν τεθεί και μια σειρά λειτουργικά και οικονομικά θέματα. Προτείνω να συγκαλεστεί άμεσα σύσκεψη υπό την Προεδρεία του Αντιδημάρχου Παιδείας, με την συμμετοχή του προέδρου της Σχολικής Επιτροπής Α΄ βάθμιας, εκπροσώπων του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, της Διευθύντριας και εκπροσώπων των Δημοτικών Κινήσεων, όπου θα συζητηθούν τρόποι αντιμετώπισής τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου