Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

«Η Περιφέρεια Αττικής στηρίζει το FISTIKI FEST»

Η Περιφέρεια Αττικής και η Περιφερειακή Ενότητα Νήσων στηρίζουν για μια ακόμη χρονιά τον θεσμό του Φεστιβάλ Φιστικιού της Αίγινας με την πίστη ότι η κορυφαία αυτή διοργάνωση προάγει ένα σπουδαίο Προϊόν Ονομασίας Προέλευσης των νησιών της Αττικής και αποτελεί παράδειγμα και οδηγό για την προώθηση των ελληνικών αγροτικών προϊόντων σε μια εποχή που το έχει ανάγκη το νησί και η χώρα.
Η Περιφέρεια Αττικής έθεσε υπό την αιγίδα της τη διοργάνωση και στο πλαίσιο αυτό στηρίζει το Φεστιβάλ Φιστικιού με τις παρακάτω τρεις δράσεις:
Το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου, διοργανώνει στο Στάδιο της Αίγινας μουσική εκδήλωση με το κορυφαίο καλλιτεχνικό σχήμα του Θάνου Μικρούτσικου, τον Γιάννη Κούτρα και την Άννα Λινάρδου.
Την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου, συνδιοργανώνει τον Διεθνή Ημιμαραθώνειο Αγώνα Αίγινας, σε συνεργασία με το Ίδρυμα «Γεώργιος Μπεστ Κωστάκος» και το Δήμο Αίγινας. Ο αγώνας είναι μεγάλο αθλητικό γεγονός, με κορυφαίες συμμετοχές Ελλήνων και ξένων αθλητών, καθώς είναι επίσημα ενταγμένος στο αθλητικό καλεντάρι, έχει την υποστήριξη της Ελληνικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού - Υπεραποστάσεων και αποτελεί ένα από τα επίσημα τεστ για τους δρομείς που θα λάβουν μέρος στον κλασσικό Μαραθώνιο των Αθηνών, που γίνεται το Νοέμβριο και συνδιοργανώνει η Περιφέρεια Αττικής με μεγάλη επιτυχία.
Τη Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου, διοργανώνει -στο ξενοδοχείο «Δανάη»- Ημερίδα στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου «SusTEn Mechanism»,με θέμα: Επιχειρηματικότητα και αειφόρος ανάπτυξη στον Τουρισμό, Πολιτισμό και αγροδιατροφικό τομέα.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Δημήτρης Κατσικάρης, με αφορμή την ενεργό συμμετοχή της Περιφέρειας Αττικής στο Φεστιβάλ Φιστικιού Αίγινας, δήλωσε τα εξής:
 «Ανταποκρινόμενοι στο χρέος και την ευθύνη μας, στηρίζουμε στην πράξη το Φεστιβάλ Φιστικιού Αίγινας που μέσα σε τέσσερα χρόνια απέκτησε αξιοπιστία και θεσμική υπόσταση με έργο και δράσεις που δίνουν προστιθέμενη αξία στην αναπτυξιακή προσπάθεια του νησιού. Με τη διοργάνωση της μεγάλης μουσικής εκδήλωσης με τον Θάνο  Μικρούτσικο, τη συνδιοργάνωση του ημιμαραθωνείου δρόμου και την ημερίδα μας για την ανάπτυξη, θέλουμε να συμβάλλουμε σε μια νέα πορεία που έχει ανάγκη το νησί, ώστε η Αίγινα, η πρώτη πρωτεύουσα του ελληνικού κράτους, να πάρει τη θέση που της αξίζει στο σύγχρονο χάρτη των ελληνικών νησιών και τον κόσμο των ανοιχτών οριζόντων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου