Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

Ζαχαρίας Ζούπης: «ΔΕΝ ΘΑ ΔΕΧΤΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ ΜΕ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ»


Κατάθεση Αναφοράς – Καταγγελίας 
στον Γ.Γ της Περιφέρειας Αττικής για όσα απαράδεκτα συνέβησαν με αφορμή την 23η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Ο επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης Κερατσινίου Δραπετσώνας «Αναγέννηση» Zαχαρίας Ζούπης μετά την ανάρτηση από τη Διοίκηση του Δήμου και τον Δήμαρχο Λουκά Τζανή ανύπαρκτων αποφάσεων στη «Διαύγεια» της 23ης έκτακτης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου που ουδέποτε πραγματοποιήθηκε(!), κατέθεσε αναφορά-καταγγελία προς τον Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής εξιστορώντας τα γεγονότα καιεπισημαίνοντας ότι οι ενέργειες του Δημάρχου συνιστούν μια αλυσίδα παρατυπιών, παρανομιών, απαράδεκτων αυθαιρεσιών.

Αμέσως μετά την κατάθεση της καταγγελίας, ο Ζαχαρίας Ζούπης σημείωσε: «Το είπαμε και το κάναμε. Η ανοχή μας σε φαινόμενα αδιαφάνειας, παρατυπιών, ετσιθελισμού είναι μηδενική. Δεν θα αφήσουμε κανένα να παίζει με τους θεσμούς. Δεν θα αφήσουμε κανένα να παίζει με τους πολίτες. Δεν θα αφήσουμε κανένα να παίζει με την δημοκρατία. Ο Δήμος δεν είναι παράγκα. Θα μπει είτε έτσι, είτε αλλιώς τέρμα στην αυθαιρεσία που στην συγκεκριμένη περίπτωση έφτασε την εμφάνιση ακόμα και ψεύτικων Συμβουλίων και αποφάσεων. Πιστεύω ότι ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Αττικής θα αποδείξει ότι δεν ζούμε σε μια χώρα που μπορεί ο κάθε Δήμαρχος να κάνει ανοικτές παρατυπίες απολαμβάνοντας καθεστώς ατιμωρησίας .»
Επισυνάπτουμε το πλήρες και ιδιαίτερα αποκαλυπτικό κείμενο της αναφοράς:

< Προς Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής

ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ , 28-8-2012
ΑΝΑΦΟΡΑ- ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Κύριε Γενικέ, Θα ήθελα να σας καταγγείλω ότι : 
· Η 23η έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κερατσινίου- Δραπετσώνας ουδέποτε έγινε με την αυτονόητη απαρτία και επομένως δεν υφίσταται, όπως και η συνεχιζόμενη συνεδρίαση της στις 25-8-2012. 

· Οι αναρτηθείσες ήδη στο ‘ΔΙΑΥΓΕΙΑ’ αποφάσεις για τα θέματα 2,3,4 δεν υφίστανται και αναρτήθηκαν κατά παράβαση κάθε έννοιας σεβασμού στην λειτουργία και τον ρόλο του Δημοτικού Συμβουλίου, κάθε σχετικής ρύθμισης και στοιχειώδους δεοντολογίας. Οι αποφάσεις αυτές αναρτήθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου 25-8-2012, εσπευσμένως και παράτυπα. Αναφέρονται δε σε αυτές ονόματα δημοτικών συμβούλων που ουδέποτε παρευρέθησαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου