Τρίτη 17 Ιουλίου 2012

Εγκληματική αδιαφορία από Τροχαία και Δήμο

Το ότι ο δήμος ασκεί πολιτική μόνο με γνώμονα τα ρουσφέτια και την άγρα ψήφων για την επόμενη φορά και όχι για τα συμφέροντα, το καλό και την πρόοδο αυτού του τόπου και των πολιτών του, ε, αυτό είναι στους πάντες γνωστό!
Το ότι η Τροχαία Σαλαμίνας, εκτός από αλκοτέστ, παραβίαση κόκκινο, ομιλία στο κινητό, δεν έχει ανακαλύψει καμία άλλη παράβαση, είναι επίσης γνωστό τοις πάσι. Παραβάσεις όπως η υπερβολική ταχύτητα, η επικίνδυνη οδήγηση, η παραβίαση της διπλής διαχωριστικής, τα επικίνδυνα προσπεράσματα στο αντίθετο ρεύμα και μάλιστα σε κατοικημένες περιοχές, η οδήγηση με παράλληλη χρήση στη διαπασών ηχητικών συστημάτων και άλλα πολλά μάλλον δεν υπάρχουν στον κώδικα οδικής κυκλοφορίας στη Σαλαμίνα.
Θα αναφερθώ προς το παρόν σε δύο περιπτώσεις, κατά τις οποίες η αδιαφορία Δήμου και Τροχαίας εγκυμονούν μέγα κίνδυνο πρόκλησης σοβαρότατων τροχαίων ατυχημάτων, κάνοντάς τους έκκληση, δημόσια αυτή τη φορά εκ μέρους εκατοντάδων πολιτών, των οποίων έχουμε γίνει δέκτες παραπόνων, να δώσουν λύση εδώ και τώρα πριν θρηνήσουμε θύματα.
Περίπτωση 1η: Αυτή της Εθνικής Τράπεζας και του ανεξέλεγκτου παρκαρίσματος  δεκάδων οχημάτων που καταλαμβάνουν τις δύο λωρίδες κυκλοφορίας μπροστά αλλά και πολλά μέτρα πριν και μετά από αυτήν, σε έναν από τους πιο πολυσύχναστους δρόμους του νησιού. Αποτέλεσμα να παρατηρείται το φαινόμενο, τα οχήματα που κατεβαίνουν προς την Ακτή Καραϊσκάκη από τον κάθετο δρόμο να μην έχουν καμία ορατότητα και να αναγκάζονται οι οδηγοί να βγαίνουν στην τρίτη αριστερά λωρίδα κυκλοφορίας για να ελέγξουν τη διέλευση άλλων οχημάτων (ποιος δεν έχει νιώσει έστω μια φορά τον κίνδυνο;) Τα δε οχήματα παρκάρουν κάθετα και πλαγίως, ποτέ παράλληλα του οδοστρώματος, με συνέπεια, όταν θέλουν να φύγουν, να κάνουν όπισθεν χωρίς και πάλι να έχουν ορατότητα, έτσι που ευτυχώς μέχρι σήμερα στο συγκεκριμένο σημείο να έχουν σημειωθεί μόνο ελαφρά ατυχήματα. Ο Δήμος Σαλαμίνας προ διμήνου περίπου πήρε απόφαση για την τοποθέτηση απαγορευτικών πινακίδων στο συγκεκριμένο σημείο, κάτι που μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει. Γιατί;
Περίπτωση 2η: Και ακόμη πιο σοβαρή είναι αυτή στον ίδιο δρόμο, στην ακτή Καραϊσκάκη, από τα φανάρια του αγίου Μηνά μέχρι τον Άγιο Νικόλαο. Στο σημείο αυτό, όπως και σε όλη την Παραλία, λειτουργούν δεκάδες καταστήματα εστίασης αλλά και ένα βενζινάδικο. Ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες το κομμάτι αυτό συγκεντρώνει πολύ κόσμο, που είτε πάει βόλτα είτε κάθεται στα καταστήματα, με αποτέλεσμα η κίνηση των οχημάτων στο δρόμο να είναι πολύ μεγάλη. Οι κόντρες, οι σούζες, τα προσπεράσματα στο αντίθετο ρεύμα, η ανάπτυξη μεγάλων ταχυτήτων είναι σε μόνιμη διάταξη. Παρατηρείται όμως και το φαινόμενο οχήματα με κατεύθυνση από Άγιο Νικόλαο προς Κέντρο Νεότητας να μπαίνουν στο αντίθετο ρεύμα και να σταματούν στο βενζινάδικο για ανεφοδιασμό, ενώ οι επιτόπου στροφές είναι σε συνεχή βάση, πράγμα πολύ επικίνδυνο. Και δω μέχρι στιγμής , παρότι δεκάδες μικροατυχήματα έχουν συμβεί, δεν είχαμε κάτι πολύ σοβαρό.
Σαν εφημερίδα έχουμε διατυπώσει προφορικά αλλά και γραπτά τις διαπιστώσεις μας προς Δήμο και Τροχαία και έχουμε ζητήσει να ληφθούν μέτρα. Και οι δύο όμως μας έχουν γράψει στα παλαιότερα των υποδημάτων τους. Μάλιστα με επιστολή μας προς την Τροχαία με Αρ. πρωτ. 9000/20/5 από την 30. Μαΐου 2012 και προς το Δήμο με αριθμό πρωτ. 15615 και ημερ. 29/05/2012 έχουμε επισημάνει το πρόβλημα και έχουμε προτείνει λύση που κατά τη δική μας γνώμη είναι εφικτή. 45 ημέρες και ουδεμία απάντηση δεν έχουμε πάρει, αλλά και τίποτα απολύτως δεν έχει γίνει. Και τίθεται εναγωνίως το ερώτημα: Τι περιμένετε, κύριοι, για να πάρετε μέτρα; Να συμβεί το μοιραίο; Να θρηνήσουμε θύματα; Επιτέλους, πότε θα λειτουργήσετε με γνώμονα το καλό και την ασφάλεια των πολιτών αυτού του νησιού;
Χρήστος Θεοχάρης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου