Τρίτη 8 Μαΐου 2012

Εγγραφη καταγγελία του Μνημονίου ζητά ο Τσίπρας

ΑΠΟ ΒΕΝΙΖΕΛΟ - ΣΑΜΑΡΑ
Να ανακαλέσουν με επιστολές τους προς την Ευρωπαϊκή Ενωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο τις εγγυήσεις που έχουν έναντι αμφοτέρων αναλάβει για πιστή τήρηση του Μνημονίου, ζήτησε από τους κ.κ. Βενιζέλο και Σαμαρά, ενόψει των αυριανών συναντήσεων μαζί τους, ο Αλέξης Τσίπρας σε δηλώσεις του μιάμισι ώρα μετά την ανάληψη της διερευνητικής εντολής από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Εγγραφη καταγγελία του Μνημονίου ζητά ο Τσίπρας
«Κάποιοι επιμένουν να ερμηνεύουν όπως τους βολεύει το αποτέλεσμα. Μιλούν για συναισθηματική ψήφο και ψήφο οργής. Κάνουν λάθος. Πρόκειται για ώριμη και συνειδητή επιλογή», σημείωσε στην αρχή των δηλώσεών του ο κ. Τσίπρας.
Και συμπλήρωσε: «Τα κόμματα του Μνημονίου δεν έχουν πια πλειοψηφία στη Βουλή για να ψηφίζουν μέτρα λαίλαπας για το λαό. Από την άλλη όμως, μερικές χιλιάδες ψήφου αλλά και ο καλπονοθευτικός νόμος, μάς στερούν το δικαίωμα να διεκδικήσουμε τη δεδηλωμένη. Ωστόσο η λαϊκή ετυμνηγορία καθιστά άκυρο το Μνημόνιο και άκυρες τις δεσμευτικές εντολές των κ.κ. Σαμαρά, Βενιζέλου προς Ευρώπη και ΔΝΤ».
«Τις τελευταίες μέρες», πρόσθεσε «παρατηρούμε μια απόλυτη ευθυγράμμιση των κομμάτων και ΜΜΕ στη γραμμή που χάραξε ο ΣΕΒ για κυβέρνηση συνεργασίας με τη συμμετοχή και του ΣΥΡΙΖΑ .
«Τους ξεκαθαρίζουμε ότι όσα επικονωνιακά κόλπα και να σκαρφιστούν δεν υπάρχει περίπτωση να επαναφέρουμε από το παράθυρο όσα έφερε από την πόρτα ο λαός. Δεν μας αφορά κάτι τέτοιο».
«Αν ο κ. Βενιζέλος και ο κ. Σαμαράς έχουν ειλικρινά μετανιώσει για τις κατστροφικές τους επιλογές, τούς καλώ μέχρι αύριο που θα τους συναντήσω να στείλουνε επιστολή προς ΕΕ και ΔΝΤ που να αναφέρει ρητά και κατηγορηματικά ότι δεν ισχύουν οι δεσμέυσεις τους. Αν δεν το πράξουν τους καλώ τώρα να σταματήσουν να κοροϊδεύουν τον ελληνικό λαό».
Ο Αλέξης Τσίπρας κατέθεσε ακολούθως πέντε άξονες γύρω από τους οποίους θα πρέπει να κινηθεί η επιδιωκώμενη συμφωνία:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου