Κυριακή 1 Απριλίου 2012

ΛΙΓΗ ΝΤΡΟΠΗ ΔΕΝ ΒΛΑΠΤΕΙ κ. ΤΣΑΒΑΡΗ

Δεν μας ξαφνιάζουν τα δελτία τύπου που εκδίδει η δημοτική αρχή και οι διάφορες ανακοινώσεις, ενυπόγραφες και μη, σε διάφορα μέσα, με σκοπό να παρουσιάσουν ως αποτέλεσμα μοναδικής προσπάθειας του δημάρχου, τις χρηματοδοτήσεις (80 περίπου εκατομμυρίων €) διαφόρων έργων από προγράμματα ΕΣΠΑ και Περιφερειακής Ανάπτυξης, ο άνθρωπος έχει αναγάγει την παραπληροφόρηση και τη δημαγωγία σε επιστήμη, τα παραδείγματα ουκ ολίγα.
Του έχω δηλώσει, πως τουλάχιστον σε ότι με αφορά, δεν θα επιτρέψω τέτοιες συμπεριφορές και τέτοιες μεθόδους, από πλευράς κ. Τσαβαρή. Υπεύθυνα και ενυπόγραφα όπως πάντα, μέχρι σήμερα έχω κάνει και σε αποκατάσταση της αλήθειας, ενημερώνω τους συνδημότες μας για την εξέλιξη  και τα δεδομένα των χρηματοδοτήσεων αυτών.
Όπως όλοι πολύ καλά γνωρίζετε, ένα από τα προβλήματα της Ελληνικής Οικονομίας, είναι η μικρή απορρόφηση κονδυλίων από την Ευρωπαϊκή ΄Ενωση και τα διάφορα Ευρωπαϊκά Προγράμματα, ως αποτέλεσμα της ανυπαρξίας μελετών ώριμων για χρηματοδότηση. Ρωτάμε λοιπόν τον κ. Τσαβαρή, να μας ενημερώσει, για τις χρηματοδοτήσεις που επαίρεται πως πέτυχε, ποια μελέτη έχει κάνει ο ίδιος;.
 Καμία, βρήκε μελέτες ώριμες έτοιμες για χρηματοδότηση, που είχαμε συντάξει οι προηγούμενες δημοτικές αρχές Σαλαμίνας, Αμπελακίων και η Νομαρχία.
Στη επιχειρηματολογία, γιατί δεν τις είχαμε πετύχει εμείς αυτές τις χρηματοδοτήσεις και έγιναν από τον κύριο Τσαβαρή,  του λέμε λοιπόν ότι  ΠΑΡΑΒΙΑΣΕ ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΠΟΡΤΕΣ και δημαγωγεί.  Η διαδικασία κατάθεσης, ώριμων μελετών ώστε να τύχουν χρηματοδότησης, κάτι που δεν το γνωρίζει ο κόσμος και είναι φυσικό, ξεκινά από την  ημερομηνία έναρξης του Μέτρου ( π.χ έργα Ομβρίων - Αποχετεύσεις) όπως καθορίζει η αρμόδια προς τούτο  Διαχειριστική Αρχή. Δηλαδή  κάποιος φορέας έχει έτοιμες μελέτες, για ένταξη σε ένα χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα, δεν μπορεί όμως να το κάνει αυτό, αν δεν ανοίξει, όπως λέγεται, το Μέτρο δηλ. να καθοριστεί η ημερομηνίας έναρξης υποβολής των μελετών.
 Για όλα τα έργα που έχει τύχει χρηματοδότησης ο δήμος μας, το Μέτρο άνοιξε το Μάρτιο του 2011 επί  ημερών δημοτικής αρχής κ. Τσαβαρή, δηλαδή ο κ. Τσαβαρής δεν έκανε τίποτε άλλο, από του να πάρει τις μελέτες που είχαμε έτοιμες, και να τις υποβάλεις στον φορέα έγκρισης χρηματοδότησης. Φαντάζει ουτοπικό για την Ελληνική κυβέρνηση, την περίοδο που καίγεται για εισαγωγή κεφαλαίων από την Ευρωπαϊκή ΄Ενωση, να απορρίψει ώριμες μελέτες και να μην τις εντάξει για χρηματοδότηση ή να θέλει ιδιαίτερη προσπάθεια από τον όποιο δήμαρχο ώστε να τις εντάξει για χρηματοδότηση, λίγη ντροπή δεν βλάπτει κ. Τσαβαρή !!
Το σημαντικότερο όλων είναι και δεν θα είχε το δικαίωμα ο δήμος έστω να υποβάλλει τις ώριμες μελέτες που βρήκε και να ζητήσει την κατασκευή των έργων αυτών;, αν στη δική μας δημοτική περίοδο δεν είχαμε πετύχει να αποδοθεί  στο Δήμο Πιστοποιητικό Διαχειριστικής Επάρκειας; δηλαδή ο δήμος να πάρει το γνωστό σε όλους ISO;
Ας πάψει λοιπόν ο κ. Τσαβαρής να επαίρεται για επιτεύγματα άλλων και ας περιοριστεί σε επιτεύγματα της δικής του θητείας και δικής του πρωτοβουλίας, για τα οποία έχουμε να πούμε πολλά αλλά στο χρόνο τους.
                                                                                    Σπύρος Σοφράς
                                                                        Υποψήφιος Δήμαρχος Σαλαμίνας

1 σχόλιο:

Άνεργος πολίτης είπε...

Καλά μου Τσαβαρόσκυλα, γιατί λυσσάτε έτσι και βγάλει ανακοίνωση ο Σοφράς;
Απ’ την μια λέτε πως δεν ξαναβγαίνει κι απ’ την άλλη, λυσσάτε να τον λασπώσετε.
Να σας πω εγώ, γιατί με τις παρούσες συνθήκες, νιώθετε την ανάσα του Σοφρά στον σβέρκο σας και σας φεύγει το κάτουρο παλιό Κατίνες.
Αλλά για να τελειώνουμε εγώ δεν βάζω υπογραφεί το ποιος θα γίνει το ’14 δήμαρχος, σας βάζω όμως για το ποιος ΔΕΝ θα γίνει.
Γι ‘αυτό βγείτε ρε μια βόλτα στα καφενεία της Κούλουρης και θα καταλάβετε απ’ την πρώτη μέρα ποιος ΔΕΝ ξαναβγαίνει.
Άνεργος πολίτης

Αρχειοθήκη ιστολογίου