Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

Η Αθλιότητα στο μεγαλείο της.

Απερίγραπτης κουτοπονηριάς και πολιτικής μικροπρέπειας,  η ενέργεια του κ. Τσαβαρή ως προέδρου της οικονομικής επιτροπής και αρμόδιου να καλέσει την συνεδρίασή της, εν γνώσει του, κάλεσε συνεδρίαση  την  19-3-2012, ημέρα που στις αίθουσες των δικαστηρίων του Πειραιά, δικαζόταν ο πρώην δήμαρχος κ. Σοφράς,  μέλος της επιτροπής, με αίολες κατηγορίες, μετά από μήνυση του κ. Μακρή για θέματα της αποχέτευσης της πόλης της Σαλαμίνας.
Την ημέρα και ώρα, που ο κ. Σοφράς αλλά και ο κ. Τσαβαρής ως πολιτική αγωγή στην ανωτέρω υπόθεση, ήταν υποχρεωμένοι να παρευρίσκονται στο δικαστήριο, την ημέρα εκείνη 19-3-2012 ο κ. Τσαβαρής προγραμμάτισε συνεδρίαση της Οικονομικής επιτροπής για τις 10:00, για να μοιράσει περίπου 2.100.000 €, απαγορεύοντας τη δυνατότητα παρουσίας του κ. Σοφρά και την άσκηση των καθηκόντων του ελέγχου της διοίκησης.
Είναι άξιο απορίας, με ποιά σοβαρότητα και υπευθυνότητα, η εν λόγω επιτροπή  μοίρασε το ποσό των 2.100.000 €, εκτός του ποσού που αφορούν διαταγές πληρωμής δικαστικών αποφάσεων, και στις 11:30 της ίδιας ημέρας ο κ. Τσαβαρής να παρευρεθεί  στη δικαστική αίθουσα, για να στηρίξει το αίτημα αναβολή της εκδίκασης της υπόθεσης, με αιτιολογία την απουσία του κ. Δεμερτζή δικηγόρου του δήμου στην υπόθεση, ώστε να τύχη αναβολή η υπόθεση για τον Νοέμβριο  του 2012.
Αποτελεί  θέμα ηθικής τάξης λοιπόν, αν τα υπόλοιπα μέλη της επιτροπής, που ήταν παρόντα, δεν γνώριζαν για την εκδίκαση στο δικαστήριο; αποτελεί άραγε σοβαρότατο λόγω ακύρωσης των αποφάσεων που λήφθηκαν στη συνεδρίαση της Οικονομικής επιτροπής της 19/3;. Αποτελεί θέμα ηθικής τάξης και θα πρέπει ο κ. Τσαβαρής, να ζητήσει συγνώμη από τους δημότες, για τις μεθοδεύσεις αυτές, που είναι επικινδυνότερες και χειρότερες από τις λακκούβες στους δρόμους;.


                                                                                    Σπύρος Σοφράς
                                                                        Υποψήφιος Δήμαρχος Σαλαμίνας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου