Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

Δεν περνά κανένας από κει;

Λεωφόρος Αιαντείου λίγα μέτρα από το Δημαρχείο
Είναι γεγονός ότι το πιο ευαίσθητο σημείο  μιας δημοτικής διαχείρισης αποτελεί η καθημερινή πραγματικότητα του δημότη, αυτό δηλαδή που ο δημότης βιώνει σε καθημερινή βάση, είτε λέγεται περιβάλλον και καθαριότητα είτε οδικό δίκτυο είτε πεζοδρόμια είτε φανάρια είτε εξυπηρέτηση. Αυτός ήταν κατ΄ αρχήν και ο τομέας, όπου οι προηγούμενες δημοτικές αρχές απέτυχαν, στο να προσφέρουν στο δημότη τα αυτονόητα, αυτά που, εν τέλει, υποχρεούνταν να του προσφέρουν, ώστε να κάνουν τη ζωή του, τη μετακίνηση και την εξυπηρέτησή του στην πόλη πιο εύκολα.




Ένα χρόνο και τρεις μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων της, και η νυν δημοτική αρχή φαίνεται ότι ακόμη δεν είναι σε θέση να εξασφαλίσει τη λύση βασικών προβλημάτων της καθημερινότητας. Το βασικότερο που αυτή τη στιγμή βιώνουν όλοι οι συμπολίτες μας που διαθέτουν ακόμη αυτοκίνητο είναι το κατεστραμμένο οδικό δίκτυο απ΄ άκρη σ΄ άκρη στο νησί: Το νησί της λακκούβας. Οι φωτογραφίες μιλούν από μόνες τους. Δεκάδες, εκατοντάδες μικρές και μεγάλες λακκούβες, φρεάτια που έχουν μπει μέσα, γούβες, οδόστρωμα που θυμίζει δεκαετία του ΄50, απειλούν να καταστήσουν άχρηστα τα αυτοκίνητά μας ή ό,τι απέμεινε απ΄ αυτά. Άπαξ και ο Σαλαμίνιος βγει στο δρόμο, βλαστημά την ώρα και τη στιγμή που αποφάσιζε να ξεμυτίσει. Έτσι δε και ρίξει μια βροχή, τότε είναι που πάει στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα. Γιατί τότε δε βλέπει  μπροστά του τις άπειρες λακκούβες, που έχουν γεμίσει νερό, με αποτέλεσμα να ισορροπεί σαν τον ακροβάτη για να μην πάθει ζημιά.
Κι η δημοτική αρχή; Η δημοτική αρχή πού βρίσκεται; Είναι κανένας εδώ; Ακούει κανείς; Βλέπει κανείς; Περνά άραγε κανείς από τα αναρίθμητα επικίνδυνα σημεία; Ή βολεύεται με το πρόσχημα της αποχέτευσης και των υπόλοιπων έργων που ευαγγελίζεται ότι θα εκτελέσει; Μα η αποχέτευση ήταν να τελειώσει από πέρυσι και οι δρόμοι όσο πάνε και χαλάνε και σε λίγο θα γίνουν αδιάβατοι. Όπου έχει πέσει μια κουτσουλιά άσφαλτος, αυτό έχει γίνει πρόχειρα, τόσο πρόχειρα, που με την πρώτη βροχή ξανανοίγει ή τόσο πρόχειρα, που σχηματίζονται λοφάκια, τα οποία αποτελούν νέες μεγαλύτερες παγίδες για αυτοκίνητα και μηχανές. Απαιτήσατε ποτέ από κείνους που κατά καιρούς κάνουν έργα – ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ, κλπ – να αποκαθιστούν στη συνέχεια το οδόστρωμα; Εδώ ο καθένας έρχεται, ανοίγει μια τρύπα, την κλείνει πρόχειρα και φεύγει. Πού θα πάει αυτό;  Επιτέλους, ασχοληθείτε με το θέμα. Δεν είναι εποχές για να τρέχουμε κάθε μέρα στα συνεργεία. Η καθημερινότητα τρέχει. Καιρός σ΄ αυτό το νησί να τρέξουμε και μεις να την προλάβουμε!

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

THS LAKOYBAS TO KAGELO ALA PROTEREOTHTA EXI TO TAKSIDI STO AMERIKA

Ανώνυμος είπε...

Ναι μα ξέχασε να πεις πως τα πληρώνει όλα απ’ την τσέπη του.
Όπως πλήρωσε και τα τρία τέσσερα ταξίδια του στην Κύπρο,
όπως πλήρωσε και τα ταξίδια του στις Βρυξέλες,
όπως πλήρωσε και τα ταξίδια του στο Λονδίνο.
Το καλύτερο; Όταν με το καλό επιστρέψει θα κάνει και απολογισμό των ΣΑΛΑΜΙΝΕΙΩΝ και μη γελάσεις Χρηστάρα θα σου στείλει και ‘σένα μήνυση και θα βάλει μάρτυρα κατηγορίας τον παππού τον Μίμη όχι ότι τον γλύφει τον Άνακτα αλλά να βρε παιδί μου, τον πήρε στις Βρυξέλες θα τον πάρει και στην USA (πρόσεξε παππού γιατί η USA, πάει με την παρτUSA) τι να κάνει ο άνθρωπος πως θα βγάλει τις υποχρεώσεις του;;

Ανώνυμος είπε...

RE TOSO MEGALOS GLIFTIS AYTOS O PAPOYS?

Αρχειοθήκη ιστολογίου