Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΣΦΕΤΕΡΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ

Κε Διαχειριστά, αναφερόμενη στην σημερινή σας ανάρτηση με θέμα την ανακοίνωση-ενημέρωση του Δημάρχου σχετικά με το χαράτσι μέσω ΔΕΗ, θα ήθελα να κάνω το εξής σχόλιο:
Τόσο η λεζάντα όσο και η εισαγωγή της ανακοίνωσης του Δημάρχου επιβεβαιώνουν για ακόμη μια φορά την κοινή πλέον διαπίστωση, η οποία κατ΄ επανάληψη έχει διατυπωθεί  τόσο από μένα όσο και από άλλους συναδέλφους, ότι ο Δήμαρχος εμφορούμενος από υπέρμετρη έπαρση και αλαζονεία αποβλέπει στην προσωπική του προβολή και μόνο, απαξιώνοντας κατά παράβαση κάθε ηθικού κανόνα τους πάντες και τα πάντα, ακόμα και αυτό τούτο το Δημοτικό Συμβούλιο που είναι και το κυρίαρχο Όργανο του Δήμου.
Κατά τη συζήτηση του θέματος, διέβλεψα αυτή την εξέλιξη γιαυτό και εναντιώθηκα στην διατύπωση της εισαγωγής του κειμένου, προσπαθώντας να τον προφυλάξω από ένα ακόμη ατόπημα, αλλά ….στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα.
       Προς ενημέρωσή σας, σας πληροφορώ ότι το θέμα του χαρατσιού μέσω της ΔΕΗ ήρθε και συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο,  εξαιτίας του σχετικού αιτήματος που είχε υποβληθεί από 25 άτομα και συγκεκριμένα από τον φορέα που ονομάζεται Ν.ΑΥ.ΜΑΧΗ.Α.  Βάσει του άρθρου 215 του ΔΚΚ , η συζήτηση είναι υποχρεωτική. Η Δημ. Αρχή απέκρυψε επιμελώς την αίτηση αυτή, με προφανή σκοπό να προβάλει το θέμα ως προϊόν της δικής της (δήθεν) ευαισθησίας. 
Το Δημ.Συμβούλιο μετά από συζήτηση 2,5 ωρών αποφάσισε τη λήψη των μέτρων που αναφέρονται στην ανακοίνωση.
Συνεπώς η απόφαση είναι συλλογική του Δημ. Συμβουλίου και όχι ατομική του Δημάρχου ο οποίος έντεχνα προσπαθεί να την οικειοποιηθεί προς ίδιον πολιτικό όφελος βάζοντας φαρδιά-πλατιά την υπογραφή του, κολακεύοντας μάλιστα και τον ίδιο του τον εαυτό.
Δεν νομιμοποιείται να υποκαθιστά τον Πρόεδρο του ΔΣ ο οποίος είναι και ο μόνος αρμόδιος να κοινοποιεί και υπογράφει τις αποφάσεις του ΔΣ.
Διαβάζω:
«Ο Δήμαρχος Σαλαμίνας, σε εκτέλεση απόφασης του Δ.Σ. και αφού έλαβε υπόψη τη δύσκολη οικονομική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι πολίτες εξαιτίας της συνεχιζόμενης οικονομικής κρίσης…..»
               Τι μας λέει εδώ ο Δήμαρχος;  ότι ναι μεν το ΔΣ, αλλά επειδή ο ίδιος έλαβε υπόψη τη δύσκολη οικονομική κατάσταση των πολιτών, γιαυτό και προβαίνει στη λήψη αυτών των μέτρων.  Αλήθεια; εάν παρ΄ελπίδα δεν ελάμβανε υπόψη την οικονομική κατάσταση, δεν θα προέβαινε στη λήψη αυτών των μέτρων;
Γνωρίζει πολύ καλά ο Δήμαρχος ότι βάσει του Κώδικα υποχρεούται να εκτελεί τις αποφάσεις του ΔΣ, είτε του είναι αρεστές είτε όχι.
Συνεπώς, είναι ηλίου φαεινότερο ότι  η συμπληρωματική φράση « και αφού έλαβε υπόψη » είναι όχι μόνο περιττή αλλά και προσβλητική για τα μέλη του ΔΣ.
Αποσκοπεί δε, αποκλειστικά στην παραπλάνηση του αναγνώστη, προσπαθώντας έτσι να του περάσει και την προσωπική του (πάντα …..μοναδική) ευαισθησία και το ότι η απόφαση του ΔΣ τίθεται (δήθεν) υπό την κρίση του.
Η προσπάθεια σφετερισμού των αποφάσεων του ΔΣ από τον Δήμαρχο για προσωπική προβολή είναι επιλήψιμη και σίγουρα δεν του περιποιεί τιμή.    

Με τιμή
Ρούλα Νάννου

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Έχει απόλυτο δίκιο η κ.Νάννου.
Είναι έτσι όπως τα περιγράφει.
Τίποτα λιγότερο - τίποτα περισσότερο.
Όσο και να προσπαθεί ο Κόγιας να την φιμώσει στο Δημ. Συμβούλιο, τίποτα δεν καταφέρνει.
Το μόνο που κατάφεραν ήταν να την εξωθήσουν να βγαίνει στα μπλόγκς και στις εφημερίδες και να τους ξεφτιλίζει για τα καμώματά τους. Βλέπεις, η πένα κόκαλα δεν έχει και κόκαλα τσακίζει.
Άντε να την σταματήσουν τώρα !
Αυτό καταφέρατε συντρόφια.

Ανώνυμος είπε...

ax.......koyla.............

Αρχειοθήκη ιστολογίου