Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011

Στη λέσχη των ισχυρών ο νέος πρωθυπουργός

Τίποτα δεν είναι τυχαίο. Ο νέος πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος μπορεί να κατάγεται από τη Δεσφίνα Φωκίδας αλλά τελείωσε το Κολέγιο Αθηνών και φοίτησε στο περίφημο ΜΙΤ (Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασσαχουσέτης). Σύμφωνα με το εκτενές βιογραφικό του, που κυκλοφορεί ευρέως το τελευταίο διάστημα, μόλις στα 28 του στέφεται επίκουρος καθηγητής στο Οικονομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Κολούμπια της Ν. Υόρκης, τρία χρόνια πριν υποστηρίξει το διδακτορικό του –οι προηγούμενες σπουδές του ήταν στη Φυσική! –μόλις στα 38 του διορίζεται οικονομικός σύμβουλος της Τράπεζας της Ελλάδας και μόλις στα 47 του διοικητής της. Μια καριέρα, θα΄ λεγε κανείς προδιαγεγραμμένη, ένας δρόμος που οδηγεί κατευθείαν στα κέντρα αποφάσεων.
Ο Λουκάς Παπαδήμος όμως εντελώς τυχαία είναι μέλος της Τριμερούς Επιτροπής. Ποια είναι αυτή η επιτροπή; Η Τριμερής (Trilateral Comission) ιδρύθηκε το 1973 από τον εκατομμυριούχο Ντέιβιντ Ροκφέλλερ με τη συμμετοχή ισχυρών εκπροσώπων του κεφαλαίου από τις ΗΠΑ, τη Δυτική Ευρώπη και την Ιαπωνία, τις τρεις κυρίαρχες οικονομικές δυνάμεις της εποχής. Αδελφή οργάνωση με την περίφημη Λέσχη Μπίλντερμπεργκ – κανείς δε γνωρίζει πόσο αδελφή – έχει σαν στόχο να προασπίσει τα συμφέροντα του καπιταλισμού μέσω μιας υπερεθνικής παγκόσμιας κυβέρνησης και να προετοιμάσει ηγέτες – εκπαιδευμένους τεχνοκράτες, που θα δουλέψουν για το σκοπό αυτό.
Τα μέλη της Επιτροπής είναι όλα ένα κι ένα: Γνωστοί τραπεζίτες, πολιτικοί, επιχειρηματίες, πανεπιστημιακοί, στελέχη πολυεθνικών εταιριών, διπλωμάτες, δημοσιογράφοι. Άνθρωποι επίλεκτοι του συστήματος, που, σύμφωνα πάντα με τα άρθρα των ιδρυτών της, στοχεύει σε μια ελεγχόμενη παγκόσμια τάξη πραγμάτων, όπου το κεφάλαιο είναι αυτό που θα κληθεί να πάρει τη διοίκηση στα χέρια του και να διαχειριστεί τις τύχες του κόσμου χωρίς πολλή δημοκρατία, με λιγότερες πολιτικές διαδικασίες όπως τις γνωρίζουμε (εκλογές κλπ), μέσω υπαλλήλων τεχνοκρατών, που θα κληθούν κάποια στιγμή να υπηρετήσουν αυτό ακριβώς το σύστημα που τους ανέδειξε. Δεν είναι τυχαίο ότι την ίδια στιγμή που στην Ελλάδα αναλαμβάνει ο Λουκάς Παπαδήμος, η μόνη λύση που συγκέντρωσε τη γενική αποδοχή των πολιτικών(!) – ούτως ή άλλως το λαό κανείς δεν τον ρώτησε – στη γειτονική Ιταλία παίρνει τα ηνία ο Μάριο Μόντι, εξέχων στέλεχος της Τριμερούς και ηγέτης του ευρωπαϊκού σκέλους της!

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΒΑΛΕΙΣ ΕΝΑΝ ΕΜΠΟΡΟ ΝΑΡΚΟΤΙΚΩΝ ΝΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΝΑ ΚΕΝΤΡΟ ΑΠΕΞΑΡΤΗΣΗΣ,ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΝΕΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ!!!!. ΟΠΟΤΕ ΓΡΗΓΟΡΑ ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ ΓΙΑ ΒΑΖΕΛΙΝΗ.

Ανώνυμος είπε...

ΘΕΟΧΑΡΗ ΕΥΤΗΧΩΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙΣ ΚΙ ΕΣΥ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΣΟΒΑΡΟ ΓΙΑΤΙΑΝ ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΕΣΠΡΕΣΟΜΛΟΚ ΤΗΝ ΕΙΧΑΜΕ ΒΑΨΕΙ

Ανώνυμος είπε...

o alos mono poy egrapse thn apopsi toy gonatistos zitai ke signomi apo to afentiko toy ton tsabes

Ανώνυμος είπε...

re malaka anatrepomene malaka pernas me kokkino sthn diastayrosh me thn koyreloy kai grafeis mynhma sto kinito malaka antra ome thn allh fora tha se pathso
to oraio einai poy kaneis kai anarthseis gia thn troxaia poy prepei na soy perasoyn tis xeiropedes sto timoni kai na se afhsoyn na bromisis san mpakaliaros

Ανώνυμος είπε...

ESY 6.08 PREPI NA TRABAS MEGALO ZORI AP TON ANATROPEA ALIOS DEN EKSIGOYNTE I MALAKIES POY GRAFIS

Αρχειοθήκη ιστολογίου