Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011

Δελτίο Τύπου τ. δημάρχου κ. Σπύρου Σοφρά

Τα μεγάλα έργα που τυγχάνουν χρηματοδότησης από την περιφέρεια Αττικής και από το ΕΣΠΑ, είναι αποτέλεσμα και επιβράβευση των εμπνευσμένων και πετυχημένων επεμβάσεων και ενεργειών της προηγούμενης δημοτικής.
Στην 29η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου την 2-11-2011 και στα θέματα της ημερήσιας διάταξης, ήταν καταγεγραμμένο ένα σημαντικότατο έργο για το νησί μας (όπως καταγράφεται ποιο κάτω), ένα έργο που η δική μας δημοτική αρχή το 2008 είχε στείλει την μελέτη, για οριστικό έλεγχο και έγκριση στο ΥΠΕΧΩΔΕ, όπου έτυχε έγκρισης, ώστε να δύναται να υλοποιηθεί κομματιαστά ή ολόκληρο το έργο ανάλογα με την ανεύρεση χρημάτων.
“6. Σκοπιμότητα υποβολής προτάσεως του Έργου «Κατασκευή συλλεκτήρων ομβρίων στις περιοχές Σαλαμίνας και Παλουκίων της Νήσου Σαλαμίνας» στο Ε.Π. Αττικής και εκτέλεσής του από την Περιφέρεια Αττικής.’’
Ένα μέρος του έργου αυτού, με χρηματοδότηση της Νομαρχίας Πειραιά συνολικού ποσού 3.500.000 € δημοπρατήθηκε το 2009 και εκτελείται μέχρι σήμερα, είναι ένα μέρος της μελέτης για τη πόλη της Σαλαμίνας (Αγίου Μηνά, Μιχαήλ Κριτσίκη, Παραλία Σαλαμίνας, Βουρκάρι, τρίγωνο πλατεία Αίαντος) ορισμένα εξ αυτών ήδη έχουν γίνει.
Στο ίδιο συμβούλιο, εγκρίθηκε και ένα άλλο σοβαρό έργο για τον τόπο μας, που είχαμε ζητήσει, την συμμετοχή μας στο Πρόγραμμα Επεξεργασίας Επαναχρησιμοποίησης των Εκροών του Κέντρου Επεξεργασίας Λυμάτων Ψυτάλλειας στο πρόγραμμα ΕΠΕΡΡΑΑ.
Πληροφορούμαι επίσης ότι εντός του επόμενου χρονικού διαστήματος, θα εγκριθεί και μια άλλη μελέτη μας αξίας 7,5 εκατομμυρίων €, πρόκειται για την διάνοιξη του δρόμο Αιαντείου – Κανακίων.
Θέλω να ευχαριστήσω, ως πρώην Δήμαρχος τον περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιάννη Σγουρό, τον αντιπεριφερειάρχη ΕΣΠΑ & Καινοτομίας κ. Λεωνίδα Αθανασιάδη, καθώς και τον αντιπεριφερειάρχη Νήσων κ. Δημήτριο Κατσικάρη, για την πράγματι γενναία απόφαση χρηματοδότησης των μεγάλων έργων υποδομής για τον τόπο μας.
Πέραν αυτών, επιθυμώ να πληροφορήσω τους συνδημότες μας, ότι δεν θα τύχαινε έγκρισης και χρηματοδότησης καμία μελέτη κανένα έργο, από οιονδήποτε οργανισμό, όποιος και αν έκανε ένα υποβλητικό, αν η δική μας δημοτική αρχή με προσωπική εμμονή μου, δεν είχε ενεργήσει ώστε ο δήμος να πάρει τελικά την Πιστοποίηση Εργασιών Α και Β Τύπου το γνωστό σε όλους ISO για τις υπηρεσίες του δήμου, απαραίτητη προϋπόθεση στην χρηματοδότηση και ανάληψη εκτέλεσης μεγάλων έργων, χρηματοδοτούμενων ιδιαίτερα από το ΕΣΠΑ.
Έτσι, η σημερινή δημοτική αρχή του κ. Τσαβαρή το μόνο που είχε να κάνει ήταν να προωθήσει το υποβλητικό των μελετών που βρήκε έτοιμες και ώριμες πλέον. Καλό είναι να κομπάζουμε πλην όμως να ‘χουμε το πολιτικό ανάστημα να λέμε κι αλήθειες στον λαό.
Με τιμή
Σπύρος Σοφράς

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

στο επιχειρησιακο σχεδιο του δημου, λεει οτι ο δημος δεν εχει κανενα ISO. εσυ που το βρηκες? κι αν εχεις δικιο, γιατι δεν καταγγελεις τον τσαβαρη που δεν το ελαβε υπ΄ οψη? δουλευομαστε?

Αρχειοθήκη ιστολογίου