Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

Αντί απαντήσεων …πηδάνε τη μάντρα

Από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Σαλαμίνας Νίκο Κόγια, λάβαμε -και εμείς -την παρακάτω επιστολή που αφορά προηγούμενη ανάρτησή μας στη σελίδα και στο blog των «Ανατροπών» στο διαδίκτυο, με τίτλο «Χωρίς πλειοψηφία απέσυραν άρον – άρον το θέμα με τη μάντρα» (15/11/2011). Η επιστολή έχει ως εξής:

Απάντηση σε ανάρτηση του anatropespress.blogspot
Με αφορμή την ανάρτηση στο blogspot των ΑΝΑΤΡΟΠΩΝ με θέμα «Χωρίς πλειοψηφία απέσυραν άρον – άρον το θέμα με τη μάντρα» και για να αποκατασταθεί η αλήθεια, αναφέρω τα εξής:
1) Ο συντάκτης του κειμένου αναφέρει ΑΝΑΛΗΘΩΣ, προκειμένου να στηρίξει τα επιχειρήματά του, ότι ο αριθμός των Δημοτικών Συμβούλων που έχουν εκλεγεί με τον συνδυασμό «Πρωτοβουλία Πολιτών Σαλαμίνας » του Δημάρχου κ.Γ. Τσαβαρή είναι 17. Το αληθές είναι ότι ο αριθμός των Δημοτικών Συμβούλων που έχουν εκλεγεί με τον συνδυασμό «Πρωτοβουλία Πολιτών Σαλαμίνας»είναι 20.
2. Στη συνέχεια ΠΑΛΙ ΑΝΑΛΗΘΩΣ αναφέρει ότι «ο Γ. Τσαβαρής είχε μείνει με 10 συμβούλους ,ενώ η αντιπολίτευση παρέμενε στην αίθουσα και μαζί με το Γ. Μπίλλια που δεν θα το ψήφιζε αποτελούσαν πλέον εκείνοι την πλειοψηφία (10-11)» Το αληθές είναι ότι τη συγκεκριμένη στιγμή ο αριθμός των παρόντων Δημοτικών Συμβούλων της πλειοψηφίας ήταν 13 (χωρίς να συμπεριλαμβάνεται σε αυτούς ο κ. Μπίλλιας) και όχι 10. Συνεπώς δεν υπήρξε απώλεια πλειοψηφίας ,ούτε θεωρητικά ούτε φυσικά στην πράξη, από την πλευρά του Δημάρχου.
3. Ο συντάκτης του κειμένου προφητεύει (!!!) όχι μόνο την ψήφο του κ. Γ. Μπίλλια, αλλά και το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας  (10-11). Δηλαδή, σύμφωνα με αυτόν, θα ψήφιζαν 21 Δημ. Σύμβουλοι παρά το γεγονός ότι οι παρόντες ήταν 24! Αυτό που αποκρύπτει ο συντάκτης του κειμένου είναι η πραγματικότητα.
Στην συγκεκριμένη συνεδρίαση  οι αποφάσεις λήφθηκαν ΟΜΟΦΩΝΑ στα 12 από τα 16 θέματα και με συντριπτική πλειοψηφία υπέρ της εκάστοτε πρότασης του Δημάρχου στα υπόλοιπα 4 (26-1-1, 27-1, 19-3-2-1, 14-4 ).
Όλα τα παραπάνω αποδεικνύουν ότι τόσο ο τίτλος «Χωρίς πλειοψηφία απέσυραν άρον –άρον το θέμα με τη μάντρα», όσο και το σχόλιο ότι «η συνοχή μέσα στα σπλάχνα της Δημ. Αρχής ράγισε τόσο γρήγορα» είναι προφανώς αναληθή, διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα και συντελούν στην παραπληροφόρηση των πολιτών.
Ο
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ.
ΝΙΚΟΣ ΚΟΓΙΑΣ

Πρώτα Σχόλια των «Ανατροπών»:
Αν ο κ. πρόεδρος- καθηγητής μαθηματικών στο επάγγελμα - δεν ήταν τόσο απασχολημένος με τα νούμερα και με το μέτρημα, θα πρόσεχε ότι το άρθρο κλείνει με κάποιες ερωτήσεις, οι απαντήσεις των οποίων ενδιαφέρουν περισσότερο τον πολίτη της Σαλαμίνας από τη δική σας αγωνία για τη διατήρηση της πλειοψηφίας. Γι΄ αυτές τις ερωτήσεις, λοιπόν, ο κ. πρόεδρος ποιεί την νήσσα. Περάστε και στην ταμπακιέρα κ. Κόγια. Γιατί δεν τολμάτε; Απαντήστε εδώ και τώρα στο λαό της Σαλαμίνας, που περιμένει να μάθει:
Σε ποιον ανήκει το κτίσμα επί της οδού Ζ. Πηγής; Μήπως ο μαντρότοιχος έχει ήδη φτιαχτεί; Κι αν έχει φτιαχτεί, πώς φτιάχτηκε; Πώς θα επιλεγεί ο ανάδοχος εκ των υστέρων; Ποιος θα επιβλέψει ένα τέτοιο έργο; Γιατί ήρθε εκ των υστέρων στο Δ.Σ.;
Αυτά ενδιαφέρουν το μέσο πολίτη κ. πρόεδρε και όχι το με πόσους συμβούλους έχετε μείνει. Τα μεγάλα νούμερα ενδιαφέρουν τον πολίτη. Τα 65.000€ που θα κοστίσει το έργο ενδιαφέρουν τον πολίτη, σε μια εποχή που το δήμο συντηρούν εθελοντές. Μακάρι να αποσύρατε το θέμα επειδή απλά είχατε έλλειψη πλειοψηφίας. Από τα γραφόμενά σας όμως  φαίνεται ότι το αποσύρατε για άλλους λόγους. Ποιους άραγε; Αναφέρετε ότι όλα τα υπόλοιπα θέματα ψηφίστηκαν με συντριπτική πλειοψηφία υπέρ της πρότασης της δημοτικής αρχής. Αφού λοιπόν περιμένατε να γίνει το ίδιο, γιατί αποσύρατε το θέμα; Γιατί το φέρατε 1.30 ώρα τη νύχτα;
Και κάτι άλλο: Μαθήματα περί ορθής πληροφόρησης των πολιτών οι «Ανατροπές» δεν δέχονται από καμία δημοτική αρχή. Δεν είμαστε εδώ για να σας χαϊδεύουμε κ. πρόεδρε. Ο Τύπος δεν μπορεί να παίζει το ρόλο της καμαριέρας του εκάστοτε δημάρχου. Ο ρόλος του Τύπου – της εφημερίδας μας τουλάχιστον - είναι ξεκάθαρος: Να πληροφορεί τους αναγνώστες όλα όσα δεν πρόκειται να μάθουν ποτέ από τις ανακοινώσεις του δημαρχείου, να καταγράφει γεγονότα αλλά και να ασκεί κριτική προς όλες τις κατευθύνσεις. Αυτό το ρόλο τον υπηρετήσαμε όλες τις εποχές και με πολύ πιο αντίξοες συνθήκες και το γνωρίζετε καλά εσείς αυτό κ. πρόεδρε. Γι΄ αυτό και θα έπρεπε να είστε πιο συγκρατημένος στις εκφράσεις που χρησιμοποιείτε, πολλώ δε μάλλον λόγω του θεσμικού σας ρόλου, τον οποίο δεν τιμάτε μ΄ αυτή την εμπαθή σας κίνηση. Εκτίθεστε. Και εκτίθεστε ακόμη περισσότερο όσο δεν απαντάτε στα ερωτήματα που σας θέτουμε, επιλέγοντας μέσω μιας αήθους επίθεσης … να πηδήξετε τη μάντρα!
Βίκυ Ψυλλάκη Ο συντάκτης του κειμένου
Υ.Γ. 1)  Ας μας πει επίσης ο κ. πρόεδρος: Γιατί απαντά εκείνος στο δημοσίευμα των «Ανατροπών»; Αντί να βάζει την υπογραφή του σε κείμενα που αφορούν αποφάσεις του Δ.Σ., ως οφείλει σαν πρόεδρος όλου του Δημοτικού Συμβουλίου (την πρόσφατη απόφαση του Δ.Σ. για το χαράτσι της ΔΕΗ την υπογράφει ο δήμαρχος!), επιλέγει να εκπροσωπήσει την «Πρωτοβουλία Πολιτών Σαλαμίνας» και αισθάνεται την ανάγκη να διαψεύσει ότι «η συνοχή στα σπλάχνα της δημοτικής αρχής έχει ραγίσει», υπογράφοντας φαρδιά – πλατιά σαν «ο πρόεδρος του Δ.Σ.»!
Υ.Γ. 2)  Ο κ. πρόεδρος απαντά στο δημοσίευμα

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

TA PAPAGALAKIA TO SABATOKIRIAKO ARGOYN?

Ανώνυμος είπε...

oxi ala to boylosane ti na poyne aloste?

Ανώνυμος είπε...

Είναι τόσο μα@@@κας που το μόνο που τον ενδιέφερε ήταν να πει ότι δεν είναι 17 αλλά 20.

Αρχειοθήκη ιστολογίου