Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

Κορυφώνονται οι εκδηλώσεις για το Πολυτεχνείο

 Με την καθιερωμένη πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία κορυφώνονται σήμερα, οι εκδηλώσεις για την 38η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Στις 2 θα ξεκινήσει η κεντρική εκδήλωση και μόλις ολοκληρωθεί θα πραγματοποιηθεί η πορεία. Ισχυρά μέτρα ασφαλείας έχουν ληφθεί από την περασμένη Δευτέρα στην Αθήνα καθώς περίπου 7.000 αστυνομικοί περιπολούν τους δρόμους για την αποφυγή επεισοδίων.
Με εντολή της αστυνομίας θα κλείνουν σταδιακά οι σταθμοί του Μετρό στο κέντρο της Αθήνας.

Ήδη, έκλεισε ο σταθμός «Πανεπιστήμιο», στη μία κλείνει ο σταθμός «Σύνταγμα» και στις 3 το μεσημέρι οι σταθμοί «Ευαγγελισμός» και «Μέγαρο Μουσικής».

Εκτός από τους δρόμους γύρω από την πρεσβεία των ΗΠΑ, ιδιαίτερα έντονη αναμένεται να είναι η παρουσία αστυνομικών κοντά σε υπουργεία, γύρω από τη Βουλή, κοντά σε πρεσβείες και σε πανεπιστήμια, ενώ για άλλη μία χρονιά αναμένεται να εφαρμοστεί η τακτική των προληπτικών προσαρμογών.

Λόγω των εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθούν έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις (απαγόρευση στάσης-στάθμευσης, διακοπές-εκτροπές της κυκλοφορίας) σε οδούς γύρω από το ΕΜΠ έως την πλ. Κάνιγγος, ενώ οι ρυθμίσεις αυτές θα ενταθούν σήμερα την ώρα της πορείας, οπότε θα επεκταθούν σταδιακά στην ευρύτερη περιοχή του Κέντρου, που περικλείεται από τις οδούς Αλεξάνδρας, Πατησίων, Σταδίου, Βασ. Σοφίας, καθώς και στις παράλληλες και καθέτους αυτών.

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιούνται σταδιακά και ανάλογα με τις παρουσιαζόμενες κυκλοφοριακές συνθήκες.

Ακόμη, θα πραγματοποιηθούν, σύμφωνα με απόφαση του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών, τροποποιήσεις στα δρομολόγια και τις στάσεις των συγκοινωνιακών μέσων (λεωφορεία – τρόλεϊ)
Πηγή.TA NEA ON-LINE

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου