Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2011

ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΚΟΥΛΟΥΡΗΣ

Με ιδιαίτερη επιτυχία και στα πλαίσια των εκδηλώσεων «Σαλαμίνια 2011», δόθηκε από «Το Θέατρο της Κούλουρης» σε συνεργασία με το Θεατρικό Εργαστήρι Σαλαμίνας, το επικό θεατρικό έργο του Ντίνου Κουμπάτη «Τα ξύλινα τείχη» στο Πέτρινο Θεατράκι Σεληνίων. Μία πλειάδα ηθοποιών απέδωσε το αδρό ποιητικό λόγο, μεταφέροντας τους θεατές σε παρωχημένες εποχές, εξιστορώντας με σαφήνεια και παραστατικότητα τις μεγάλες και ανεπανάληπτες στιγμές της εποποιΐας της ιστορικής και καταλυτικής για την Ανθρωπότητα Ναυμαχίας της Σαλαμίνας.
Η σκηνοθεσία ήταν του Ντίνου Κουμπάτη με βοηθό σκηνοθέτη τον Παντελή Γαρείο, τα σκηνικά της Ειρήνης Παπασωτηρίου-Κρουστάλλη, με εκτέλεση Γιάννη Θωμαΐδη και Νίκου Μπουφή, και τα κοστούμια της Τερέζας Ιατροπούλου. Έλαβαν μέρος (αλφαβητικά) οι: Παντελής Γαρείος, Ηλίας Γκατσονίδης, Μάριος Θωμαΐδης, Τερέζα Ιατροπούλου, Γιώργος Κανέλης, Χαρά Κολλιού, Ντίνος κουμπάτης, Ήρα Λανγκόζη, Χριστίνα Μανδέκη, Μαριάννα Μαρκαντώνη, Εύη Μοσκοβάκη, Μαρία Μπεγνή, Μαρία Μυλωνάκη, Μαρία Σταματίου, Δημήτρης Τσιράκος, Γιάννης-Χάρης Τσιράκος,  Μαρία Τσόλα, κ.ά. Στα τύμπανα ήταν ο Παναγιώτης Γεωργίου και στη σάλπιγγα ο μικρός Γιώργος Καραβάνας.Στις φωτογραφίες μας: 1η Γιάννης-Χάρης Τσιράκος 2η Παντελής Γαρείος, Μαρία Σταματίου. 3η Ήρα λανγκόζη, Μαρία Σταματίου, Ντίνος Κουμπάτης, Μαριάννα Μαρκαντώνη, Τερέζα Ιατροπούλου και Χριστίνα Μανδέκη.






ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ αρθ. 2

Συγκλονιστική ήταν η εμφάνιση της συμφωνικής ομάδας του διεθνούς φήμης Κυπρίου μουσικοσυνυθέτη Αντρέα Αρτέμη, στις εκδηλώσει «Σαλαμίνια 2011», όπου παρουσίασε σε δική του σύνθεση και λιμπρέτο του Ντίνου Κουμπάτη το μουσικό έργο «Η Σαλαμίνα γράφει Ιστορία». Τον απολαύσαμε στις 26 Σεπτεμβρίου στην αίθουσα «Δημήτρης Μπόγρης», πλαισιωμένο από τους συνεργάτες του Μαρία Διακάκη, Κώστα παναγιώτου, Μιχάλη Κούλουμο και Γιώργο Σιαξάτε, οι οποίοι απέδωσαν απαράμιλλα την ηρωϊκή σύνθεση.
Η παρουσίαση των εξαίρετων Κυπρίων καλλιτεχνών ολοκληρώθηκε με το ποιητικό έργο του νομπελίστα ποιητή μας Γιώργου Σεφέρη «Η Σαλαμίνας της Κύπρος» και τις «Σαλαμίνες του ίδιου του συνθέτη.
Τόσο ο Δήμαρχος Σαλαμίνας κ. Γιάννης Τσαβαρής, όσο και οι συντελεστές της υπέροχης μουσικής βραδιάς, ευχήθηκαν η παράσταση να επαναληφθεί σύντομα και στην Κύπρο.



4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

re malakew den katalava tipota

Ανώνυμος είπε...

AFOY EISAI MALAKAS POS NA KATALABHS

Ανώνυμος είπε...

a malasas lei malaka ton malaka bravo malaka.

Ανώνυμος είπε...

ΣΤΡΑΤΗΓΕ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΤΙ ΣΕ ΑΓΟΡΑΣΕ;

Αρχειοθήκη ιστολογίου