Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

Για τους νέους, ρε γαμώτο!

Όσοι έχουν επισκεφτεί προσφάτως το χώρο του Κέντρου Νεότητας, έχουν απογοητευτεί από την εγκατάλειψη που υπάρχει εκεί. Ένας χώρος που, υποτίθεται, φτιάχτηκε (όλοι ξέρουμε πότε κι από ποιον) προκειμένου να αποτελέσει ένα στέκι για τη νεολαία, έχει αφεθεί εντελώς στην τύχη του, τουλάχιστον ο εξωτερικός του χώρος – τον εσωτερικό, εκτός της μεγάλης αίθουσας, δεν είχαμε την ευκαιρία να τον θαυμάσουμε.
Τι γίνεται λοιπόν στον αύλιο χώρο του Κέντρου Νεότητας;  Τα χόρτα έχουν αγριέψει και απειλούν να καταπιούν τα πάντα. Τα σκουπίδια είναι διάσπαρτα παντού, παρά το γεγονός – ειρωνεία; – ότι σε κάποιες γωνιές υπάρχουν παρκαρισμένες τουλάχιστον 2 – 3 σκούπες του δήμου επί μονίμου βάσεως. Το σιντριβάνι στέρεψε, ζήτω η ξηρασία και το σκουπίδι! Τα παγκάκια τέλος καλοκαιριού κι είναι εμφανές ότι ούτε συντηρήθηκαν ούτε καν βάφτηκαν το προηγούμενο διάστημα, πολλά δε απ΄ αυτά κείτονται σπασμένα. Σπασμένα και τα ξύλινα κάγκελα μπροστά από τους προσκόπους. Σπασμένα και τα ελάχιστα καλαθάκια απορριμμάτων, που τρεκλίζουν στον αέρα σαν τους μπεκρήδες. Και πώς αλλιώς, αφού η πρόσβαση στο χώρο είναι ελεύθερη για όλους μέρα νύχτα, από δύο διόδους, από το πλάι (Ψαραγορά), όπου έχουν κοπεί κάγκελα για το σκοπό αυτό και από την παιδική χαρά (θυμάστε πέρσι που η προηγούμενη δημοτική αρχή έκοψε τα εκεί κάγκελα για να κάνει την παιδική χαρά αντλιοστάσιο; Θυμάστε τι σαματάς έγινε τότε; Ε, από τότε έτσι μείνανε, ούτε οι προηγούμενοι ούτε οι νυν τα αποκατέστησαν!).
Το γηπεδάκι δίπλα στο Κέντρο Νεότητας με σκισμένα συρματοπλέγματα. Η κεντρική πόρτα κλειστή και γεμάτη μπάζα και τσιμέντο. Σπασμένα πλακάκια, μπάζα μέσα στον – ο Θεός να τον κάνει – κήπο του Κέντρου. Αν πούμε για αυτόματο πότισμα, εκεί να δεις χάλια. Απλωμένα τα λάστιχα δεξιά και αριστερά είναι εμφανές ότι τα εναπομείναντα φυτά – ή μάλλον δέντρα και θάμνοι - περιμένουν τη βροχή.
Και να σκεφτεί κανείς ότι στο χώρο αυτό αθλούνται παιδιά (στο Κ. Νεότητας στεγάζεται το Τμήμα του Πινγκ Πονγκ του «Τελαμώνα» με πάρα πολλά παιδιά σε καθημερινή βάση, τα οποία συνήθως στην αυλή κάνουν ασκήσεις προθέρμανσης). Είπατε κάτι; Οι φωτογραφίες μιλούν από μόνες τους.
Στην πρόσφατη συνέντευξη Τύπου ο δήμαρχος μας απαρίθμησε τις παρεμβάσεις στους αθλητικούς χώρους. Το Κέντρο Νεότητας δεν ανήκει σ΄ αυτούς; Σε σχετική ερώτηση που του θέσαμε αμέσως μετά (δες σελ. 10) συμφώνησε ότι υπάρχει πρόβλημα, απέδωσε την κατάσταση στις απαραίτητες εγκαταστάσεις που αφορούν την αποχέτευση αλλά δεν δεσμεύτηκε για το χρόνο που θα γίνουν οι αναγκαίες παρεμβάσεις.
Πλησιάζει η 28η Οκτωβρίου, που στο Κέντρο Νεότητας συνηθίζει να δίνει την καθιερωμένη του δεξίωση το Λύκειο των Ελληνίδων. Καιρός είναι, όταν με το καλό τελειώσουν και τα πολυδιαφημισμένα «Σαλαμίνια», η δημοτική αρχή και ο αντίστοιχος Οργανισμός που αντικατέστησε τον παλιό Αθλητικό, να ασχοληθούν με το χώρο.
 Για τη νεολαία, ρε γαμώτο!

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

Αρχειοθήκη ιστολογίου