Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

ΕΜΠΟΡΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΝΩΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ & ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΝΗΣΟΥ ΣΑΛΑΜΙΝΟΣ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 


1.   Αγαπητά μας μέλη, σας υπενθυμίζουμε ότι ο Σύλλογός μας, συνεργάζεται με ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΑΚΠΕΡΑΙΩΣΕΩΝ στην Σαλαμίνα που αφορά την θεώρηση βιβλιαρίων Ο.Α.Ε.Ε. (εξετάσεις και φάρμακα) στα μέλη που είναι συνεπείς στις οικονομικές υποχρεώσεις τους προς τον Σύλλογο. Τα βιβλιάρια θα παραδίδονται μέχρι Δευτέρα μεσημέρι στα γραφεία του Συλλόγου μας και θα παραλαμβάνονται (θεωρημένα) Τρίτη απόγευμα από εκεί.
2.    ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ
Από τις επαφές που είχαμε με μέλη, τα οποία έχουν δηλώσει
συμμετοχή στο ΕΚΠΤΩΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ (ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ),  
εισπράξαμε πολύ καλές κριτικές όσον αφορά την απόδοση και το 
μέλλον της προσπάθειας. Παρακαλούμε τους συμμετέχοντες στο
πρόγραμμα, να χρησιμοποιήσουν το αυτοκόλλητο ώστε να υπάρχει
διευκόλυνση των καταναλωτών. Εκτός των εργαζομένων του
ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ, σύντομα θα ενημερωθείτε και για
άλλες ομάδες εργαζομένων όπου θα ενταχθούν στο εκπτωτικό
πρόγραμμα. Οι εγγραφές συνεχίζονται, τηλέφωνο επικοινωνίας
210-4658622.  
           Σας ενημερώνουμε επίσης ότι στο
πρόγραμμα πλέον συμμετέχει και το κατάστημα με δερμάτινα είδη της
Κα ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ και του Κου ΦΑΝΟΥΡΓΑΚΗ, (Π. ΦΟΥΡΙΚΗ-
Γ. ΛΟΥΚΑ 5 , 210-4653921, ΜΕ ΠΟΣΟΣΤΟ ΕΚΠΤΩΣΗΣ 15%).
3.   Στις 4-12-11 και στις 5-12-11, θα πραγματοποιηθούν και στα
τρία (3) ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ (ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ, ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟ, ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ), ΕΚΛΟΓΕΣ για το ΝΕΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ στις 4 - 5/11, γίνονται προσπάθειες ώστε αν υπάρχει δυνατότητα από τα ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑ να τοποθετηθεί ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΚΑΛΠΗ στα γραφεία του Συλλόγου μας. Σύντομα θα ενημερωθείτε για υποψηφιότητες μελών από την Σαλαμίνα. Δηλώστε συμμετοχή ως υποψήφιοι στα τρία (3) ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ μέχρι και τις 31/10/11, ώστε η Σαλαμίνα να έχει φωνή και σε αυτόν τον χώρο. Ενημερώστε μας στον αριθμό τηλεφώνου  6973781301.
4.   Σας ενημερώνουμε ότι το ΩΡΑΡΙΟ της ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ του γραφείου μας, από 1-11-11 τα πρωινά θα είναι πλέον από τις 9.00 έως και τις 12.00, αντί 10.00 με 13.00, ενώ τα απογεύματα παραμένουν ως έχει
18.00 – 20.00 κάθε Τρίτη και Παρασκευή.
       5.  ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΠΟΥ ΕΣΤΑΛΗΣΑΝ :  Α) Επιστολή διαμαρτυρίας
Προς τον Ο.Α.Ε.Ε όσον αφορά τις καθυστερημένες ταχυπληρωμές
μετά προστίμου, Β) Επιστολή προς υποκατάστημα ΕΘΝΙΚΗΣ
ΤΡΑΠΕΖΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ, για την επαγγελματική διευκόλυνση των
Μελών, Γ) Επιστολή προς ΜΕΛΗ μας, τα οποία παραβιάζουν τον
ΝΟΜΟ για την ΑΡΓΙΑ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ.
6.    Ο ΕΜΠΟΡΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ συμμετείχε ενεργά στην ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ κατά των οικονομικών μέτρων και χαρατσιών  όπου όλη η κοινωνία δέχεται, η δε συμμετοχή του εμπορικού κόσμου έφθασε το 95%.
7.    Σαν Σύλλογος, θα θέλαμε να ευχηθούμε στον Κον ΚΑΖΩΝΗ ΒΙΚΤΩΡ (μέλος μας και μέλος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιώς), καλή συνταξιοδότηση, υγεία για αυτόν και την οικογένειά του, άτομο το οποίο έχει αποδείξει ότι χωρίς σκοπιμότητες προσέφερε την βοήθειά του όπου και αν ζητήθηκε.
8.    Δυστυχώς δύο (2) ακόμη μηνύσεις πραγματοποίησε το ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ κατά επαγγελματιών που παραβίασαν την ΑΡΓΙΑ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ
9.    Πραγματοποιήθηκε συζήτηση στο ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ του ΔΗΜΟΥ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ μετά από αίτημα του Συλλόγου μας με θέμα : «ΠΑΡΕΜΠΟΡΙΟ – ΛΑΙΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ». Επιγραμματικά θα σας αναφέρουμε τα θέματα που συζητήθηκαν και τα αποτελέσματά τους.
Α) ΠΡΟΤΑΣΗ :  Μείωση των ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΤΕΛΩΝ στις επιχειρήσεις, αποτέλεσμα της συζήτησης είναι ΝΑΙ, θα ψηφισθεί στο επόμενο Δ.Σ. του ΔΗΜΟΥ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ για την μείωση 20% των τελών των επιχειρήσεων. Β) ΠΛΑΝΟΔΙΟΙ ΠΩΛΗΤΕΣ : Αποτέλεσμα  της συζήτησης είναι η οργανωμένη πλέον αντιμετώπιση του θέματος, το οποίο χαρακτήρισαν από τα πιο σοβαρά προβλήματα του ΔΗΜΟΥ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ μια και θίγει εκτός των εμπόρων και το κοινωνικό σύνολο του νησιού. Γ) ΑΔΕΙΕΣ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΩΝ : Το αποτέλεσμα της συζήτησης είναι ότι υπάρχει ελεγχόμενη και με κριτήρια αδειοδότηση, στην οποία πλέον θα χρησιμοποιείτε υποχρεωτικά ΤΑΜΠΕΛΑ με τον αριθμό άδειας ΔΗΜΟΥ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ του εκάστοτε πωλητή. Δ) ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ:  Το αποτέλεσμα της συζήτησης είναι ότι από το νέο έτος , θα υπάρχει περιορισμός των ημερών εγκατάστασης και εμπορία των πωλητών στα πανηγύρια. Ε) ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΛΑΙΚΗ ΑΓΟΡΑ : Το αποτέλεσμα της συζήτησης είναι ότι θα παραμείνει ως έχει. Ζ) ΛΑΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ : Το αποτέλεσμα της συζήτησης είναι η γενική αποδοχή όλων των παρατάξεων, αυτό το πρόβλημα το οποίο είναι χρόνιο, θα πρέπει να λυθεί προς όφελος των ντόπιων παραγωγών και εμπόρων, τηρώντας φυσικά την αναλογία του 10% των επιχειρήσεων. Εκρεμμεί από την κυβέρνηση, η ανάθεση ευθύνης των λαικών αγορών και της Σαλαμίνας, αν πράγματι η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ή ο ΔΗΜΟΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ αναλάβουν τις λαικές αγορές τότε θα υπάρξει και η λύση του προβλήματος.
             10. Αγαπητοί συνάδελφοι, να είστε σίγουροι  ότι οι προσπάθειες όλων των  
                    μελών του Δ.Σ. για την επίλυση των προβλημάτων στην δυνατότητα που
                    μπορούμε, θα είναι συνεχείς. Αυτό που ζητάμε από εσάς είναι η
                    συμμετοχή σας με προτάσεις – ιδέες και φυσικά τον καλό σας λόγο σε
                    συναδέλφους που δεν είναι μέλη του ΕΜΠΟΡΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΥ
                    ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ, έτσι ώστε να δυναμώσουμε ακόμη πιο πολύ
                    την φωνή μας.
                                                                     ΜΕΤΑ ΤΙΜΗΣ
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                              Ο Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
        ΚΑΡΑΚΩΣΤΑΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ                                            ΦΟΥΡΙΚΗΣ ΜΙΧΑΗΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου