Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

Μπράβο δήμαρχε!

Όταν το μπράβο αξίζει, εμείς είμαστε εδώ για να το δώσουμε. Μπράβο λοιπόν δήμαρχε,  γιατί στο κομμάτι του αθλητισμού όσα δεν κατάφεραν να γίνουν σε 8 χρόνια  εσύ τα έκανες σε 10 μόλις μήνες.
Τρία γήπεδα ποδοσφαίρου, τρεις κυψέλες αθλητισμού για τη νεολαία της Σαλαμίνας, ήταν ξεχασμένα παντελώς τα τελευταία 8 χρόνια από τις δημοτικές αρχές. Από πού να ξεκινήσουμε…
Δημοτικό Στάδιο Σαλαμίνας: Το μέγα πρόβλημα για όλους τους τρελούς που ασχολούνται σαν παράγοντες με το ποδόσφαιρο ήταν οι προβολείς που εδώ και πολλά έτη δε δούλευαν, εκτός από 4 – 5, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να γίνουν αγώνες το βράδυ ούτε και προπονήσεις. Εσύ, ίσως επειδή είχες ασχοληθεί με τον αθλητισμό και γνώριζες το πρόβλημα, τους έφτιαξες. Δίπλα ακριβώς, μπροστά  από το Κλειστό «Νίκος Γραμματικός», ο δρόμος θύμιζε βομβαρδισμένη περιοχή. Και οι δύο προηγούμενοι δήμαρχοι 8 ολόκληρα χρόνια τον άφηναν σ΄ αυτήν την κατάσταση. Σύ, μέσα σε 10 μήνες τον έστρωσες με άσφαλτο (Τα σκουπίδια βέβαια εξακολουθούν να υπάρχουν – βλέπε αντιδήμαρχο καθαριότητας). 
Γήπεδο Παραλίας: Ό,τι είχε φτιάξει ο Μακρής το ξήλωσε ο Αγαπίου για να υποδεχτεί με πανηγυράκια την Ολυμπιακή Φλόγα. Και μετά; Παρέμεινε χάος. Ο μόνος που ασχολήθηκε με το θέμα ήταν κάποιος ‘τρελός’ – τότε υπεύθυνος της Ακαδημίας του Αίαντα – που έτρεξε για να φτιαχτούν κάποια πράγματα ,από την τότε πρόεδρο του Αναπτυξιακού Συνδέσμου Ρούλα Νάννου, όπως η τοποθέτηση πόρτας βαρέου τύπου, η κατασκευή φρεατίου απορροής υδάτων, η κατασκευή καλαίσθητου καθιστικού, κ.ά. Επίσης, με τρέξιμο πάντα και κόπο του εν λόγω ‘τρελού’ περιφράχτηκε ο χώρος, έπεσε 3Α στον αγωνιστικό χώρο και επισκευάστηκαν οι προβολείς. Ωστόσο, με την αποχώρηση του ‘τρελού’, οι επόμενοι τα άφησαν στην τύχη. Κατέληξε έτσι ο χώρος από χώρος άθλησης και χαράς σε χώρο συγκέντρωσης χρηστών ναρκωτικών.
Ο προηγούμενος ήθελε λέει να το κάνει -άκουσον άκουσον- πάρκινγκ. Ρε, όσο και να προσπάθησε ο ‘τρελός’, που πονούσε το γήπεδο, δεν κατάφερε να τους πείσει να κάνουν αυτό που έπρεπε. Μέχρι που εσύ, σημερινέ δήμαρχε, έκανες επιτέλους το αυτονόητο, να φτιάξεις το γήπεδο για να προπονούνται οι Ακαδημίες και όχι μόνο.
Αφήνω για το τέλος το Δημοτικό Γήπεδο Αμπελακίων, που από την ημέρα των εγκαινίων του και για 10 ολόκληρα χρόνια είχε κυριολεκτικά εγκαταλειφθεί. Πολλές οι προσπάθειες του ‘τρελού’, πολλά τα παρακάλια, όλα όμως έπεφταν στο κενό. Νόμιζαν ότι κάνουν χάρη στη νεολαία που υπήρχε αυτό το χωράφι. Κι ενώ από τη μια το κάποτε στολίδι δινόταν ακόμη και στον Εθνικό, ακόμη και στον Ολυμπιακό Πειραιώς για προπονήσεις, αγνοήθηκαν οι ντόπιες ομάδες και τα εκατοντάδες παιδιά που προπονούνταν εκεί. Ούτε πινελιά χρώμα δεν είχε μπει τόσα χρόνια και μόνο μικρά μπαλωματάκια είχαν γίνει κατά καιρούς που δεν έλυναν κανένα πρόβλημα. Σύ, σημερινέ δήμαρχε, έφτιαξες μέσα σε 10 μήνες αυτά που οι προηγούμενοι δύο δεν ασχολήθηκαν καν να φτιάξουν σε 8 ολόκληρα χρόνια.  
Γι΄ αυτό, λοιπόν, Γιάννη Τσαβαρή, ο ‘τρελός’ αλλά και εκατοντάδες παιδιά και ποδοσφαιριστές του νησιού μας σου λένε ένα μεγάλο Μπράβο!
Χρήστος Θεοχάρης
Υ.Γ. 1:  Προς όλους:  Ίσως η αλήθεια κάποιους να τους στεναχωρήσει, να τους θυμώσει, να τους πικράνει. Υπάρχουν όμως ακόμη κάποιοι ‘τρελοί’ κι είναι εδώ για να γράφουν μόνο την αλήθεια, αδιαφορώντας αν θα στεναχωρήσουν ποιους και πόσο κάθε φορά.
Υ.Γ. 2: Προς το δήμαρχο: Εμείς θα είμαστε εδώ να σου ασκούμε και έντονη κριτική όπου οφείλουμε– που κανείς άλλος μέχρι σήμερα δεν κάνει (παρεμπιπτόντως, καιρός είναι να ασχοληθείς και με το Κέντρο Νεότητας) – να σου δίνουμε όμως και τα εύσημα για όσα δεν έκαναν οι προηγούμενοι και συ υλοποιείς. Και για την κίνησή σου και μόνο να ασχοληθείς σοβαρά με τους αθλητικούς χώρους, ξανά μπράβο σου δήμαρχε!

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΜΦΩΝΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΘΕΟΧΑΡΗ!! ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΤΣΑΒΑΡΗ ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΑ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ.ΜΠΡΕΒΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΑΛΑΜΙΝΙΩΝ!! ΚΑΛΕΣ Η ΚΑΚΕΣ ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥ.

Ανώνυμος είπε...

7:07 μην μπερδεύεις το σώβρακοπ με την γραβάτα.
Μπράβο για τους αθλητικούς χώρους, ΝΑΙ στα Σαλαμίνια με σεμνότητα και λιτότητα, αλλά ΑΙΣΧΟΣ για τα τραπεζώματα, τη σπατάλη και τη γκλαμουριά των εκδηλώσεων, λες και ζούμε στην εποχή των παχέων αγελάδων.

Ανώνυμος είπε...

EXEIS DIKIO FILE O TSABARIS TIN E4XEI DEI AYTOKRATORAS

Ανώνυμος είπε...

ΝΑΙ ΡΕ ΜΑΓΚΕΣ ΟΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΕΤΕ, ΜΠΡΑΒΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΤΣΑΒΑΡΗ,ΑΡΕ ΜΑΛΑΚΙΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΔΕΡΝΕΙ. ΕΥΓΕ ΡΕ ΔΗΜΑΡΧΕ ΚΑΙ ΑΣΕ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΟΥΝ.

Ανώνυμος είπε...

ΚΟΛΟΤΟΥΜΠΕΣ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΤΑΛΗΡΟ

Ανώνυμος είπε...

eyge re megalitere ton megaliteron paparion poy exoyn perasi apo to nisi tis paparias kai tis poystias .gia to paranomo magazi toy gamproy tis tinas pios tha milisi?

Ανώνυμος είπε...

ΣΤΑ ΚΑΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΕΜΕ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΙΣ ΛΑΜΟΓΙΕΣ ΟΜΩΣ ΑΙΣΧΟΣ .Ο ΛΑΟΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΘΑ ΚΡΙΝΕΙ .ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑΤΙ ΑΦΗΣΑΝ ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΔΥΣΚΟΛΑ ΘΑ ΞΑΝΑΔΟΥΜΕ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΑΛΕΞΙΠΤΩΤΙΣΤΕΣ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΜΕ ΕΙΔΗ ΔΙΑΓΡΑΨΕΙ

Αρχειοθήκη ιστολογίου