Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

Ποιος πληρώνει το μάρμαρο;

«Πρέπει να τονίσουμε για άλλη μια φορά ότι για τις εκδηλώσεις αυτές των Σαλαμινίων ο Δήμος Σαλαμίνας δεν θα πληρώσει ούτε ένα ευρώ» Δήμαρχος Σαλαμίνας (στην πρόσφατη συνέντευξη Τύπου δύο ημέρες προ του εορτασμού).
Χθες λοιπόν αναρτήθηκαν και επίσημα στο πρόγραμμα «Διαύγεια» στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Σαλαμίνας οι παρακάτω δύο αποφάσεις του Δ.Σ. και της Οικονομικής Επιτροπής. Έχουμε και λέμε λοιπόν:
Απόφαση 287/2011 (26/9/2011) Οικονομικής Επιτροπής που αφορά την ψήφιση πίστωσης ποσού 50.000ευρώ «για τη διενέργεια πολιτιστικών εκδηλώσεων Σαλαμίνια 2011». Διαβάζουμε στην απόφαση: «Στη συνέχεια ο πρόεδρος (ενν. της Οικ. Επιτροπής, που είναι ο δήμαρχος) αναφέρει ότι ο Δήμος Σαλαμίνας έχει προγραμματίσει εκδηλώσεις με τον τίτλο «Σαλαμίνια 2011» για τον εορτασμό της επετείου της Ναυμαχίας της Σαλαμίνας…Για τη διοργάνωση και την πραγματοποίηση των ανωτέρω, πρέπει η Οικ. Επιτροπή να ψηφίσει το ποσόν των 50.000ευρώ σε βάρος του Κ.Α. 15-6471.006 του προυπολογισμού οικ. έτους 2011 στον οποίο και έχει εγγραφεί σχετική πίστωση προκειμένου να καλυφθούν οικονομικά οι δαπάνες των συγκεκριμένων εκδηλώσεων». Το θέμα ψηφίστηκε. Από τη συνεδρίαση απείχαν τα τρία μέλη της αντιπολίτευσης. 
(Να πούμε εδώ ότι το θέμα ήρθε και στο Δημοτικό Συμβούλιο και ακριβώς εκεί ήταν που εστιάστηκαν οι αντιρρήσεις των συμβούλων της μειοψηφίας σχετικά με τα «Σαλαμίνια»)

Απόφαση Δημ. Συμβουλίου 323/2011, 21/9.2011 (0.30π.μ.) 11ο θέμα προ ημερήσιας διάταξης: Έγκριση δαπάνης 8.000ευρώ για τη διοργάνωση των «Σαλαμινίων 2011». Το θέμα εισηγείται ο αντιδήμαρχος Οικονομικών, το κατεπείγον του, σύμφωνα πάντα με την απόφαση, συνίσταται στο γεγονός ότι έπρεπε ‘άμεσα’ να καλυφθούν έξοδα για τη διοργάνωση των «Σαλαμινίων» που θα ξεκινούσαν την επόμενη ημέρα. Το Δ.Σ. ενέκρινε τη δαπάνη. (Απείχαν οι σύμβουλοι του Σπ. Σοφρά).
Οι δύο αποφάσεις αναρτήθηκαν όπως διαβάσατε και παραπάνω στο διαδίκτυο, αφού με τον Καλλικράτη οι δήμοι είναι πλέον υποχρεωμένοι να αναρτούν τις αποφάσεις, διαγωνισμούς κλπ στο πρόγραμμα «Διαύγεια», όπου μπορεί ο πολίτης να μπαίνει και να ενημερώνεται καθημερινά (Δήμος Σαλαμίνας – Κεντρική Σελίδα – εικονίδιο αριστερά Διαύγεια).
Μετά από αυτά, εγώ φίλοι μου παραμένω με την απορία: Πώς καλύφθηκαν όλα τα έξοδα από χορηγούς, αφού ήδη 58.000 ψηφίστηκαν για τα «Σαλαμίνια»; Κι αν πράγματι καλύφθηκαν από χορηγούς, πού πήγαν ή πού θα πάνε τα 58.000 που ψηφίστηκαν; Απλές ερωτήσεις ενός μη ειδήμονα στα οικονομικά και δη στα δημόσια οικονομικά πολίτη προς τους ειδήμονες εκλεγμένους του Δήμου Σαλαμίνας. Τελικά, κύριοι, γιατί θα τρελαθούμε. Πώς πληρώθηκαν τα Σαλαμίνια; Ποιος πλήρωσε το μάρμαρο;  
*Το πανό ιδιωτικής εταιρίας ασφαλίσεων που κοσμούσε τα κάγκελα του δημαρχείου καθ΄ όλη τη διάρκεια των «Σαλαμινίων» και δεν έλεγαν να το βγάλουν ούτε μετά τη λήξη τους, ευτυχώς ύστερα από την κυκλοφορία της εφημερίδας μας εδέησε να φύγει. Ποιος όμως θα μας απαντήσει γιατί μπήκε;

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μα τι μας λες τώρα;
Έχει πεί καμιά αλήθεια;
Όλα ψέματα.
Ακόμη και για τις αποχετεύσεις Αμπελακίων-Σεληνίων και Αιαντείου κορδόνεται ότι έφερε 43 εκατομμ. ευρώ και ταϊζει καλά τις δύο κολητές του εφημερίδες για να γράφουν αρλούμπες.ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΚΙ ΟΜΩΣ ΑΛΗΘΙΝΟ. ΜΕΓΑ ΕΠΙΤΕΥΓΜΑ ΣΕ ΤΟΣΟ ΣΥΝΤΟΜΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΤΣΑΒΑΡΗ έγραψαν οι αργυρώνητοι ηλήθιοι.
Γι αυτό ρε βούλιαξε το φερυμπότ, από το βάρος των χρημάτων που έφεραν στην Κούλουρη;
Για να γνωρίζει ο κόσμος τι ακριβώς συμβαίνει και να μην παραμυθιάζεται το θέμα έχει ως εξής:
Οι απορροφήσεις του ΕΣΠΑ, που χρηματοδοτείται από διάφορα ταμεία της Ευρωπ.Ενωσης,είχαν φρενάρει για καιρό λόγω αδυναμίας συνεισφοράς της Ελλάδας στο ποσοστό που της αναλογεί.
Η Ευρώπη σε μία προσπάθεια να βοηθήσει την Ελλάδα να απορροφήσει τα κονδύλια, ελάτωσε το ποσοστό αυτό σε βάρος της και πίεσε την Ελλάδα να ενεργοποιηθεί. Έτσι το Υπουργείο Περιβάλλοντος ζήτησε από όλους τους φορείς και δήμους να κάνουν αίτηση για ένταξη των κάθε μορφής έργων στο ΕΣΠΑ.
Έτσι λοιπόν όλοι μηδενός εξαιρουμένου κάνανε την αίτηση και τους εντάξανε. Τώρα, αν και πότε θα δοθούν και χρήματα, ένας Θεός ξέρει. Ευχόμαστε να μας δόσουν και μας κάτι.
Αυτό είναι το ΜΕΓΑ ΕΠΙΤΕΥΓΜΑ κε Ροκίδη; Μία αίτηση του Δήμου, και μάλιστα κατόπιν παρακλήσεως του Υπουργείου; Αυτό σημαίνει δημοσιογραφική δεοντολογία!
Αμα μπείτε στο site του Υπουργείου θα διαπιστώσετε ότι ο Γ.Γραμματέας του Υπουργείου έχει εκδόσει μέχρι τώρα 250 αποφάσεις ένταξης έργων αποχέτευσης από όλη την Ελλάδα στο ΕΣΠΑ, και συνεχίζει. Όποιος θέλει πηγαίνει, τσάμπα είναι, γράφεται, του δίνουν και μία απόφαση και σ΄άλλα με υγεία.

Ανώνυμος είπε...

ΝΑ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΡΕ ΜΑΛΑΚΕΣ ΤΟ ΜΑΡΜΑΡΟ ΟΙ ΚΟΥΛΟΥΡΙΩΤΕΣ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΥΛΟΥΡΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΔΕΝ ΕΓΙΝΑΝ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ; ΑΝΤΕ ΝΑ ΧΑΘΕΙΤΕ ΜΙΚΡΟΨΥΧΟΙ.fanouris

Ανώνυμος είπε...

OXI FILE KAMEIS LATHOS GIA TON TSABARH KAI THN PROSOPIKH TOY KAI MONO PROBOLI EGINAN OLA

Ανώνυμος είπε...

γεια σου fanouri φιρφιρι

Ανώνυμος είπε...

σ’ όλους αυτούς τους «κλεφτοκοτάδες» του δημοτικού πλούτου θα πρέπει να τους βροντοφωνάξει, Put the kot down slowly ρεεε

Ανώνυμος είπε...

fanouri apologismo edo ke tora me dimosia anakinosi posa piran apo pious posa dosane ke se pious

Ανώνυμος είπε...

Γιατί, για να φανούνε ποιοί τα αρπάξανε; Είσαι καλά ρε;
Είπαμε, αλλά τους έχεις για τόσο μακάκες; τώρα μάλιστα που έχουν και την καθοδήγηση του μαίτρ της λαμογιάς Πλατζούκα;

Αρχειοθήκη ιστολογίου