Δευτέρα 22 Αυγούστου 2011

Δεν καταργείται η Βιβλιοθήκη και το Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Ιστορίας

Σαλαμίνα 21 Αυγούστου 2011


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


 Δεν καταργείται η Βιβλιοθήκη και το Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Ιστορίας
Σημαντική επιτυχία της νέας Δημοτικής Αρχής η διατήρηση και τρίτου ΝΠΔΔ


Μεγάλη επιτυχία της νέας Δημοτικής Αρχής και του Δημάρχου κ. Γιάννη Τσαβαρή για τη Σαλαμίνα αποτελεί η απόφαση του υπουργού Εσωτερικών κ. Χάρη Καστανίδη για τη διατήρηση και τρίτου Νομικού Προσώπου στο Δήμο μας, παρά τα όσα ορίζει ο «Καλλικράτης».
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία», στο φύλλο της 13ης Αυγούστου 2011, «αναγνωρίζεται η προσφορά, το εξειδικευμένο αντικείμενο, η μακροχρόνια απόδοση έργου και γενικότερα η προσφορά των, συνολικά, 70 Νομικών Προσώπων σε όλη την Ελλάδα που αποφασίστηκε να συνεχίσουν το έργο τους ως αυτοτελείς μονάδες».
Αξίζει να σημειωθεί ότι είχαν κατατεθεί πανελλαδικά πολλές εκατοντάδες αιτήσεις για το σκοπό αυτό, αλλά μόνο οι 70 εγκρίθηκαν, μεταξύ των οποίων και αυτή της Σαλαμίνας.
Έτσι παραμένει ως αυτοτελές Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου η Βιβλιοθήκη και το Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Ιστορίας, σε μια κρίσιμη και καθοριστική για τη Σαλαμίνα χρονική στιγμή, όπου ο Δήμος μας αγωνίζεται να φέρει στο φως την Ιστορία του νησιού μας.
Παράλληλα, η ανωτέρω υπουργική απόφαση έρχεται σε μια περίοδο έντονης δραστηριότητας του Δήμου για τον εορτασμό της Ναυμαχίας της Σαλαμίνας, όπου η νέα εφαρμοζόμενη πολιτική από τη σημερινή Δημοτική Αρχή  θα πραγματοποιήσει ένα ακόμη ουσιαστικό βήμα για την ανάδειξη σε παγκόσμια κλίμακα της ιστορικότητας του νησιού μας, και θα προκαλέσει, με ότι αυτό συνεπάγεται, την έξοδο του τόπου μας από την αφάνεια στην οποία τον είχαν καταδικάσει σε θέματα Πολιτισμού και Ιστορίας.


ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Σιγά, τη μεγάλη επιτυχία.
Όσοι δήμοι είχαν Νομικό Πρόσωπο που αφορούσε Μουσείο και έκαναν αίτηση να διατηρηθεί, διατηρήθηκε.
Ρε αφήστε τις φανφάρες και τις υπερβολές, γιατί μας τα πρήξατε, το καταλάβατε;

Αρχειοθήκη ιστολογίου