Σάββατο 9 Ιουλίου 2011

«Οι Τούρκοι δεν θα μας πολεμήσουν με τα όπλα αλλά με το χρήμα.»

Αφού πέρασαν 4 μήνες σιωπής και μετατόπισης αρμοδιότητας από Υπουργείο σε Υπουργείο, μάθαμε ότι τα ελληνικά νησιά που πωλούνται από διεθνείς ιστοσελίδες είναι ιδιωτικά, μετά τη συζήτηση της Ερώτησης που κατέθεσε ο Βουλευτής Β΄ Πειραιώς του ΛΑ.Ο.Σ Γιώργος Ανατολάκης. Ο Βουλευτής επεσήμανε ότι κύριος στόχος της Ερώτησης του ήταν να μάθει την θέση της Ελληνικής Κυβέρνησης απέναντι στο όργιο φημών που επικρατεί για την αγορά Ελληνικών νησιών από Τούρκους.
«Δεν σας ενοχλεί που η Τουρκική Εφημερίδα ΣΑΜΠΑΧ γράφει ότι οι Έλληνες ξεπουλάνε νησιά για να ξεχρεώσουν; Οι Ολλανδοί βάζουν τούρκικη σημαία στη Σαντορίνη, για να συμβολίσουν τις τιμές ευκαιρίας που έχουν οι Τούρκοι επενδυτές! Ο Αντιπρόεδρος της Τουρκικής Κυβέρνησης καλεί έξυπνους ανθρώπους να αγοράσουν ελληνικά νησιά που θα βγουν στο σφυρί! Και λέει μάλιστα ότι «είμαστε σε καλό σημείο..!»
Αποκάλυψε μάλιστα και συνέντευξη του ιδιοκτήτη της συγκεκριμένης ιστοσελίδας ότι «θα σκάσει βόμβα με μεγαλύτερα νησιά που θα τεθούν προς πώληση και ότι αυτό είναι μόνο η αρχή!»
Ο Γιώργος Ανατολάκης κατηγόρησε την Κυβέρνηση ότι αντί να δώσει μία υπεύθυνη και ξεκάθαρη απάντηση στο φλέγον αυτό θέμα, αυτή σιωπά και κατά συνέπεια οι Τούρκοι ξεσαλώνουν.  Τέλος, ζήτησε από τον αρμόδιο Υφυπουργό Οικονομικών, η Κυβέρνηση να επιβλέπει ακόμα πιο στενά και με περισσότερο ενδιαφέρον αυτές τις πωλήσεις, προειδοποιώντας χαρακτηριστικά:
«Οι Τούρκοι απ’ ότι φαίνεται δεν θα μας πολεμήσουν με τα όπλα. Θα μας πολεμήσουν με το χρήμα. Και ξέρετε τι σημαίνει αυτό!»
Στην απάντηση του ο Υφυπουργός Οικονομικών κ. Οικονόμου, απέδωσε την όλη κατάσταση στις πολύχρονες πολιτικές και διαχειριστικές αστοχίες των προηγούμενων Κυβερνήσεων που μας οδήγησαν σε αυτήν την οικονομική κατάσταση. Συμπλήρωσε, μάλιστα, τη φράση του Γιώργου Ανατολάκη λέγοντας ότι οι Τούρκοι θα πολεμήσουν με τα μυαλά μας διότι τα μυαλά μας μάς έφεραν εδώ. Άφησε μάλιστα, ανοικτό το ενδεχόμενο πώλησης ελληνικής γης λέγοντας:
«Το βαρύ καθήκον το οποίο έτυχε να έχω εγώ είναι να βρω τόσα λεφτά, ώστε να μη χρειαστεί να πουλήσουμε τίποτα, ούτε κινητό ούτε ακίνητο.»
Η επίσημη αυτή τοποθέτηση της Κυβέρνησης, προφανώς ενθάρρυνε τους Τούρκους. Πριν περάσουν 24 ώρες, αντεπιτέθηκαν με δημοσιεύματα περί αγοράς 3 Ελληνικών νησιών από Τούρκο μεγιστάνα.  Προτρέπουν δε και άλλους συμπατριώτες τους να αποκτήσουν νησίδες του Αιγαίου, προκειμένου η Τουρκία να έχει ευκολότερη πρόσβαση στην Ευρώπη! Tο σήριαλ έχει ακόμη πολλά επεισόδια και η Κυβέρνηση, δυστυχώς, όχι “αγρόν αγοράζει” αλλά “αγρόν πουλάει”!!!
Ανατολάκης Γεώργιος
Βουλευτής Β΄ Πειραιώς – ΛΑ.Ο.Σ.
Πολιτικό Γραφείο: Πλ. Ελευθερίας 12, 181 20 Κορυδαλλός.
Τηλ. 210-4945982, 210-4945986 Fax: 210-4945987

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου