Σάββατο 30 Ιουλίου 2011

Κορίτσια από χρυσάφι: Πρωταθλήτρια κόσμου η Ελλάδα στο πόλο!

Πρώτο χρυσό μετάλλιο σε παγκόσμιο πρωτάθλημα
Ανεπανάληπτη εμφάνιση της γυναικείας Εθνικής ομάδας πόλο της Ελλάδας, που στον τελικό του παγκοσμίου πρωταθλήματος που διεξάγεται στη Σανγκάη επικράτησε με 9-8 της Κίνας και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο. Δικαιότατο το αποτέλεσμα, με τα κορίτσια του Γιώργου Μορφέση να δείχνουν στην πισίνα την ανωτερότητά τους και να χαρίζουν στην Ελλάδα το πρώτο χρυσό σε ομαδικό επίπεδο σε παγκόσμιο πρωτάθλημα.
 
Ισπανία, Βραζιλία, Ρωσία, Ολλανδία, Ιταλία και Κίνα τα θύματα της Ελλάδας στην κούρσα για το χρυσό μετάλλιο. Αήττητη, δεν άφησε το περιθώριο για αμφισβήτηση από κανέναν. Ακόμα και οι Κινέζοι που γέμισαν το γήπεδο του τελικού χειροκρότησαν το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται και η Ελλάδα ξεκίνησε αποφασισμένη να φτάσει στο χρυσό μετάλλιο, το οποίο έλλειπε από τη συλλογή της. Μπορεί να είχε μετάλλια σε Ολυμπιακούς Αγώνες, ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και World League, ωστόσο μετάλλιο στην κορυφαία διοργάνωση του κόσμου δεν είχε. Προηγήθηκε από την αρχή και όσο περνούσε η ώρα ανέβαζε τη διαφορά της.

Στο δεύτερο και τρίτο οκτάλεπτο είχε μια διαφορά 2-3 γκολ, όμως στην τελευταία περίοδο η Κίνα έκανε την αντεπίθεσή της και προσπάθησε να κάνει τη μεγάλη ανατροπή. Μάλιστα, λίγο πριν από το τέλος μείωσε στο ένα γκολ και είχε και την προτελευταία επίθεση του αγώνα, για να ισοφαρίσει. Όμως, παρά το γεγονός ότι έπαιζε με παίκτρια παραπάνω δεν τα κατάφερε και η Ελλάδα έφτασε στην κορυφή του κόσμου!

Παγκόσμια διάκριση για δύο παίκτριες της Eθνικής μας, με την Ελένη Κούβδου να αναδεικνύεται καλύτερη τερματοφύλακας του παγκοσμίου πρωταθλήματος, ενώ στις κορυφαίες συγκαταλέγεται και η Αντιγόνη Ρουμπέση.

Τα οκτάλεπτα: 2-2, 0-2, 4-4, 2-1

ΚΙΝΑ (Χουάν Ζανέ): Γιανγκ, Τενγκ 1, Λιου 2, Σουν Γιούχουν, Χε 1, Σουν Γιάτινγκ 1, Σονγκ 1, Τσεν, Γουάνγκ Γι 2, Μα, Σουν Χουίζι, Ζιάνγκ, Γουάνγκ Γιν
ΕΛΛΑΔΑ (Μορφέσης): Κούβδου, Τσουκαλά, Μελιδώνη 1, Ψούνη, Λιόση 1, Αβραμίδου, Ασημάκη 3, Ρουμπέση 3, Γερόλυμου, Μανωλιουδάκη 1, Αντωνάκου, Λαρά, Γούλα.

Τρίτη η Ρωσία

Στο μικρό τελικό της διοργάνωσης, η Ρωσία επικράτησε 8-7 της Ιταλίας και κατέκτησε την 3η θέση. Το παιχνίδι ήταν συγκλονιστικό στη μεγαλύτερη διάρκεια του, αλλά οι Ρωσίδες ήταν ψυχραιμότερες και έπαιξαν εξαιρετική άμυνα στο τέλος.

Τα οκτάλεπτα: 4-0, 2-1, 2-6, 0-0

ΡΩΣΙΑ: Μπελιάεβα 3, Προκόφιεβα 2, Κόνουχ 2, Ρίζοβα, Αλενίτσεβα
ΙΤΑΛΙΑ: Καζανόβα 2, Μπιανκόνι 2, Αμπάτε, Σαβιόλι, Φρασινέτι

Ηλεκτρονική Έκδοση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου