Σάββατο 30 Ιουλίου 2011

Ήμαστε μια χαρούμενη ατμόσφαιρα, επιλεκτικά χρεοκοπημένοι...

-Τί κάνεις χρυσό μου; Πώς περνάς; Γιατί ...γυμνούλη; Δεν έχεις ευρώ να ντυθείς; Έχεις όμως "λεβέντη" πρωθυπουργό που κάνει συλλογή από πίνακες ζωγραφικής στο "οβάλ" γραφείο του, για να μοιάσει στον δικό μου. Λίγο τόχεις αυτό;

Ήμαστε μια χαρούμενη ατμόσφαιρα, επιλεκτικά χρεοκοπημένοι...


του Κώστα Βλουτή

Δε θα το πιστέψεις, αλλά ναι, ήμαστε πια μια χαρούμενη ατμόσφαιρα.
Μας κυβερνά ο Γιώργος κι από μόνος του χαίρεται τις επιτυχίες που σημειώνει στην Ευρώπη, τη μια μετά την άλλη...
Κατάφερε να τον επιμηκύνει (τον χρόνο αποπληρωμής του χρέους) κι αυτό το θεώρησε πατριωτικό καθήκον, ο πατριώτης κι εμείς όλοι οι "διευθαρμένοι" -νομίζει πως- πήραμε μια ανάσα.
Και μια ανακούφηση δώρο γιατί ο Γιώργος είναι γαλαντόμος.

Ναι, ρε μάνα μου, το ξέρω...
Οι οίκοι αξιολόγησης μας έχουν ρίξει στην κατηγορία "σκουπιδιών", ένα σκαλοπάτι πριν την περιορισμένη χρεοκοπία.
Ε, και;
Οι οίκοι ...ανοχής έχουν μεγαλύτερη μπέσα από δαύτους. Να κοιτάξουν τα χάλια τους.

Το βλέπω στο βλέμα, την ώρα που με διαβάζεις.
Δεν το πιστεύεις ακόμα πως ήμαστε μια χαρούμενη ατμόσφαιρα...
Να, δες... Ως και οι Αγανακτισμένοι πήραν την ...αγανάκτησή τους και πήγαν παραλία...
Άφησαν πίσω τους σκηνές να τις κινηγάει ο Καμίνης, η Ντόρα, ο πολιτισμός και η κυρία Ράικου...
Μη σώσω, σου λέω...

Τώρα κάτι "βαφτιμένοι" -κατά τους βουλευτές- Αγανακτισμένοι είναι για να ..."βρωμίζουν την πολή, να κάνουν κακό στον τουρισμό, να μας διασύρουν παγκοσμιώς με εικόνες τριτοκοσμικής χώρας"...
Πήραν το αίμα τους πίσω οι βουλευτές, μετά τα τόσα "γιούχα" που έφαγαν από τους πολίτες, διότι πέρασαν το Μεσοπρόθεσμό και το εφαρμοστικό επίσης...
Α, δε το ξέρεις;
Μεσοπρόθεσμο χωρίς εφαρμοστικό δε λέει... Για σκέψου ...Μεσοπρόθεσμο που δεν ...εφαρμόζει. Οι "αιμορροΐδες" της Μέρκελ τούμπανο!

Γι αυτό σου λέω. Ήμαστε μια χαρούμενη ατμόσφαιρα...
Ήρθε κι η ..."Θεία απ΄το Σικάγο", Χίλαρι Κλίντον και χάζεψε με το Γιώργο τους πίνακές του στο γραφείο κι εμείς νοιώσαμε "υπερηφάνεια" για τον πρωθυπουργό "μας" και τη συλλογή του. Είχες την αίσθηση, βλεποντάς τους, πως το χρέος ήταν ένας ουτοπικός πίνακας, σπάνιος, αγνώστου καλλιτέχνη...
-Οου, μάι Τζορτζ (το Τζέφρυ το απέφυγε), ιτ'ς γουόντερφουλ... -Θενκ γιου, Χίλαρι. Α μέικ κολέξιον οβ ράιρ πέιντικς...
Κατάλαβες τώρα εσύ. Ήρθε η Κλίντον από την Τουρκία για να δει αποκλειστικά τους σπάνιους πίνεκες ζωγραφικής του Γιωργάκη.
Και όπως ήταν "φυσικό" τόχαψες...
Γιατί μέχρι εκεί... φτάνεις... Δε πέρασαν, ας πούμε, απ΄το μυαλό σου οι κρυφές συμφωνίες για τον ορυκτό πλούτο της Ελλάδας, αφού το έχεις μάθει πια πως η χώρα είναι μία από τις 25 πλουσιότερες χώρες του πλανήτη.
Η χώρα είπα, μη κοιτάς την τσέπη σου...

Μίλησε η κυρία Χιλ πως η Αμερική στηρίζει την Ελλάδα, μια Αμερική που σκοπεύει να κάνει ...στάση πληρωμών στις 2 Αυγούστου...

Ε, όχι να δυσπιστείς ακόμη... Πες: "Ήμαστε μια χαρούμενη ατμόσφαιρα"... Δε θα σε παρεξηγήσει κανείς. Εγώ στο λέω...
Λίγο τόχεις να... απειλεί ο Γιώργος με στάση πληρωμών τους Έλληνες και παράλληλα ο Ομπάμα τους δικούς του για το ίδιο πράγμα;

Δε χαίρεσαι που βλέπεις τον υπουργό Οικονομικών σου στις Βρυξέλλες, ως πρωθυουργό, να κατεβάζει μέχρι το πάτωμα το "λειρί" του;
Όσο να πεις έχει ένα εκτόπισμα αυτό που βλέπεις...
Αυτό που βλέπεις, γιατί αυτό που ακούς είναι για κλωτσιές...

Περιμένουν να γυρίσει την πλάτη του για να πετάξουν, την επόμενη μέρα, βόμβες τύπου: "Η (ευρωπαϊκή) ολοκλήρωση πρέπει να προχωρήσει, και κράτη με προβλήματα που λαμβάνουν βοήθεια πρέπει, σε αντάλλαγμα, να παραχωρούν μέρος της κυριαρχίας τους στην ΕΕ".
Ποιός τα λέει τα παραπάνω; Μα ο υπουργός Οικονομικών Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.


Παρ΄όλ΄αυτά, δε χαίρεσαι που... χαίρεται ο Γιώργο, βρε "κακιασμένε" αναγνώστη...
Με την ανοχή σου έχεις κάνει ευτυχισμένο έναν άνθρωπο... Δε είναι δα και λίγο, αυτό που έχεις πετύχει μέσα σε 20 μήνες...

Έλα, πές το: -Ήμαστε μια χαρούμενη ατμόσφαιρα.
Άσχετα αν η ...χαρά σου είναι επιλεκτικά χρεοκοπημένη.
Ανασαίνεις κι αυτό δεν σου τόχουν φορολογήσει, ακόμη...
Το σταυρό σου να κάνεις!

18 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

xreokopisame kyrie vlouti, xreokopisame
mono emeis, giati aftoi synexizoyn na trwne me xrisa koytalia
kalo s/k

Ανώνυμος είπε...

ΠΕΣ ΤΑ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΕ...

Ανώνυμος είπε...

Είσαι απ΄τις καλύτερες πένες που έχω διαβάσει. Πολλών, μακρά.

Ανώνυμος είπε...

Το σταυρό μας κάνουμε αλλά δουλειά δεν βρίσκουμε ακομη. Τόσο σκατά τα έχει κάνει ο Παπανδρέου. Και που αναπνέουμε τί καταλαβαίνουμε;

Ανώνυμος είπε...

ΣΗΜΕΡΑ ΞΥΛΩΣΑΝ ΤΙΣ ΣΚΗΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ. ΑΥΤΕΣ ΤΟΥΣ ΠΗΡΑΞΑΝ. ΔΕΝ ΚΟΙΤΑΝΕ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΥΡΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΤΑΞΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. ΚΟΙΤΑΝΕ ΜΟΝΟ ΠΩΣ ΝΑ ΜΑΣ ΕΞΟΝΤΩΝΟΥΝ ΜΕ ΦΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΙΩΣΕΙΣ.
ΟΙ ΦΑΤΑΟΥΛΕΣ.

Ανώνυμος είπε...

Στο μνημόνιο μπήκαμε πολύ απλά για να μην ξεβολευθούν 200.000 "Έλληνες" ευνοημένοι των κομμάτων της ελεεινής βουλής, βουλευτές, δικαστικοί, μητροπολίτες, δήμαρχοι, πολυθεσίτες & πολυσυνταξιούχοι που μας πίνουν το αίμα με τις προβοσκίδες τους νυχθημερόν. Μπήκαμε για να μην επιστραφεί ούτε μισό € από τα κλεμμένα. Παιδιά, αφήστε τα αναρχοκομμουνιστικά, αφήστε ήσυχους τους κερδοσκόπους, τη δουλειά τους κάνουν, αυτά σπούδασαν... ---ΟΙ ΑΛΗΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ--- Γίναμε ρεζίλι & μας βρίζει όλος ο κόσμος. Έξω οι 99/100 Εθνοπροδότες..!! Έξω οι Αλήτες απτη Βουλή..!!

Ανώνυμος είπε...

Το σεπτεμβριο θα ξανα μαζευτει ο κοσμος στο Συνταγμα....γιατι λεφτα μπορει να μην εχουμε αλλα....μην ξεχναμε οτι ειμαστε ελληνες και προηγειτε η παραλια και ο καφες....παρα να κοινητοποιθουμε μπας και γινει κατι!Τελος παντων το θεμα ειναι το σεπτεμβρη ο κοσμος να ξανα μαζευτει στο Συνταγμα!!!!

Ανώνυμος είπε...

μην ακούω κουταμάρες, τίποτα δεν τελείωσε , η πλατεία ήταν η αρχή το πρώτο βήμα, το δεύτερο δεν έγινε ακόμη, και όταν γίνει δε θα είναι μια συγκέντρωση στην πλατεία, πιστέψτε το....!

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Βλουτή καλό Σαββατοκύριακο

Ανώνυμος είπε...

Επειδή ο ΓΑΠακας βγαίνει στη γύρα και τους λέει έξω στις αγορές πόσο ευτυχείς είμαστε με τα μέτρα του....Ξεχνάει να πει πόσοι αυτοκτονούνε πια κάθε μέρα και ότι έχουμε την παγκόσμια πρωτιά. Καληνύχτα.

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα. ωραία τα γράφεις, ωραία κι εμείς τα διαβάζουμε. Το θέμα είναι Κώστα μου ότι αυτοί έχουν βάλει ωτοασπίδες και δεν ακούνε τον κόσμο. Ζούνε σε γυάλα.
Την πίσσα και στα πούπουλα πρέπει να τους ρίξουμε.
Με 40 βαθμούθς ποιός τολμά.
Δεν βλέπεις. Εκμεταλλεύτηακαν τη ζέστη και ρίξανε τις σκηνές των αγανακτισμένων για τον τουρισμό. Τώρα είναι καθαρή η Αθήνα.
Για φτύσιμο είναι όλοι τους.

Ανώνυμος είπε...

XA XA XA
H LEZANTA KATO APO TH FWTOGRAFIA ME THN KLINTON, APLA... THEIKH!!!

Ανώνυμος είπε...

Η νέα βαυαροκρατία επιστρέφει ξανά με την έλευση του Γερμανού Χόρστ Ραϊχενμπαχ, ως επικεφαλής της άτυπης πραγματικής κυβέρνησης της χώρας, ενός μικτού κλιμακίου βορειοευρωπαίων υπαλλήλων της ΕΕ οι οποίοι θα είναι ιεραρχικά ανώτεροι από την ελληνική κυβέρνηση και θα αποφασίζουν εφεξής για τις τύχες του Έθνους. Αυτή θα είναι η πραγματικότητα στην Ελλάδα των δανείων από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο που πιάνει δουλειά το κλιμάκιο στην Ελλάδα. Το ξέρεις πολύ καλά.

Ανώνυμος είπε...

ΘΑ ΗΜΑΣΤΕ ΜΙΑ ΧΑΡΟΥΜΕΝΗ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ ΑΝ ΞΕΚΟΥΜΠΙΣΤΕΙ Ο ΠΡΟΔΟΤΗΣ
ΕΔΩ ΔΕΝ ΤΟΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΙ ΕΤΑΙΡΟΙ ΤΟΥ ΘΑ ΤΟΝ ΠΙΣΤΕΨΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ;

Ανώνυμος είπε...

ΝΑ ΔΩ ΠΟΤΕ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΤΑ ΑΣΧΕΤΑ ΖΩΑ ΠΟΥ ΜΟΥΡΜΟΥΡΑΝΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ, ΑΛΛΑ ΑΠ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ. ΟΣΟΙ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΤΩΡΑ Ο ΦΟΡΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΙΚΑ ΤΟΥΣ ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ, ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΠΠΟΥ ΤΟΥΣ. ΑΝ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΦΤΑΣΕΙ Η ΣΕΙΡΑ ΣΑΣ, ΤΟ ΙΔΙΟ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ & ΕΓΓΟΝΙΑ ΣΑΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ. ΑΡΑ ΟΤΑΝ ΜΕΙΩΝΕΤΑΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑ, ΑΦΟΥ ΑΥΤΑ ΤΑ 2 ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΣΥΝΔΕΟΝΤΑΙ, ΘΑ ΜΕΙΩΘΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΩΝ. ΕΝΑΣ ΑΚΟΜΑ ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΠΑΝΤΑ ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΘΑ ΧΡΩΣΤΑΝΕ
ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ

Ανώνυμος είπε...

Χάσαμε την κυριαρχία μας; Δεν νομίζω. Το κίνημα της «αγανάκτησης» πρέπει να γίνει κίνημα Ανεξαρτησίας και Ανταγωνιστικής Ανάπτυξης, κι αυτό με τη σειρά του κίνημα της γαλανόλευκης. Κίνημα της σημαίας.
ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ

Ανώνυμος είπε...

Δεν έχουν αξιοπρέπεια, όσοι ψήφιζαν φανατικά το Μνημόνιο πέρσι (για να μη "χρεοκοπήσουμε") και τώρα καταψήφισαν…το Μεσοπρόθεσμο (ή ψήφισαν «παρών») παρά το γεγονός ότι παρέμενε ο ίδιος εκβιασμός «χρεοκοπίας».

Κι ας ήταν η αποτυχία του Μνημονίου που οδήγησε στο Μεσοπρόθεσμο. Κι ας ήταν το Μεσοπρόθεσμο στην ίδια λογική του Μνημονίου.

Η ξευτίλα έχει και όρια. Και όλα τα όρια της ξευτίλας παραβιάστηκαν τις τελευταίες μέρες…

Ανώνυμος είπε...

Όσο η οργή θα εξαντλείται σε συνθήματα και μονολόγους σε βάρος των κακών πολιτικών, των κακών μπάτσων και των κακών δημοσιογράφων, είμαστε ακίνδυνοι. Αυτό το κάνουν κάθε μέρα και χιλιάδες άνθρωποι στα καφενεία.
Aλλαγή γραμμής χρειάζεται.
Και γρήγορα

Αρχειοθήκη ιστολογίου