Σάββατο 11 Ιουνίου 2011

Ροζ ενημέρωση

Έχουμε πάρα πολλές φορές διαφωνήσει ανοιχτά σαν εφημερίδα με ‘ειδήσεις’ που αφορούν την ιδιωτική ζωή πολιτικών προσώπων.  Νιώθουμε όμως την ανάγκη να επανέλθουμε μετά την άστοχη ανακοίνωση που εκδόθηκε χθες από το γραφείο Τύπου του Δήμου Σαλαμίνας και απαντούσε σε ανάρτηση από ανώνυμο blog μια ημέρα πριν. Ουσιαστικά επρόκειτο για ένα βιντεοσκοπημένο κομμάτι από κοινωνική εκδήλωση στην οποία παραβρέθηκε ο δήμαρχος, που το μόνο που προσωπικά μου προκάλεσε ήταν θλίψη για τον ανεγκέφαλο που σκέφτηκε να το αναρτήσει, με στόχο τι; Να αφήσει υπονοούμενα; Και ποιον ενδιαφέρουν άραγε; Βέβαια αυτού του είδους η ροζ ενημέρωση που ξέσπασε αυτές τις ημέρες σε όλα σχεδόν  τα ανώνυμα blog που ξεφύτρωσαν τον τελευταίο ενάμισι χρόνο στη Σαλαμίνα δεν θα έπρεπε να εκπλήσσει κατ΄ αρχήν τους ίδιους τους πολιτικούς. Πρόκειται για ένα φαινόμενο που εξέθρεψαν οι ίδιοι, προκειμένου να βλάψουν τους αντιπάλους τους και να περάσουν τις απόψεις τους. Δεν είδα να εκπλήσσονται οι πολιτικοί μας και να αντιδρούν όταν τα ίδια κανάλια ‘ενημέρωσης’ τους λιβάνιζαν από το πρωί μέχρι το βράδυ και καταφέρονταν με ύβρεις καλυμμένες πίσω από την ανωνυμία και συκοφαντίες εναντίον των αντιπάλων τους και όσων δεν επικροτούσαν τον τρόπο δράσης τους. Η φθηνή είδηση από φθηνές πηγές. Μόνο που ακριβώς επειδή οι πηγές είναι φθηνές, έπρεπε να διαισθανθούν όσοι εναγκαλίζονταν/αι την εξουσία πως κάποια στιγμή θα στραφούν εναντίον τους. Ακόμη και σήμερα όμως που μιλάμε τα δελτία Τύπου τόσο της δημοτικής αρχής όσο και της μείζονος και εν μέρει της ελάσσονος μειοψηφίας πρώτα αναρτώνται στα ανώνυμα blog και ύστερα στέλνονται στις επώνυμες εφημερίδες, σημάδι του ποιος είναι υπεύθυνος για το κατάντημα της ‘πληροφόρησης’ που βιώνουμε αυτόν τον καιρό!
Όσο αφορά τα υποτιθέμενα ροζ σκάνδαλα που υπονοούν οι ανώνυμοι διαχειριστές, επιχειρώντας να μας κάνουν όλους ‘ματάκηδες’, ούτως ή άλλως δε νομίζω ότι υπάρχει νοήμων πολίτης που κρίνει έναν πολιτικό με βάση τη δραστηριότητα στην κρεβατοκάμαρά του, ενώ όλοι έχουμε δικαίωμα και υποχρέωση αν θέλετε να τον ελέγχουμε σε σχέση με την επάρκεια και την αποδοτικότητά του στη θέση που έχει εκλεγεί. Αν αυτά τα δύο μπλέκονται τότε ναι, υπάρχει πρόβλημα. Αν δηλαδή η προσωπική ζωή του εκάστοτε πολιτικού, η οικογένειά του ή το στενό του εν πάση περιπτώσει περιβάλλον κάθε μορφής επιχειρούν να διαδραματίσουν ρόλο στα κοινά και αυτό τους επιτρέπεται από τον εν λόγω κάθε φορά πολιτικό, τότε ναι, υπάρχει πρόβλημα σοβαρό και εκεί πια δε μιλάμε για προσωπική σφαίρα αλλά για ανθρώπους επικίνδυνους να διοικήσουν. Αν όμως αυτά τα δύο, κοινός και ιδιωτικός βίος,  είναι πλήρως διαχωρισμένα, τότε εκείνο που θα έπρεπε πρωτίστως να ενδιαφέρει τον πολίτη και στη συγκεκριμένη περίπτωση το δημότη είναι αν ο πολιτικός ενεργεί σωστά σ΄ ό,τι αφορά την υπηρεσία των συμφερόντων του λαού. Τώρα θα μου πείτε κι αυτός ο λαός άρτον και θέαμα αναζητεί, πού θα το βρει αν δεν κοιτάξει και λίγο από την κλειδαρότρυπα; Ακόμη βλέπω εμπρός μου τα πρωτοσέλιδα αθηναϊκών εφημερίδων που επί μήνες μας μοστράριζαν τη γυμνόστηθη κ. Λιάνη εκείνη την χρυσή εποχή της ξετσίπωτης δημοσιογραφίας. Είκοσι τόσα χρόνια μετά καλούμαστε να ωριμάσουμε. Καλούμαστε να ενηλικιωθούμε και να  ασχοληθούμε με την ίδια την επιβίωσή μας και με την καλυτέρευση της ποιότητας ζωής μας. Σε μια πόλη όπου δεν έχουν λυθεί ακόμη προβλήματα όπως η αποχέτευση, τα όμβρια, η οδοποιία, το στεγαστικό των σχολείων, η υγεία, σε ένα νησί όπου το περιβάλλον βάλλεται από όλες τις πλευρές του καθημερινά, η αναζήτηση του ροζ μέσα στο ήδη κόκκινο φόντο αποτελεί μάλλον ραπανάκι για την όρεξη.
Βίκυ Ψυλλάκη

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΣ ΒΙΚΙ,ΚΑΠΩΣ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ,ΒΕΒΑΙΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ, ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΤΟΝ ΕΛΕΓΑΝ ΞΕΝΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΑΝ ΠΩΣ ΕΤΣΙ ΤΟΥ ΕΔΕΙΝΑΝ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΗ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΑΞΙΑ, ΤΩΡΑ ΡΟΖ ΙΣΤΟΡΙΕΣ, ΜΑΛΑΚΙΑ ΤΟΥΣ,ΤΟΝ ΚΑΝΟΥΝ ΠΑΝΤΟΔΥΝΑΜΟ ΜΕ ΑΥΤΑ,ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΙΑ ΑΛΛΗ ΕΧΕΙ ΣΕΙΡΑ, ΓΙΑΤΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΕΛΕΓΑΝ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΑ ΑΛΛΗ, ΠΑΝΤΩΣ ΤΗΝ ΜΑΛΑΚΙΑ ΤΗΝ ΕΚΑΝΕ Η ΙΔΙΑ.ΤΕΛΟΣ ΜΕΓΑ ΛΑΘΟΣ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΑΚΗ ΠΟΥ ΤΣΙΜΠΙΣΕ ΚΑΙ ΕΒΓΑΛΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ!!! ΣΤΑΛΗΘΕΙΑ ΜΕ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΕ.

Ανώνυμος είπε...

MORI PATSAVOYRA ANTE PLINE KANA PIATO KAI ASE TA SXOLIA GIA TON DHMARXO

Ανώνυμος είπε...

ΓΛΥΨΕ-ΓΛΥΨΕ ΚΑΤΙ ΘΑ ΠΑΡΕΙΣ.

Ανώνυμος είπε...

OSO MYALO EXOYN TA ARX@@@A MOY EXETE KAI ESEIS GI AYTO H SALAMINA THA PARAMENH TO MPOYRDELO THS ELLADAS

Ανώνυμος είπε...

arxisane tin kolotoumpa,,re kserete poso diskolo einai na eisai antras???

Ανώνυμος είπε...

ΟΣΟ ΔΙΣΚΟΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΟΨΗ ΤΑ ΤΣΙΜΠΟΥΚΙΑ Η ΠΟΥΤΑΝΑ Η ΜΑΝΑ ΣΟΥ

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΥΣΤΙ ΘΕΟΧΑΡΗ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΣΟΥ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΣΟΥ ΠΕΡΝΕΙ ΤΣΙΜΠΟΥΚΙΑ, ΓΙΑ ΧΑΛΑΡΟΣΕ ΜΠΙΝΕ ΚΑΙ ΣΤΕΙΣΕ ΚΟΛΑΡΑΚΙ ΣΤΟΝ ΤΣΑΒΑΡΗ

Ανώνυμος είπε...

TO EXEI STISEI EDW K KAIRO,ASE DEN KSEREIS TIPOTA FILE!!!!!

Ανώνυμος είπε...

13 Ιουνίου 2011 3:49 π.μ.AMA SOU GAMISO TO SPITI APO PANW MEXRI KATW PWS TO VLEPEIS MORI KARGIOLA????
EGW DE SOU EVRISA TIPOTA???
TOSO POUTANA EISAI??
GRAPSE MOU TO ONOMA SOU RE TRIPA NA DEIS GIA POTE THA SOU ALLAKSO FILO K TAYTOTITA.!!!!!!!!
KARGILOPOUSTA

Αρχειοθήκη ιστολογίου