Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

Πρωτοβουλία Σπύρου Σοφρά στον Υπουργό Οικονομικών για τη μη απομάκρυνση της ΔΟΥ Σαλαμίνας

ΑΠΟ: Σπύρο Σοφρά
          Τέως Δήμαρχο Σαλαμίνας
ΠΡΟΣ: Κο Δημήτριο Κουσελά
            Υφυπουργό Οικονομικών
ΘΕΜΑ: Κλείσιμο της  Δ.Ο.Υ Σαλαμίνας και Μεταφορά της στη Δ.Ο.Υ Ελευσίνας 
Αγαπητέ  Υπουργέ
Στη δύσκολη οικονομική κατάσταση που βρίσκεται η χώρα, αλλά και το σύνολο σχεδόν των κατοίκων της , έρχεται με μια διαφαινόμενη απόφαση το υπουργείο, να κλείσει τη Δ.Ο.Υ Σαλαμίνας και να μεταφέρει τη λειτουργία της στη Δ.Ο.Υ  Ελευσίνας, απόφαση που δημιουργεί, αφενός αρνητικές επιπτώσεις στη ζωή αφετέρου ανυπέρβλητες δυσκολίες των κατοίκων του νησιού. Οι μόνιμοι κάτοικοι του νησιού,  με μία προεκτίμηση της απογραφής, ανέρχονται  στους 55.000 περίπου και κατά τους καλοκαιρινούς μήνες  ξεπερνάμε τις 300.000,οι φορολογικές δηλώσεις που υποβάλλονται ξεπερνούν τις 20.000 με πάνω από 2.000 επαγγελματίες.

Η πόλις της Ελευσίνας, για τους κατοίκους του νησιού, που θα είναι αποκλειστικός σκοπός επίσκεψης η εξυπηρέτησή των από την εκεί Δ.Ο.Υ,  απαιτεί ευχέρεια χρόνου και χρήματος, δεδομένου ότι δεν υφίσταται αστική συγκοινωνία που να εξυπηρετεί, και πέραν την από και προς το νησί μεταφορά με ferry,  κάποιος πρέπει να χρησιμοποιήσει  Ι.Χ ή ΤΑΧΙ ανεβάζοντας το κόστος επίσκεψης στη Δ.Ο.Υ από 35 έως 50 ΕΥΡΩ.

Κε Υπουργέ,  αντιλαμβάνεστε ότι μία τέτοια απόφαση, πόσο άστοχη είναι, ώστε να μην μας επιτρέπει παρ’ όλη τη καλή διάθεση που έχουμε, να μην συμφωνούμε  και να σας ζητήσουμε, σεβόμενος την προσπάθεια που κάνουμε όλοι μας, για την ανάταξη της οικονομίας και  τη καθημερινή ανέχεια που βιώνουμε και σας δηλώνουμε ότι ενωμένοι χωρίς ψηφοθηρικά συνθήματα, θα υπερασπιστούμε το τόπο μας και το κοινό συμφέρον.

Στους Βουλευτές του Κυβερνόντος  κώματος, που κοινοποιώ την παρούσα παρακαλώ, για τη από μέρους τους συνδρομή  στον Υπουργό για ικανοποίηση του αιτήματος “να μη κλείσει το κατάστημα της Δ.Ο.Υ Σαλαμίνας”.
Με εκτίμηση
Σπύρος Σοφράς
Σαλαμίνα:  3 Ιουνίου 2011
ΚΟΙΝ: Υπουργό     Κο  Ι. Διαμαντίδη
            Α’ Αντιπρόεδρο   Κο   Γρ. Νιώτη
            Βουλευτή    Κο   Δ.  Λιτζέρη

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΑΠΌΛΑ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΠΟΥ ΤΟ ΚΟΙΝΟΠΙΟΙΣΕ ΣΤΟΝ ΛΙΤΖΕΡΗ,ΣΤΟΝ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗ,ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΝΙΩΤΗ, ΛΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ!!! ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΣΑΣ......

Αρχειοθήκη ιστολογίου