Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

Καθαρισμός Αρχαίου Λιμένα στα Αμπελάκια Σαλαμίνας: H ιστορία και το περιβάλλον ΔΕΝ μπορούν να περιμένουν!

Την Κυριακή 8 Μαίου 2011 ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο εθελοντικός καθαρισμός του Αρχαίου Λιμένα Σαλαμίνας μετά από πρωτοβουλία του PERIVOS και μέσα στα πλαίσια της εκστρατείας «Καθαρίστε τη Μεσόγειο».

Κατά τη διάρκεια του καθαρισμού το συγκεντρωμένο πλήθος ήρθε αντιμέτωπο με έναν τεράστιο όγκο απορριμμάτων κάθε είδους, αλλά σίγουρα όλοι ήταν αποφασισμένοι να δουλέψουν σκληρά, όπως και τελικά έγινε.

Ο κοινός στόχος, τόσο ο καθαρισμός, όσο και η ανάδειξη του αρχαίου λιμένα, ένωσε όλες τις ομάδες και το αποτέλεσμα του συντονισμού και της συνεργασίας τους ήταν πραγματικά σπουδαίο.


Το λόγο τώρα έχει η Πολιτεία, η οποία οφείλει με κάθε δυνατό τρόπο να δώσει στον αρχαιολογικό χώρο τη θέση που του αξίζει.

Ο PERIVOS από την πλευρά του θα ήθελε να ευχαριστήσει όλους τους εθελοντές που πρόσφεραν γενναιόδωρα τον πολύτιμο χρόνο τους, αλλά και τις οργανωμένες ομάδες, όπως το ΝΟΣΤΟΣ, τις περιβαλλοντικές ομάδες του Γυμνασίου Αιαντείου, Λυκείου Αμπελακίων, ΕΠΑ.Λ., Δημοτικού Σχολείου Αμπελακίων, το σύλλογο ΑΙΑΝΤΙΣ και Αρχαία Σαλαμίνα,  τη ΝΑΥΜΑΧΗΑ, τους Φίλους του Δάσους, την ομάδα Ε.Σ.Σ.Α.Κ., το Ν.Α.Ο.Σ. και τα μέλη της Δημοτικής αρχής με επικεφαλής το Δήμαρχο.

Επίσης, ο PERIVOS οφείλει ένα μεγάλο ευχαριστώ στο Δήμο και το Λιμενικό Ταμείο για την προσφορά τους, τόσο σε οχήματα και υλικά, όσο και για τους υπαλλήλους τους που δούλεψαν ακούραστα μαζί μας. Τέλος, για άλλη μία φορά τα super market ΚΑΝΑΚΗΣ και τα φαρμακεία του κ. Κρ. Βλάχου και κ. Π. Διγενάκη μας προσέφεραν δωρεάν υλικά καθαρισμού  τους οποίους και ευχαριστούμε θερμά για τη συμβολή τους.


Δείτε πολλές φωτογραφίες από τον καθαρισμό εδώ και ακούστε το ηχητικό απόσπασμα από την συνέντευξη του Perivos στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ κατά τη διάρκεια του καθαρισμού εδώ.

Σαλαμίνα 10/5/2011
Perivos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου