Δευτέρα 2 Μαΐου 2011

ΜΑΣ ΣΤΕΡΟΥΝ ΤΙΣ ΘΑΛΑΣΣΕΣ ΜΑΣ.

Στις 13/4/11 δόθηκε στη δημοσιότητα το σχέδιο του <ειδικού πλαισίου χωροταξικού σχεδιασμού αειφόρου ανάπτυξης για τις υδατοκαλλιέργειες> το όποιο κατατάσσει την Σαλαμίνα στις περιοχές οργανωμένης ανάπτυξης υδατοκαλλιεργειών (Π.Ο.Α.Υ), καταδικάζοντας την σε περιβαλλοντική και αναπτυξιακή ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ, διότι έτσι χαρακτηρίζονται περιοχές ακατοίκητες και μη ανεπτυγμένες τουριστικά η βραχονησίδες.
Ούτε λίγο ούτε πολύ μας λένε πως σε όλο το νότιο τμήμα της Σαλαμίνας θα πρέπει να ξεχάσουμε την θάλασσα.

Η θέση μας που πιστεύουμε πως είναι και θέση όλων είναι ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ όχι άλλη υποβάθμιση του νησιού μας είναι στο χέρι μας να μην περάσει αυτό το σχέδιο. Δράση τώρα.
Είναι ζήτημα ζωής η θανάτου για την Σαλαμίνα να αλλάξει κατηγορία ένταξης και να ενταχθεί, όπως και τα αλλά νησιά, στην κατώτατη κατηγορία συγκέντρωσης υδατοκαλλιεργειών, αυτή των <περιοχών σημειακών χωροθετήσεων >.
Δεν μπορούν να αποφασίζουν πάντα χωρίς εμάς.
Καλούμε την Δημοτική Αρχή να προχωρήσει άμεσα σε σύγκληση δημοτικού συμβουλίου με μοναδικό θέμα την με κάθε τρόπο εξαίρεση της Σαλαμίνας από το σχέδιο αυτό.
Ας δείξουμε επιτέλους την αγάπη μας για τον τόπο μας είναι υποχρέωση και καθήκον μας.
Πρέπει να μας βρουν απέναντι τους.
Ο χρόνος τρέχει, το σχέδιο είναι σε δημόσια διαβούλευση (http://www.opengov.gr/minenv/?p=1630) η οποία θα ολοκληρωθεί στις 26/5/11 και αμέσως μετά θα υπογραφεί η σχετική υπουργική απόφαση η οποία θα αλλάξει για πάντα τον χαρακτήρα του νησιού μας.

Σαλαμίνα 1- 5 - 2011
 perivos (www.go.to/perivos)



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου