Δευτέρα 2 Μαΐου 2011

“ΕΝΟΤΗΤΑ και ΔΡΑΣΗ” Πανσαλαμίνιος Σύλλογος για την επίλυση του δασικού προβλήματος

Δελτίο Τύπου «ΜΑΖΙ ΤΑ ΚΑΝΑΜΕ» κα ΜΠΙΡΜΠΙΛΗ
Ενώ επικρατεί μπάχαλο με τους δασικούς χάρτες.
«ΜΑΖΙ ΤΑ ΚΑΝΑΜΕ» κα ΜΠΙΡΜΠΙΛΗ
Άρθρο του Μάνου Δερτούζου Δημοτικού Συμβούλου Προέδρου του Πανσαλαμινίου Συλλόγου για την επίλυση του δασικού προβλήματος
Μπάχαλο χαρακτήρισε την κατάσταση η οποία έχει δημιουργηθεί στην Πεντέλη με την ανάρτηση των δασικών χαρτών, ο Δήμαρχος Πεντέλης κ. Δημήτριος Στεργίου – Καψάλης αφού πάνω από 15.000 ενστάσεις προβλέπεται ότι θα γίνουν από πολίτες της περιοχής στους οποίους αμφισβητείται η περιουσία τους. Κάτι παρόμοιο και με μεγαλύτερες διαστάσεις θα συμβεί στην Σαλαμίνα όταν έρθει η ώρα ανάρτησης των δασικών χαρτών.

Πριν από ένα χρόνο περίπου όταν η κα Μπιρμπίλη ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει η ανάρτηση των δασικών χαρτών και για αυτό το γεγονός πανηγύριζε, είχαμε στείλει επιστολή στην κα Μπιρμπίλη αλλά και στους βουλευτές Β΄ Πειραιά, στους οποίους τονίζαμε ότι η πρόχειρη ανάρτηση των δασικών χαρτών είναι μεγάλο λάθος και θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα, εφ όσον δεν έχει προηγηθεί δασικός νόμος ολοκληρωμένος με νομικό και Συνταγματικό υπόβαθρο, για να μπορεί να δίνει λύσεις στους χιλιάδες πολίτες. Πολίτες οι οποίοι δεν καταπάτησαν, αλλά νόμιμα αγόρασαν ένα αγροτεμάχιο, πολίτες που πήραν κάποτε βεβαίωση από το ίδιο το δασαρχείο ότι δεν είναι δασική έκταση το οικόπεδο που αγόρασαν, ενώ πολλοί από αυτούς έστησαν το λυόμενο τους με την άδεια της πολεοδομίας. Αγνοεί επίσης η κα Μπιρμπίλη ότι χιλιάδες πολίτες που φέρονται σήμερα ότι βρίσκονται σε δασική έκταση και πληρούν τις πιο πάνω προϋποθέσεις, συγχρόνως έχουν πληρώσει και έχουν νομιμοποιήσει το σπίτι τους επί Τρίτση. Έπρεπε λοιπόν να είχε προηγηθεί η σωστή δασική νομοθεσία και να εξασφαλίζει όλους αυτούς τους πολίτες μετά την ανάρτηση των δασικών χαρτών. Είχα πει την ίδια περίοδο σε συγκέντρωση και επαναλαμβάνω και τώρα, ότι η ανάρτηση των δασικών χαρτών θα προκαλέσει στη Σαλαμίνα ισχυρό σεισμό πολλών ρίχτερ και η ευθύνη θα ανήκει αποκλειστικά στην κα Μπιρμπίλη και στην Κυβέρνηση η οποία άφησε τους πολίτες ανυπεράσπιστους με μόνους σύμμαχους τις κατά τόπους Δημοτικές αρχές.

Ούτε αυτή την ύστατη ώρα που οι δασικοί χάρτες αναρτώνται η κα Μπιρμπίλη δεν παίρνει ουσιαστική θέση τι θα κάνει. Αφήνει τον κόσμο σε αγωνία σε μία δύσκολη οικονομική συγκυρία, αναφέροντας για πρόστιμα διατηρητέα, ενώ μετά μανίας είναι αντίθετη με την «τακτοποίηση» των αυθαιρέτων όπως έκανε στους ημιυπαίθριους χώρους. Θέλει δηλαδή επί της ουσίας να κρατήσει ομήρους όλο αυτόν τον κόσμο λέγοντας ότι «δεν παραβιάζω το Σύνταγμα» νοώντας φυσικά το άρθρο 24 του Συντάγματος. Αλήθεια κα Μπιρμπίλη παραβιάζεται το Σύνταγμα όταν «τακτοποιήσετε» τα αυθαίρετα; Εάν αυτό συμβαίνει με τα αυθαίρετα δεν παραβιάσατε το Σύνταγμα με την «τακτοποίηση» των ημιυπαίθριων; Ποια η διαφορά ενός αυθαίρετου κτίσματος σε μία πολυκατοικία που πήρε άδεια να κτίσει 50 τ.μ και έκτισε 100; Δεν είναι αυτό ένα αυθαίρετο κτίσμα; Δεν παραβιάζετε εδώ το άρθρο 24 του Συντάγματος και τη φιλοσοφία του;

Η «τακτοποίηση» των ημιυπαίθριων η και πιθανώς των αυθαιρέτων επί 40 χρόνια κα Μπιρμπίλη, είναι ένα Ελληνικό τέχνασμα δικό σας που χρησιμοποιείτε, γιατί δεν θέλετε να δείτε ρεαλιστικά την κατάσταση και δυστυχώς γελοιοποιείτε με αυτόν τον τρόπο το Σύνταγμα. Στην ουσία το παραβιάζετε ενώ θα ήταν προτιμότερο και περισσότερο πολιτικά έντιμο κα Μπιρμπίλη να το αλλάξετε. Θα έπρεπε να είχατε προχωρήσει στην αναθεώρηση του άρθρου 24 προτού αναρτήσετε τους δασικούς χάρτες, κατοχυρώνοντας όλους αυτούς τους πολίτες που δεν καταπάτησαν και έχουν τις προϋποθέσεις που ανέφερα στην αρχή, διότι σε όλο αυτό το αυθαίρετο αλαλούμ που επικρατεί στην Ελλάδα το κράτος είναι συνυπεύθυνο. Παραποιώντας την φράση του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης κου Πάγκαλου ο οποίος είπε μαζί τα φάγαμε και στο οποίο φυσικά δεν συμφωνώ, εγώ θα πω κα Μπιρμπίλη για όλα τα αυθαίρετα «ΜΑΖΙ ΤΑ ΚΑΝΑΜΕ» Σεις, δηλαδή το κράτος που έχει συνέχεια, μας πήρατε χρήματα για την εφορία στην αγορά του οικοπέδου, μας πήρε χρήματα το ΙΚΑ όταν κτίσαμε, πληρώσαμε την νομιμοποίηση, πληρώνουμε χρήματα στην εφορία όλα αυτά τα χρόνια, ενώ ακόμη εσείς μας δώσατε φως, νερό, τηλέφωνο, μας κάνατε δρόμους μας φέρατε συγκοινωνίες.

Δεν πρέπει επίσης να ξεχνάτε κα Μπιρμπίλη ότι Δημόσιοι υπάλληλοι που εσείς διορίσατε (το κράτος) και εσείς έχετε την ευθύνη τους, όλα αυτά τα χρόνια φάνηκαν επίορκοι και τα πήραν ενίοτε από τους πολίτες (κοινώς λαδώθηκαν) για να κάνουν τα στραβά μάτια και να δημιουργηθούν τα χιλιάδες αυθαίρετα τα τελευταία 50 χρόνια.

ΜΑΖΙ ΤΑ ΚΑΝΑΜΕ λοιπόν και δεν είναι μόνο αποκλειστική ευθύνη του πολίτη και έχετε υποχρέωση κα Μπιρμπίλη να βρείτε λύση αξιοπρέπειας. Η ομηρία που μεθοδεύετε με διατηρητέα πρόστιμα σε εποχές πείνας για τους πολίτες, είναι ντροπή για σας, ντροπή για την Κυβέρνηση ντροπή για όλο το πολιτικό σύστημα.

Μάνος Δερτούζος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου