Τρίτη 26 Απριλίου 2011

Σύσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη Νήσων στο Δήμο Σπετσών

Ανοιχτό δημοτικό συμβούλιο πραγματοποιήθηκε το Μ. Σάββατο στο Δήμο Σπετσών με τη συμμετοχή του Αντιπεριφερειάρχη Νήσων κ. Δημήτρη Κατσικάρη, προκειμένου να συντονιστούν οι δράσεις και οι παρεμβάσεις της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων στο νησί.
Τη σύσκεψη συγκάλεσε ο Δήμαρχος κ. Παναγιώτης Λυράκης και σε αυτή συμμετείχαν δημοτικοί σύμβουλοι όλων των παρατάξεων και εκπρόσωποι φορέων του νησιού. Ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Κατσικάρης, αφού άκουσε τις απόψεις του Δημάρχου κ. Λυράκη και όλων των συμμετεχόντων, είπε μεταξύ άλλων, για τα ζητήματα που απασχολούν τις Σπέτσες και τις προτεραιότητες της Περιφέρειας, τα εξής:

«Τα νησιά μας και συνακόλουθα οι Σπέτσες, είναι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της Περιφέρειας Αττικής, της Αντιπεριφέρειας Νήσων, του Περιφερειάρχη Γιάννη Σγουρού και εμού προσωπικά. Στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μας, έχουμε την πολιτική βούληση να κινηθούμε αποφασιστικά για να αλλάξουμε τη σημερινή κατάσταση, ιδιαίτερα στον τομέα των υποδομών ώστε το νησί να πάρει τη θέση που του αξίζει στο άμεσο μέλλον.
 Ήδη, σε αγαστή συνεργασία με το Δήμο προχωρήσαμε στη σύναψη προγραμματικής συμφωνίας για το μεγάλο έργο της αποχέτευσης και του βιολογικού καθαρισμού. Πρόκειται για έργο ζωής και ουσίας που θα λύσει οριστικά ένα πρόβλημα δεκαετιών. Προχωράμε επίσης τη μελέτη για δημιουργία ΧΥΤΥ ώστε το νησί να αντιμετωπίσει το πρόβλημα των απορριμμάτων εδώ, με την αναγκαία ανακύκλωση και να μην έχει ανάγκη κανέναν. Με τις δύο αυτές παρεμβάσεις οι κάτοικοι και οι χιλιάδες επισκέπτες θα κερδίσουν τόσο στον τομέα της δημόσιας υγείας, όσο και οικονομικά, αφού σήμερα επιβαρύνονται πολύ χωρίς οι παρεχόμενες υπηρεσίες να είναι ποιοτικές και αποτελεσματικές. Εξετάζουμε τη δυνατότητα δημιουργίας μονάδας αφαλάτωσης και είμαστε στη διάθεση του δήμου να στηρίξουμε το έργο εάν αυτή η λύση προκριθεί τελικά. Σε κάθε περίπτωση μετά τις πρώτες εργασίες της αποχέτευσης θα γίνει και το έργο της ανάπλασης από Ντάπια έως τις σχολές, ώστε το παραλιακό μέτωπο να είναι σύγχρονο και ανάλογο του φυσικού κάλλους του νησιού.
Χαίρομαι σήμερα, βλέποντας εδώ ότι όλοι οι εκπρόσωποι του λαού των Σπετσών στηρίζουν αυτή τη νέα πορεία που έχει ανάγκη το νησί, με ενότητα, συνεννόηση και συναπόφαση να πάμε μπροστά και να στηρίξουμε ένα νέο μέλλον για τις γενιές που έρχονται. Με τα έργα υποδομών που προγραμματίζουμε και στηρίζουμε όλοι, δημιουργούνται τεράστιες δυνατότητες για την τουριστική ανάπτυξη των Σπετσών που είναι το ζητούμενο και εμείς θα είμαστε παρόντες σε αυτή την πορεία με έργα και συνεχή παρουσία ώστε να αλλάξουμε την εικόνα με έργα που θα στηρίζουν την ουσία και το περιεχόμενο και όχι τη βιτρίνα και την εικονική πραγματικότητα».
   

1 σχόλιο:

ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΣ είπε...

Κ.Κατσικάρη,
Τον επόμενο μήνα στην Σαλαμίνα θα
βρίσκονται 250.000 άνθρωποι.
Πιστεύουμε, ότι η Σαλαμίνα θα πρέπει
νάναι από τις πρώτες προταιρεότητές
σας και κατόπιν τα υπόλοιπα νησιά.
Κι' αυτό,όχι για κανέναν άλλο λόγο,
αλλά καθαρά για λόγους συγκριτικών αναγκών.

Αρχειοθήκη ιστολογίου