Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

Λύκειο των Ελληνίδων Σαλαμίνας: Αλλαγή σκυτάλης μετά από 30 χρόνια!

Μετά από 30 συναπτά έτη αποχώρησε από την προεδρεία του Λυκείου των Ελληνίδων Σαλαμίνας η κ. Άννα Μιχαλάκη. Στις πρόσφατες εκλογές της 10. Απριλίου η κ. Μιχαλάκη δεν έλαβε μέρος, επιθυμώντας να παραδώσει τη σκυτάλη σε νέο πρόσωπο.
Η Άννα Μιχαλάκη, εκπαιδευτικός ως προς τις σπουδές που έχει κάνει, ανέλαβε την προεδρεία του Λυκείου των Ελληνίδων το 1982, οπότε και ιδρύθηκε το Παράρτημα Σαλαμίνας μετά από προτροπή και προσπάθειες του αείμνηστου ιατρού Πέτρου Χιώτη. Στα χρόνια που ακολούθησαν μέχρι σήμερα το Λύκειο των Ελληνίδων Σαλαμίνας έχει γιγαντωθεί, προσελκύοντας στους κόλπους του ολοένα και περισσότερα νέα παιδιά και έχει διακριθεί πολλές φορές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Θεωρείται δε σήμερα ως ο βασικότερος πολιτιστικός φορέας του νησιού με σταθερά ανοδική πορεία και μεγάλη συμβολή στη διατήρηση της παράδοσης του τόπου. Στο αποτέλεσμα αυτό συνέβαλε σε μεγάλο βαθμό το γεγονός ότι αποτελεί ίσως ένα από τα ελάχιστα αν όχι το μοναδικό πολιτιστικό σωματείο που επέλεξε συνειδητά να απέχει από την τοπική πολιτική σκηνή και  κανένα από τα μέλη του προεδρείου που διοικεί τόσα χρόνια δεν καταδέχτηκε ποτέ να εξαργυρώσει την αναγνωρισιμότητά του σε ψήφους κατερχόμενο σαν υποψήφια δημοτική σύμβουλος. Εκεί ήταν η επιτυχία τόσο της απερχόμενης προέδρου όσο και των άξιων συνεργατών της, ότι δηλ. κράτησαν υψηλά το επίπεδο του Λυκείου, γι΄ αυτό και πέτυχαν στο έργο τους κι αναγνωρίζεται αυτό το έργο τους διαχρονικά.  Να πούμε ότι στο Λύκειο των Ελληνίδων πρόεδρος εκλέγεται μεταξύ του Δ.Σ. πάντα με απόλυτο σεβασμό στην ιεραρχία, ανεξάρτητα από τους ψήφους που λαμβάνει το κάθε μέλος. Ένδειξη ακριβώς αυτού του σεβασμού και αυτής της αναγνώρισης αποτελεί η ομόφωνη απόφαση της Γενικής Συνέλευσης, που ανακήρυξε την κ. Μιχαλάκη Επίτιμη Πρόεδρο, δίνοντας έτσι ιδιαίτερη αξία και έμφαση σε κάτι που ούτως ή άλλως προβλέπεται από το καταστατικό του Λυκείου.
Η νέα πρόεδρος Σωσώ Σακελλαρίου συμμετέχει στο Δ.Σ. του ΛΕΣ από την ίδρυσή του, αρχικά ως ειδική γραμματέας και στη συνέχεια επί σειρά ετών μέχρι σήμερα ως γενική γραμματέας. Η εφημερίδα μας της εύχεται ό,τι καλύτερο, δύναμη και κουράγιο σε όλο το Διοικητικό Συμβούλιο να συνεχίσουν το σπουδαίο έργο τους και την προσφορά τους στη νεολαία της Σαλαμίνας και στην διατήρηση της παράδοσης του νησιού.
Το νέο Δ.Σ. του Λυκείου των Ελληνίδων έχει ως εξής:

                        ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ
Πρόεδρος : Σακελλαρίου Σωσώ
Αντιπρόεδρος Α΄: Γιαννακοπούλου Καίτη
Αντιπρόεδρος Β΄: Τσούτσουρα Λίλη
Γεν. Γραμματέας : Τσάπελη Ευγενία
Γεν. Ταμίας : Φουρίκη Τανή
Έφορος Οικονομικού τμήματος : Αλαπάντα Μαρία

ΕΦΟΡΙΕΣ ΤΜΗΜΑΤΩΝ
Έφορος τμημ. Εθνικών Ενδυμασιών : Παπασωτηρίου Κατίνα
Έφορος τμημ. Εθνικών Χορών : Παπαγγελή Νένα
Έφορος τμημ. Κοσμητείας, κοινωνικών εκδηλώσεων : Παπαθανασίου Μηλίτσα
Έφορος τμημ. Ρυθμικής-Κλ. Μπαλέτου : Ελευσινιώτη Μαρίνα
Έφορος τμημ. Ιστορικού Αρχείου & Βιβλιοθήκης : Τσούτσουρα Λίλη

ΣΥΝΕΦΟΡΟΙ
Οικονόμου Κ., Διγενάκη Κ., Μαγιάτη Α., Μπεγίετη Κ., Τόγκα Ε., Καραγιαννίδη Ε., Παπανικολάου Μ., Μπερή Μ., Παπανικολάου Ε., Πάλλα Β.

           

1 σχόλιο:

ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΣ είπε...

Δεν είναι κακό,η πρόεδρος ή κάποιο
άλλο μέλος του Δ.Σ να θέτουν υποψηφιό
τητα με κάποιο Συνδυασμό,.οπως ο κ.Κα
πετανάκης π.χ από το σύλλογο Κρητών.
Δηλαδή,εάν η κ.Μιχαλάκη είχε θέσει
υποψηφιότητα με τον κ. Τσαβαρή τι κακό θα μπορούσαμε να της καταλογί-
σουμε;
Αντίθετα,εγώ προσωπικά θα τόβλεπα θε-
τικό.Ο Δήμος Σαλαμίνας να μεριμνήσει
και για την τοπική παράδοση και πολι-
σμό και όχι μόνο για την Κρητική.
Όχι κα
θόλου με την Κρητική,αλλά πως να το
πούμε,περισσότερο με της Κούλουρης
μιας και αναφερόμαστε στο νησί
Σαλαμίνα και όχι στο νησί Κρήτη.
Και για να μην παρεξηγηθώ,αυτά μόνο για θέματα παράδοσης και πολι-
σμού.Όσον αφορά όλα τα υπόλοιπα,με
την κ. Μιχαλάκη βρισκόμαστε σε δύο
διαφορετικούς κόσμους.

Αρχειοθήκη ιστολογίου