Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΝΕΡΑΤΖΗΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν.Δ Β. ΠΕΙΡΑΙΑ

Προς την Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.
Θέμα: «Περί εντάξεως των Δήμων του Περάματος και της Σαλαμίνας στους Δήμους που επιχορηγούνται με τα αντισταθμιστικά οφέλη του Ν. 3054/2002»
Με την Δ2/Γ/18188/16-9-2010 Απόφαση του Υφυπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και σε εφαρμογή των διατάξεων του Ν. 3054/2002, όπως αυτός ισχύει σήμερα, καταβάλλονται σε Δήμους, στη περιοχή των οποίων λειτουργούν διυλιστήρια και εγκαταστάσεις αποθήκευσης πετρελαιοειδών, αντισταθμιστικά οφέλη για την ενίσχυση των περιβαλλοντικών προγραμμάτων τους.
Είναι γνωστό, ότι στο Πέραμα, και εντός του οικιστικού ιστού της πόλεως, είναι εγκατεστημένες και λειτουργούν πολλές δεξαμενές αποθηκεύσεως υγρών καυσίμων (οι σχετικές υποσχέσεις που δόθηκαν παλαιότερα από τον τότε Υπουργό Βιομηχανίας κ. Σημίτη, περί απομακρύνσεώς τους, έμειναν στα χαρτιά, η δε σχετική επιτροπή που συστήθηκε μεταγενέστερα από εμέ, ως αρμόδιο υφυπουργό, αδράνησε, μετά την προκήρυξη των εκλογών του 2007 και έκτοτε δεν συνεχίστηκε).
Εξ άλλου, στα όρια του Καλλικρατικού Δήμου της Σαλαμίνας και σε απόσταση μόλις μισού μιλίου από πυκνοκατοικημένες παραθεριστικές περιοχές του νησιού, κείται η νησίδα «Ρεβυθούσα», όπου υπάρχουν μεγάλες εγκαταστάσεις μεταφοράς-αποθήκευσης υγροποιημένου φυσικού αερίου, ενώ εξ άλλου, ακριβώς απέναντι από την Σαλαμίνα και σε ελάχιστη ακτίνα (από 0,35 έως 1,2 ναυτικά μίλια), εκτείνεται η παραλιακή περιοχή του Θριασίου, η οποία βρίθει παρόμοιων εγκαταστάσεων.
Είναι λοιπόν προφανές, ότι συντρέχουν οι προϋποθέσεις του Ν. 3054/2002, και για τους δυο αυτούς Δήμους.
Επειδή, ο «Καλλικράτης» προβλέπει την εφαρμογή περιβαλλοντικών προγραμμάτων στους νέους δήμους.
Επειδή, οι δύο αυτοί δήμοι και εξαιρετικά ρυπαίνονται και αδυνατούν να δρομολογήσουν (πάντως συνεχίσουν) περιβαλλοντικά προγράμματα.
Επειδή, το όλο πρόβλημα είναι σοβαρό και κατεπείγον

ΓΙ’ ΑΥΤΟ
ΕΡΩΤΑΤΑΙ η αρμόδια Υπουργός
Εάν σκοπεύει να εγκρίνει, δίχως καθυστέρηση, την καταβολή αντισταθμιστικών οφελών στους Δήμους του Περάματος και της Σαλαμίνας, λόγω της υπάρξεως και λειτουργίας σ’ αυτούς εγκαταστάσεων πετρελαιοειδών.
Αθήνα, 11 Φεβρουαρίου 2011
Ο ερωτών βουλευτής

2 σχόλια:

ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΣ είπε...

Κύριε Νεράντζη, σας ευχαρστούμε βέ-
βαια για την επερώτησή σας,μήπως και
ο καταχρεωμένος Δήμος μας επιχορηγη-
θεί με κάποιο ποσό,αλλά πιστεύουμε
ότι θάταν πιό σωστό ν'αλλάξει και ο
νόμος 3054/2002.
Τα αντιρρυπαντικά τέλη δηλαδή, να μην τα καταβάλλει το Κράτος,αλλά οι
οχλούσες και ρυπαίνουσες Βιομηχανίες,
που είναι μάλιστα και πολύ κερδοφόρες

Ανώνυμος είπε...

ΑΛΛΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΣ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ!

Αρχειοθήκη ιστολογίου