Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

Κατάσχεση 883 κιλών ακατάλληλων αλιευμάτων και τροφίμων ζωικής προέλευσης από την Αντιπεριφέρεια Πειραιά

Στην κατάσχεση μεγάλων ποσοτήτων ακατάλληλων για κατανάλωση τροφίμων ζωικής προέλευσης και αλιευμάτων προχώρησαν τα αρμόδια κλιμάκια ελέγχου της Αντιπεριφέρειας Πειραιά κατά τη διάρκεια των αιφνιδιαστικών ελέγχων που πραγματοποίησαν την τελευταία εβδομάδα στην Ιχθυόσκαλα και σε επιχειρήσεις του ευρύτερου Πειραιά με γνώμονα την προστασία της δημόσιας υγείας και των καταναλωτών.
Συγκεκριμένα οι κτηνίατροι της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας & κτηνιατρικής της Αντιπεριφέρειας Πειραιά κατέσχεσαν συνολικά 882,3 κιλά ακατάλληλα για κατανάλωση διάφορα κρέατα και νωπά αλιεύματα αποτρέποντας να καταλήξει στο τραπέζι των καταναλωτών μια ακόμη διατροφική απειλή
Ειδικότερα οι κτηνίατροι της Αντιπεριφέρειας Πειραιά κατέσχεσαν :
Στην Ιχθυόσκαλα Κερατσινίου:
• 822 κιλά νωπά αλιεύματα ιδιοκτησίας της εταιρείας ΟΡΚΑ ΙΧΘΥΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΠΕ με ελλιπείς σημάνσεις – ενδείξεις και με υπέρβαση του ορίου συντήρησης.
Στην ταβέρνα «Εν Λευκώ» στην Ακτή θεμιστοκλέους 228 στον Πειραιά 46,3 κιλά τρόφιμα ζωικής προέλευσης:
• 24,5 κιλά καλαμάρια κατεψυγμένα λόγω απόψυξης και επανακατάψυξης
• 7,5 κιλά μύδια και διάφορα αλιεύματα νωπά σε κατάψυξη
• 5,5 κιλά χταπόδι κατεψυγμένο λόγω απόψυξης και επανακατάψυξης
• 2,8 κιλά μπιφτέκια νωπά σε κατάψυξη
• 6 κιλά αρνίσιο κρέας νωπά σε κατάψυξη
Στην ψαροταβέρνα ιδιοκτησίας του κ. Μάλλη Δημήτριου στην Ακτή Θεμιστοκλέους 228 Β' στον Πειραιά 10 κιλά τρόφιμα ζωικής προέλευσης:
• 5 κιλά γαρίδες
• 3 κιλά μπιφτέκια
• 1 κιλό μπριζόλες και
• 1 κιλό ψαρονέφρι όλα τα παραπάνω ήταν χωρίς σημάνσεις, νωπά σε κατάψυξη
Στην ψαροταβέρνα ιδιοκτησίας ΚΡΗΤΙΚΟΣ Α & Μ ΜΑΥΡΙΔΑΚΗΣ Ο.Ε στην Ακτή Θεμιστοκλέους 214 στον Πειραιά:
• 4 κιλά όστρακα (μύδια & κυδώνια) χωρίς σημάνσεις
Για όλες τις παραπάνω υποθέσεις ενημερώνονται τα αρμόδια Α.Τ., ενώ οι ενδιαφερόμενοι άσκησαν το δικαίωμα της ένστασης και για την οριστική τύχη των προϊόντων τους θα αποφανθεί τριμελής επιτροπή.
Σε δηλώσεις του ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Στέφανος Χρήστου ανέφερε ότι: «Η δημιουργία μιας αγοράς που αποπνέει ασφάλεια και παρέχει ποιότητα, είναι το μεγάλο στοίχημα που έχουμε θέσει στη Αντιπεριφέρεια Πειραιά. Ένα στοίχημα που θα κερδίσουμε με σκληρή και υπεύθυνη δουλειά αλλά και με την πολιτική σύγκρουσης με όποιες επιχειρήσεις δεν σέβονται τον καταναλωτή».

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΧΡΙΣΤΑΡΑ ΕΧΕΙΣ ΓΙΝΕΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟ,ΞΕΡΕΙΣ ΑΥΤΟΝ ΜΕ ΤΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΠΟΥ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΩΣ ΤΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΠΟΥ ΤΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ ΤΑ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΜΑΡΤΙΟ!!! ΓΙΑ ΚΛΩΤΣΙΕΣ ΔΗΛΑΔΗ. ΓΙΑΤΙ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΕΣΥ ΤΩΡΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΡΧΕΣΑΙ ΤΡΙΤΟΣ ΚΑΙ ΒΑΛΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ; ΕΝΑΣ ΚΑΛΟΣ ΦΙΛΟΣ.

Ανώνυμος είπε...

GIATI EISAI MALAKAS KAI DEN DIABAZEIS TO SAIT NA ENIMERONESE SOSTA KAI EGEROS...AYTA

Ανώνυμος είπε...

SOY EIPA OTI EIMAI FILOS SOY KAI ESY ME LES MALAKA! TI NA SOY PO, NA SOU PO TO RITO POU LEEI PES MOU TO FILO SOU NA SOU PO POIOS EISAI!!

Ανώνυμος είπε...

oi kaloi filoi opos les den forane koykoyla ala oti exoyn na poyn to lene sta isia kai tet-at-tet

Ανώνυμος είπε...

ok sourxome, pou kernas kafe kai pote?

Αρχειοθήκη ιστολογίου