Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

«Μπλόκο» σε 19 τόνους ακατάλληλου καφέ Βραζιλίας

Οι επισταμένοι έλεγχοι της Αντιπεριφέρειας Πειραιά σε κάθε προϊόν που πρόκειται να εισαχθεί στην χώρα μας από τα τελωνεία του Πειραιά, φέρνουν στο φώς νέα ευρήματα.
Συγκεκριμένα, 19,2 τόνοι ακατάλληλου για την δημόσια υγεία άφρυκτου καφέ, προέλευσης Βραζιλίας, συσκευασμένου σε 320 σάκους, εντοπίστηκαν σε container από τους γεωπόνους της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Αντιπεριφέρειας Πειραιά στο Ε΄ Τελωνείο Πειραιά λίγο πριν από την διοχέτευσή τους στην εγχώρια αγορά.
Το προϊόν, λόγω εισροής υδάτων στο container, εμφάνιζε υγρασία στα σακιά με αποτέλεσμα να έχουν δημιουργηθεί σήψεις και δυσοσμίες, γεγονός που σύμφωνα με τον Κώδικα Τροφίμων το καθιστά ακατάλληλο για την υγεία του καταναλωτή. Αμέσως έγινε δέσμευση από την Αντιπεριφέρεια Πειραιά και διατάχθηκε η απαγόρευση της εισαγωγής του προϊόντος στην χώρα μας, ενώ για την υπόθεση ενημερώθηκε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών και Ποιοτικού ελέγχου Πειραιά.
Σε δηλώσεις του ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Στέφανος Χρήστου τόνισε ότι «συνεχίζουμε τη μάχη των ενδελεχών ελέγχων, στην εσωτερική αγορά και στις πύλες εισόδου προϊόντων με προορισμό τον Έλληνα καταναλωτή. Οι επιτυχίες των ελεγκτικών μας μηχανισμών αποδεικνύουν την αποτελεσματικότητα της προσπάθειάς μας. Το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο ελέγχου, όσον αφορά στα εισαγόμενα χρειάζεται ωστόσο άμεσες αλλαγές. Τα προς εισαγωγή ακατάλληλα για κατανάλωση προϊόντα που εντοπίζονται στη χώρα μας θα πρέπει να κατάσχονται και να καταστρέφονται».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου