Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

Σαλαμίνα: Τo αποχετευτικό επι τάπητος

Κυρίως για ζητήματα που αφορούν στην κατασκευή του αποχετευτικού αγωγού στη Σαλαμίνα ενημερώθηκε κατά την επίσκεψή του στο νησί ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Δημήτρης Κατσικάρης.
Ήδη ο κ. Κατσικάρης για τρίτη φορά μέσα σε ένα μήνα επισκέφθηκε την Σαλαμίνα συγκαλώντας σύσκεψη στο Δημαρχείο του νησιού για την επίλυση των προβλημάτων που έχουν προκύψει σε συγκεκριμένα έργα και την εξέταση της δυνατότητας ένταξης νέων έργων υποδομής στο πρώτο πρόγραμμα της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων της Περιφέρειας Αττικής.

Τα ανοιχτά ζητήματα
Κατά την διάρκεια της σύσκεψης, αντηλλάγησαν απόψεις με τον νέο Δήμαρχο Σαλαμίνας Γιάννη Τσαβαρή, έγινε ειλικρινής διάλογος για όλα τα ανοιχτά ζητήματα, ενώ οι ειδικοί συνεργάτες του Αντιπεριφερειάρχη, κατέθεσαν συγκεκριμένες προτάσεις για το έργο του αποχετευτικού αγωγού που εκτελεί ο Δήμος και του αγωγού των ομβρίων που εκτελεί η Περιφέρεια, ώστε, μετά από δεκαετίες να λυθεί το τεράστιο πρόβλημα που αντιμετωπίζει το νησί.
Μετά το πέρας της σύσκεψης, ο Αντιπεριφερειάρχης Δημήτρης Κατσικάρης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Ήρθα εδώ σήμερα, μαζί με τους συνεργάτες μου από τη διεύθυνση Τεχνικών υπηρεσιών, προκειμένου να συντονίσουμε, επιτόπου, τις ενέργειές μας με τον Δήμο Σαλαμίνας στο μείζον ζήτημα του αγωγού αποχέτευσης και του αγωγού ομβρίων και, πιστεύω, ότι βρήκαμε λύση στο πρόβλημα, γιατί τελικά μέσα από την συνεννόηση και τη συνεργασία κανένα πρόβλημα δεν μένει άλυτο. Συζητήσαμε επίσης με τον δήμαρχο κ. Τσαβαρή, για όλα τα μεγάλα και διαχρονικά ζητήματα υποδομών του νησιού και τις δυνατότητες κοινής δράσης και επ΄ αυτού θέλω να επαναβεβαιώσω την πολιτική βούληση του Περιφερειάρχη Αττικής κ. Σγουρού και τη δική μου, ότι η Σαλαμίνα θα στηριχθεί με στοχευμένες παρεμβάσεις από την Περιφέρεια και μάλιστα από την πρώτη στιγμή, με έργα πνοής που θα απαντούν σε συγκεκριμένες ανάγκες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου