Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

για την συγκρότηση Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης
Σε εφαρμογή του άρθρου 76 του Ν.3852/10 « Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης» (Α΄87), ο Δήμος Σαλαμίνας θα προβεί στη συγκρότηση της δημοτικής επιτροπής διαβούλευσης.
Πρόκειται για όργανο με συμβουλευτικές αρμοδιότητες, που συγκροτείται με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου από εκπροσώπους των φορέων της τοπικής κοινωνίας, όπως εμπορικοί και επαγγελματικοί σύλλογοι και οργανώσεις, επιστημονικοί σύλλογοι και φορείς, οργανώσεις εργαζομένων και εργοδοτών, εργαζόμενοι στο δήμο και τα νομικά του πρόσωπα, ενώσεις και σύλλογοι γονέων, αθλητικοί και πολιτιστικοί σύλλογοι και φορείς, εθελοντικές οργανώσεις και κινήσεις πολιτών, άλλες οργανώσεις και φορείς της κοινωνίας των πολιτών, και εκπρόσωποι των τοπικών συμβουλίων νέων .
Στην επιτροπή διαβούλευσης σε ποσοστό ίσο με το 1/3 του συνολικού αριθμού των μελών εκπροσώπων φορέων ορίζονται επιπλέον μέλη, μετά από κλήρωση, δημότες εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους καθώς και όσοι είναι εγγεγραμμένοι στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους.

Η δημοτική επιτροπή διαβούλευσης:
* Γνωμοδοτεί στο δημοτικό συμβούλιο σχετικά με τα αναπτυξιακά προγράμματα και τα προγράμματα δράσης του Δήμου, το επιχειρησιακό πρόγραμμα και το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου.
* Γνωμοδοτεί για θέματα γενικότερου τοπικού ενδιαφέροντος, που παραπέμπονται σε αυτή από το Δημοτικό Συμβούλιο ή τον Δήμαρχο.
* Εξετάζει τα τοπικά προβλήματα και τις αναπτυξιακές δυνατότητες του Δήμου & διατυπώνει γνώμη για την επίλυση των προβλημάτων και την αξιοποίηση των δυνατοτήτων αυτών.
* Δύναται να διατυπώνει παρατηρήσεις επί του περιεχομένου των κανονιστικού χαρακτήρα αποφάσεων οι οποίες εκδίδονται σύμφωνα με το άρθρο 79 του Κ.Δ.Κ.
Η διάρκεια της θητείας της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης δεν θα υπερβαίνει τα δυόμιση έτη.
Λαμβάνοντας υπόψη τα ανωτέρω
Ανακοινώνεται ότι:
Προκειμένου να συγκροτηθεί η Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης, καλούνται φορείς όπως περιγράφονται ανωτέρω καθώς και δημότες που επιθυμούν τη συμμετοχή τους στην επιτροπή διαβούλευσης, να εκφράσουν εγγράφως τη βούληση τους μέχρι την 21η Φεβρουαρίου 2011 στο κατάστημα του Δήμου Σαλαμίνας, που βρίσκεται επί της Λεωφ. Κων. Καραμανλή & Αμμοχώστου 1 και ειδικότερα στη Διεύθυνση Διοικητικών Υπηρεσιών (αρμόδια κ. Πλουμίδη Παναγιώτα, τηλ. 210-4646152) όπου θα παρέχονται και περισσότερες πληροφορίες.
Η παρούσα να αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου Σαλαμίνας άμεσα.


Ο
Δήμαρχος Σαλαμίνος

Γιάννης Τσαβαρής















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου